網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

10kg 內包郵,超過有機會收錢

大宅

畀面勳章

lokbb媽 發表於 19-6-18 22:46
我比錢時點解要比運費?同埋點樣揀自取?

點樣揀自取?客服比咗自取點我,我加咗,比錢時又話個地址唔得,唔明點解

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

lokbb媽 發表於 19-6-18 23:25
點樣揀自取?客服比咗自取點我,我加咗,比錢時又話個地址唔得,唔明點解

比錢個陣自己地址下面有得選擇

大宅

畀面勳章

dasy 發表於 19-6-18 23:40
比錢個陣自己地址下面有得選擇

我頭先比錢時,冇得揀收貨地址係自取點,跟住自己加些去,然後設定為默認,跟住再比錢,咁樣得唔得架?

公爵府

lokbb媽 發表於 19-6-19 00:34
我頭先比錢時,冇得揀收貨地址係自取點,跟住自己加些去,然後設定為默認,跟住再比錢,咁樣得唔得架?
...

錯左,自取點唔係自己打上去~

你本身要有香港地址喺淘寶收貨地址入面,個香港地址可以求其填,但收貨人同電話要啱,因為貨到左香港自取點會比提貨碼短訊去你電話~

揀完貓超 D 貨禁 “結算”,如果收貨地址唔係香港就禁一下個地址,揀“香港地址”,再禁多一下個 “香港地址”,最頂會有 “選擇自提點”,禁入裡面會有香港自取點比你揀,即係樓上 JM 幅圖~

你依家攪錯左冇辦法,睇下落到香港之後佢地會點處理

大宅

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 19-6-19 11:10
錯左,自取點唔係自己打上去~

你本身要有香港地址喺淘寶收貨地址入面,個香港地址可以求其填,但收貨人 ...

MiuMiuLi, 真係唔該晒你,學咗好多嘢。
我今朝問咗天貓客服,佢話要等聽日,再上去噤咩反饋,同物流講返個自取點,其實唔知佢up乜,後嚟話我啲貨有"物流走件",即係送緊。聽日再同客服講返,尋晚攪咗好耐都冇自取比我揀,第一次買原來咁,我真係。。。。,平時買淘寶就好順利,天貓買嘢原來咁複習,平時天貓買慣嘢JM,真係要比十個讚你哋,你哋真係好叻

公爵府

lokbb媽 發表於 19-6-19 11:21
MiuMiuLi, 真係唔該晒你,學咗好多嘢。
我今朝問咗天貓客服,佢話要等聽日,再上去噤咩反饋,同物流講返個自取 ...

貓超揀香港自取點係煩 D,我地平時淘寶個默認地址大多數都係集運,即係大陸地址,但係貓超一定要先揀左收貨地址係香港地址,先可以出到香港自取點個列表,好多人就係呢一個步驟攪到搵唔到香港自取點

大宅

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 19-6-19 15:11
貓超揀香港自取點係煩 D,我地平時淘寶個默認地址大多數都係集運,即係大陸地址,但係貓超一定要先揀左收 ...

原來唔係咁,有好多人都係去到呢步就攪唔掂。點解攪到咁煩,好心天貓流程唔好咁複習啦。

大宅

回覆 mangobama 的帖子

我買左21kg 無收運費已經收左貨

首頁

尾頁

跳至