自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓

mingaga 發表於 19-6-17 18:46
個樣得,實在唔得!啲飯唔好食。
反而佢啲雞翼串燒、燒三文魚頭嗰啲幾好
...

Yes, 雞翼、雞脾、豬手、豬頸肉…都ok
兩餸飯,有時得,但有時又過咸,好耐無食,唔知近況如何

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我平時有買mega box吉之島
係有d偏油偏鹹
但30幾2餸,是旦啦

子爵府

2019新春慶豚圓 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

Charlie媽咪 發表於 19-6-17 19:01
兩餸飯,有時得,但有時又過咸,好耐無食,唔知近況如何 :h ...

近況都係唔得呀
上次個鹽燒三文魚頭,面珠墩,真係好得!
黑椒豬手都唔錯,但我最欣賞係三種味道燒雞翼、蘇炸魷魚鬚、多春魚

伯爵府

果D1 pat pat 白汁乜意粉/橙色果D飯,唔掂,食唔落去

子爵府

2019新春慶豚圓 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

Charlie媽咪 發表於 19-6-17 19:01
兩餸飯,有時得,但有時又過咸,好耐無食,唔知近況如何 :h ...

其實呢兩送飯,重點都好睇啲飯,飯唔好食,就唔會再幫襯。
唔係要用絲苗香米,起碼都不能夠「叔」及又乾又硬,以為可以用啲餸汁食埋佢,點知都係哽唔落

象牙宮

laiyuen 發表於 19-6-17 18:04
好麻麻,試過一次仲有少少「叔」味

幸福可以好簡單

子爵府

TingTing 發表於 19-6-17 20:12
果D1 pat pat 白汁乜意粉/橙色果D飯,唔掂,食唔落去

我以為自己食嘢腌尖,原來都有同路人,真係哽唔落。
反而有時一些小店,家庭式經營,每日新鮮煮出嚟的兩餸三餸飯,令人食完有家的感覺,再加多個老火例湯,真係冇得頂

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

睇相好似可以,以為係大品牌店舖會有保證,點知有人話「叔」,這樣仲衰過街坊小店。

侯爵府

回覆樓主:

睇就好味,吃過兩次好咸
活在當下

大宅

好難食

水晶宮

回覆樓主:

呢d現成餸都唔會有期望

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

bb2 發表於 19-6-17 18:56
我見過百佳呢d餸有大曱甴係度行 唔敢買

百佳成日比人影到勁多曱甴老鼠橫行,好恐怖

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

oceandeepsea 發表於 19-6-17 17:49
好唔好食?見三十幾蚊

ok

子爵府

通常依D都好多油, 30幾蚊, 唔期望佢好好食, 要求唔高只可話飽肚就算

伯爵府

好媽媽勳章

花生油子 發表於 19-6-17 18:02
麻麻味道真係唔得

X 2

大宅

麻麻地

男爵府

2019新春慶豚圓

oceandeepsea 發表於 19-6-17 17:49
好唔好食?見三十幾蚊

一田好過taste . 但當然街外小店排名先过一田。
Taste直頭差

子爵府

回覆 oceandeepsea 的帖子

嘩,一面到劣評,咁免費我都唔試

侯爵府

回覆樓主:

啱我自己口味囉~我覺得好食過百佳的,餸都幾多。

子爵府

2019新春慶豚圓

mingaga 發表於 19-6-17 20:08
近況都係唔得呀
上次個鹽燒三文魚頭,面珠墩,真係好得!
黑椒豬手都唔錯,但我最欣賞係三種味 ...

魷魚鬚、多春魚、三文魚頭未試過,下次試下先

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊