時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

又到陳政棍抽水嘅時間喇

大宅

pigmummy 發表於 19-6-18 08:48
又到陳政棍抽水嘅時間喇

講緊個人私隱,又拉埋落政治嗰度

睇返原來啲料唔止咁簡單,HA secret 嗰邊啲職員噪得好犀利

男爵府

kayikayi293 發表於 19-6-18 00:22
警察睇到既話應該唔使俾姑娘叫用鼻索掛?
睇訪問係話問當事人在醫院的身處而不是資料
可想而之, 醫護同警察都怨氣極重喇
政府班官只會推卸責任
前線受哂靶, 好同情佢地

男爵府

oneone11 發表於 19-6-17 19:59
我從來冇圍過邊度,唔俾人返工放工,你唔好屈得就屈
反而係你,又叫人去圍醫院,又支持人去圍禮 ...

我咩句話你呀,你咁驚既。我講你就去,咁無主見既。我真心支持佢哋去攻禮賓府。想見識下佢哋點成立新政府。攻禮賓府又唔係我第一個講。我真心支持連登仔去。而家連登仔上神台。我祟拜佢哋咁有guts. 咁都唔得。

侯爵府

mingcheng 發表於 19-6-18 04:56
新增動新聞】
上周三(12日)金鐘發生反對《逃犯條例》修訂大型示威,警方暴力清場造成多名示威者受傷,有 ...

佢幾時話無需登入
佢係話登入完之後唔需要再第二次登入
琴日我睇記者會全部睇曬

水晶宮

1314625 發表於 19-6-17 23:04
謝謝jm指正。

也為我對警崗部分的猜測引起誤會致歉。我也向一個警察朋友求證,警崗是沒有電腦的

個陳醫生今早在電台説急症室人来人往, 好易有人行埋去部電腦度.....

其實陳醫生應該先跟HA 了解整件事才去開記招, 而唔係HA回應咗事實並非如此, 佢只重申自己只係反映同事的憂慮。

水晶宮

birdbird 發表於 19-6-18 12:48
個陳醫生今早在電台説急症室人来人往, 好易有人行埋去部電腦度.....

其實陳醫生應該先跟HA 了解整件事才 ...

咁我唔知阿陳議員做果間醫院係咪咁開揚啦,不過我睇開果間唔係,我無記錯喺護士站人面(而另一個post 有jm講左手術室得工作人員可以接觸倒部腦)

而且醫院電腦係預設開住醫管局個系統,如果陳議員唔講,都無咩人識去window 另外開果個洩密系統。不過我諗現在全港市民都識了。

(唔回應啦,一陣比人話人起我底話我盲撐五毛就唔係幾好)

男爵府

1314625 發表於 19-6-18 13:05
咁我唔知阿陳議員做果間醫院係咪咁開揚啦,不過我睇開果間唔係,我無記錯喺護士站人面(而另一個po ...

簡單啲...條陳已完拎黎講囉

煲大件事

大宅

birdbird 發表於 19-6-18 12:48

其實陳醫生應該先跟HA 了解整件事才 ...

陳醫生咪書面問醫管局,局方唔回應先開記者會,全部內容記者會都有講

大宅

kirorocoffee 發表於 19-6-18 13:13
簡單啲...條陳已完拎黎講囉

煲大件事

洩漏私隱呀,局方唔回應先至開記者會

水晶宮

wclam268 發表於 19-6-18 13:39
陳醫生咪書面問醫管局,局方唔回應先開記者會,全部內容記者會都有講

陳醫生比HA 幾多時間書面回應??
陳醫生在6月17日 (昨天) quote 咗HA 的6月15日的新聞稿, 指 HA 有3宗罪 。
佢真的有跟HA溝通過又等唔切 HA 回覆才在同日6月17日見記者?!

水晶宮

既然陳議員、前線、市民咁擔心洩漏私隱的問題,我認同陳議員停止這個洩漏系統, 大型事故發生交由急症室前線員工查閱醫管局系統及解答家屬的查詢。

補充內容 (19-6-18 14:43):
https://www.youtube.com/watch?v=MOqoX_GJlBE

水晶宮

回覆 birdbird 的帖子

陳議員係嫌醫管局唔開記招回應, 只用新聞稿, 所以就自己開記者會講

他表示,上周已向醫管局管理層交涉事件,建議管理層召開記者會交代事件,惟局方僅一連兩日發新聞稿澄清事件。

https://news.mingpao.com/ins/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20190617/s00001/1560762491470/%E3%80%90%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B%E3%80%91%E9%99%B3%E6%B2%9B%E7%84%B6%E7%A8%B1%E6%80%A5%E7%97%87%E5%AE%A4%E7%B3%BB%E7%B5%B1%E6%AF%8B%E9%A0%88%E7%99%BB%E5%85%A5%E5%8F%AF%E5%8F%96%E7%A4%BA%E5%A8%81%E8%80%85%E8%B3%87%E6%96%99-%E9%86%AB%E7%AE%A1%E5%B1%80-%E5%83%85%E9%86%AB%E8%AD%B7%E6%9C%89%E6%AC%8A%E9%99%90

https://www.youtube.com/watch?v=MOqoX_GJlBE

男爵府

blee427 發表於 19-6-18 12:34
我咩句話你呀,你咁驚既。我講你就去,咁無主見既。我真心支持佢哋去攻禮賓府。想見識下佢哋點成立新政府 ...

叫人去圍,而家又唔認啦,有圖為證,你屈人唔使本
我唔鐘意俾人屈,咪解釋清楚,原來係你睇來解釋就係驚,你思維好有問題
即轉口風話叫連登仔去,睇到你咁講真係好笑,想叫連登仔去應該去連登講,而唔係BK同我講,你頭腦咁混亂,建議你睇下醫生好啲
另外,又屈人一講就去,無主見,好無言
我冇講過你係第一個講攻禮賓府,你妄想症發作啊
總結:原來係傻人出現,胡言亂語

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

beetle910 發表於 19-6-17 17:46
https://thestandnews.com/politics/%E6%8E%A5%E5%89%8D%E7%B7%9A%E4%BA%BA%E5%93%A1%E8%88%89%E5%A0%B1-%E ...

最新消息

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首頁

尾頁

跳至