親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

比較緊住一晚定一天遊。主要想滑沙. 天氣凍應落唔到水浮潛,摸/餵海豚好似好短時間。

大宅

開心吸收勳章

ahmi 發表於 19-6-19 15:09
比較緊住一晚定一天遊。主要想滑沙. 天氣凍應落唔到水浮潛,摸/餵海豚好似好短時間。

...

好似住一天,就free 餵海豚, 如果一天遊要book訂.

(如有錯請大家指證)

*我自己book左2日1夜
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

男爵府

kpbb 發表於 19-6-19 17:44
好似住一天,就free 餵海豚, 如果一天遊要book訂.

(如有錯請大家指證)

係呀,酒店package包餵海豚

珍珠宮

...

滑沙要早book好快無位,可以玩沙漠四驅車,如果要載小朋友同車,要帶埋車牌。

大宅

開心吸收勳章

...

https://www.tangalooma.com/brisbane-day-trip-cruise/dolphin-viewing

比官網條LINK你參考
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

大宅

開心吸收勳章

bbc2018 發表於 19-6-19 21:09
滑沙要早book好快無位,可以玩沙漠四驅車,如果要載小朋友同車,要帶埋車牌。

原來玩沙漠四驅車,載小朋友同車,要帶埋車牌。
即係要有車牌先可以租?因我沒有車牌

珍珠宮

kpbb 發表於 19-6-20 09:55
原來玩沙漠四驅車,載小朋友同車,要帶埋車牌。
即係要有車牌先可以租?因我沒有車牌
...

我地幾年前要,吾知現在情况,你可以e mail 問下

大宅

開心吸收勳章

bbc2018 發表於 19-6-18 21:50
如果你會玩Brisbane ,為何不安排第二或第三日入島?
避免太大心理壓力。第一,班機可能末出發已轉時間, ...

我已經send咗email問咗喇,佢哋好快回覆。唔使經官網訂房,亦會預留座位。而家打算一落機,如果有時間的話快快去機場超市買啲嘢,跟手即刻去碼頭。

Thank you for your enquiry.

We automatically reserve seats on the ferry for you which you will pay for upon arrival at the Resort. The cost is $84 per adult return.

We will hold seats on the 10am ferry departing Brisbane and the 2pm ferry departing Tangalooma.

If your flight is going to be late you will need to call us on 61 7 36372000 so we can change you to a later ferry departure – subject to availability.

Kind regards

Tristan Woodbridge

Reservations Supervisor

Tangalooma Island Resort | Head Office

Direct: +61 7 3637 2107

Office: +61 7 3637 2000 | W: tangalooma.com
A: 931 Kingsford Smith Drive, Eagle Farm Qld 4009
E: [email protected]

珍珠宮

kpbb 發表於 19-6-21 05:24
我已經send咗email問咗喇,佢哋好快回覆。唔使經官網訂房,亦會預留座位。而家打算一落機,如果有時間的話 ...

咁你就可以安心出發。

Enjoy your trip!

男爵府

kpbb 發表於 19-6-21 05:24
我已經send咗email問咗喇,佢哋好快回覆。唔使經官網訂房,亦會預留座位。而家打算一落機,如果有時間的話 ...

請問email 係咪直接send比Woodbridge? 定有enquiry email address?

大宅

開心吸收勳章

ahmi 發表於 19-6-22 00:07
請問email 係咪直接send比Woodbridge? 定有enquiry email address?

經官網"Reservations and General Enquires"問

男爵府

kpbb 發表於 19-6-24 10:03
經官網"Reservations and General Enquires"問

謝謝,後尾在官網搵到了,回覆好快。
請問你book定活動還是去到睇定天氣才決定。家人擔心天氣唔好咩都冇得玩,仲未扑鎚。

大宅

開心吸收勳章

ahmi 發表於 19-6-24 10:29
謝謝,後尾在官網搵到了,回覆好快。
請問你book定活動還是去到睇定天氣才決定。家人擔心天氣唔好咩都冇得 ...

我未BOOK呀, 睇下到時咩天氣先決定. 當天我打算搭10:00船, 落船後即去BOOK

大宅

Ivysiman 發表於 19-6-17 20:58
我22/8會在黃金海岸Q1 check out,想去海豚島二日一夜,請問有無人試過直接自駕去海豚島碼頭?趕得切10:00 ...

上年8月我都由Q1出發,去海豚島,我就出島個日回程返香港。佢話要一小時前到,因為要寄行理上船,我book車,司機約我7:30在Q1出發,坐10点船,司機預多了小小時間,因我入島前一晚超級大雨,其實8点都可以。

複式洋房

metrochung 發表於 19-6-26 11:26
上年8月我都由Q1出發,去海豚島,我就出島個日回程返香港。佢話要一小時前到,因為要寄行理上船,我book車 ...

請問你在邊度book車呀?走時怎樣坐車去機場?我都想走時去機場回香港,我的航班10:10是否趕不切?(emoji)(emoji)

大宅

Ivysiman 發表於 19-6-26 14:18
請問你在邊度book車呀?走時怎樣坐車去機場?我都想走時去機場回香港,我的航班10:10是否趕不切?(emoji)( ...

早上10:10機回來?我book同一公司車,送我去碼頭,接我去機場,係經Fb訂的。如果你哋4个人行李唔多可以考慮uber

別墅

Ivysiman 發表於 19-6-26 14:18
請問你在邊度book車呀?走時怎樣坐車去機場?我都想走時去機場回香港,我的航班10:10是否趕不切?(emoji)( ...

早上10:10? 我記得佢最早班船8:30,應該唔會趕得切去機場喎

複式洋房

Zhuangshinai 發表於 19-6-26 18:13
早上10:10? 我記得佢最早班船8:30,應該唔會趕得切去機場喎

咁我住機場酒店一晚好d

首頁

尾頁

跳至