0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家好,
阿b三個半月大,4個鐘飲一次奶。但佢每晚都好早訓,7,8點飲完奶、掃風、玩左一陣之後,9點打後就深層睡眠,訓到3,4點就要食夜奶。
成日都想佢11點起身飲多餐先訓覺,但佢又唔肯,訓到好冧,叫極唔醒,換片又唔醒,日日係要半夜先醒。請問大家有咩方法tune下bb個生理時鐘?
依家日日都4點起身餵一次奶,好攰(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

我個b都一樣,滿月後開始就咁

別墅

我b 2個月大,晚上七點幾食完後我哋盡量唔俾佢訓,同佢玩、傾計。有時佢太炆想訓我哋就俾佢訓,但盡量唔會超過半個鐘(本身佢都醒訓),直至到十點半 我哋就餵埋一餐,十一點鬆啲就可以訓到六七點。

別墅

我b同你一樣,我依家點都11,12點整醒佢,同佢換片俾佢食埋奶,好彩佢都食完即刻訓番

別墅

其實四個鐘飲一餐奶好正常,我女都係三個半月而家,五月尾個時都係同你情況一樣,半夜兩點、三點或四點要起身飲夜奶,但越大慢慢就會自己延遲時間,上兩星期夜晚十二點餵一餐後去到晨早五點先再飲、琴日仲勁夜晚十一點半飲完去到第二朝七點先飲,bb大大下會自己轉的,辛苦多一排啦!

別墅

cindyhung12 發表於 19-6-19 21:20
其實四個鐘飲一餐奶好正常,我女都係三個半月而家,五月尾個時都係同你情況一樣,半夜兩點、三點或四點要起 ...

你晨早5點個轉餵佢食幾多呀?

別墅

misslittleeye 發表於 19-6-20 19:22
你晨早5點個轉餵佢食幾多呀?

四安左右

別墅

yellowbean88 發表於 19-6-17 15:07
大家好,
阿b三個半月大,4個鐘飲一次奶。但佢每晚都好早訓,7,8點飲完奶、掃風、玩左一陣之後,9點打後就 ...

我同你情况一樣 ,試過九點,十點食諗住會可以推遲D個時間,點知都係三,四點食 ,5知幾時夜可以先5使食夜奶

首頁

尾頁

跳至