自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

邊度買?
G2000?

jamesbond007    發表於 19-6-17 23:03

珍珠宮

ivymask 發表於 19-6-17 22:45
邊度買?
G2000?

Zara

大宅

回覆 ivymask 的帖子

g2000, 好young, 好好睇,good sales techniqe, 本打算grad din 著。亜仔今日大學interview 著咗,佢話大把其他人都係咁著。

伯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

jamesbond007 發表於 19-6-17 23:07

g2000, 好young, 好好睇,good sales techniqe, 本打算grad din 著。亜仔今日大學int ...

我最近都同仔去買左套去參加比賽,以用料同價錢相比我覺得貴,但sale哥哥真係好耐心介紹同好專業,講清楚我知幾套佢介紹的西裝分別比我揀,阿仔著左好醒目。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

jamesbond007 發表於 19-6-17 23:07

g2000, 好young, 好好睇,good sales techniqe, 本打算grad din 著。亜仔今日大學int ...

G2000大約幾錢??

我仔好瘦, 唔知有冇d fit 身嘅现成西裝?

大宅

birdbird 發表於 19-6-17 23:18
G2000大約幾錢??

我仔又係瘦得濟好難買,個子又唔算高,我都揾左好耐最後響旺角荷x活買左套,一式3件頭再加恤衫、呔、同煲呔,約$1500,初初好怕MK feel,但試完修改後好滿意,好韓feel

珍珠宮

2019新春慶豚圓

tracy668899 發表於 19-6-17 23:25
我仔又係瘦得濟好難買,個子又唔算高,我都揾左好耐最後響旺角荷x活買左套,一式3件頭再加恤衫、呔、同煲 ...

我就係想韓 feel

男爵府

去旺角荷里活中心, 大部份都是男仔套裝

大宅

回覆 birdbird 的帖子

用咗约3000蚊,我亜仔都好瘦,個sales 介绍得好專業,即場試晒全個total look, tie, 恤衫,只是西褲要改短少少。佢今朝著晒成套去大學interview, 好有自信,黑鞋用h&m 279蚊假皮。g2000 d sales 好專業,亜仔好满意。不过是out of my budget, 不过我没有时间格價,無辨法,至緊要快,1小时搞掂。

wcpcelia    發表於 19-6-18 15:15

珍珠宮

2019新春慶豚圓

jamesbond007 發表於 19-6-17 23:37
回覆 birdbird 的帖子

用咗约3000蚊,我亜仔都好瘦,個sales 介绍得好專業,即場試晒全個total look, tie, ...

$3000呢個價錢, 度身造可能仲有得找。

珍珠宮

男裝可能貴啲,亞女套G2000,舊年買折咗千幾(西裝外套,半截裙加修身恤衫),料係好過另一套在荷X活買嘅
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

2019新春慶豚圓

birdbird 發表於 19-6-17 23:18
G2000大約幾錢??

今日見到特價呀,有現成的,可試身同有改衫服務

珊瑚宮

邊度買?
G2000?

通常睇學校傳統,跟以往師兄做法

大宅

2019新春慶豚圓

邊度買?
G2000?

去旺中/尖沙咀利時,買現成好過,有d千鬆
去g2000個d好悶,都唔一定平

平時做一套大約1700-2500 做開3件頭去event

我見旺中有d千頭都有套
唔洗甘悶,可以比錢再改size

男爵府

西裝ok、買定一套靚既冇壞,
大把機會著,著十年都得。

之前c6去G200買,但總覺得唔岩身,所以介紹我去訂造。

大宅

2019勳章

回覆樓主:

淘寶,連埋响香港改短褲腳,一套連裇衫 $313 ,剩改短褲用左$50,呀仔吾高, 膊頭 好横,成套試哂,冇諗過咁fit,打算遲下再淘一套比佢看門口

wcpcelia    發表於 19-6-18 15:16

大宅

c9c9c9 發表於 19-6-18 07:19
淘寶,連埋响香港改短褲腳,一套連裇衫 $313 ,剩改短褲用左$50,呀仔吾高, 膊頭 好横,成套試哂,冇諗過 ...
可以分享link嗎?

大宅

2019勳章

c9c9c9 發表於 19-6-18 07:19
淘寶,連埋响香港改短褲腳,一套連裇衫 $313 ,剩改短褲用左$50,呀仔吾高, 膊頭 好横,成套試哂,冇諗過 ...

麻煩可以分享link嗎?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我唔識點樣擺等我試一試

男爵府

邊度買?
G2000?

如果阿仔高定左,有膊頭,就G2000貴d,cutting好料唔錯,以後可以著~否則就旺角荷里活丶Zara之類買西裝外套+褲,UNIQLO 嘅裇衫$200都幾好夠用

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊