想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

從四月份開始備孕,終於都係覺得要做個body check好d

如題,做過的姐妹覺得如何?會唔會針對報告做詳細說明?果度d姑娘 醫生服務態度好唔好呀?

男爵府

幾年前試過去毅力驗荷爾蒙,都係正路抽下血,拎報告嗰日係註冊姑娘講返個report,不你可以試下打去問下你有興趣嘅plan個流程係點會更清楚啱唔啱自己嘅

男爵府

回覆樓主:

不過我覺得想做懷孕前檢查應該去搵啲婦產科醫生睇好過,因為距會睇你想驗啲乜,會轉介去化驗所抽血平啲,到時有咩問題又可以直接搵返醫生查詢,我嗰時都係甘

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

JoanneNg_FB 發表於 19-6-17 14:21
從四月份開始備孕,終於都係覺得要做個body check好d

如題,做過的姐妹覺得如何?會唔會針對報告做詳細說 ...

似婚前檢查

別墅

回覆 JoanneNg_FB 的帖子

我起呢間做婚前檢查,我起佐敦個間
係人多D,但姑娘幾好,有醫生解釋

但我建議你做呢隻檢查

婚前檢查 – DELUXE (特選) (夫婦二人)
KMH_ESD_PM01

呢隻平D,照盆腔可出去搵婦產科照好D

別墅

yingman1985 發表於 19-6-17 15:44
回覆 JoanneNg_FB 的帖子

我起呢間做婚前檢查,我起佐敦個間

Thanks!

禁止訪問

大宅

年幾年做雙人基本婚前懷孕前檢查,打電話問果時姑娘好有耐性又好,報告又有醫生講解,冇麻疹抗體仲可以即時打針。係照子宮果度等得幾耐下,同埋我果時個plan係冇包Amh 等等女性荷爾蒙呢啲對生育重要嘅檢查。所以要睇清楚。

複式洋房

回覆樓主:

我都睇中呢個想試下

男爵府

做過。但後尾發現佢個報告啲標準值唔係跟世衛標準,尤其是精子報告。結果生殖科要由頭檢查過。

首頁

尾頁

跳至