論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

電話唔見咗幾個月,今日見到姐姐換新電話。有啲似我唔見咗個部。趁佢沖涼羅嚟睇下,竟然真的係。即炒

男爵府

回覆樓主:

佢地以為自已好聰明其實好笨。

複式洋房

Solarflare 發表於 19-6-18 01:49
佢地以為自已好聰明其實好笨。

警察叫我哋揾中介,又唔會拉咗工人。宜家炒佢可能仲要俾一个月錢

大宅

ConnieZhang 發表於 19-6-18 01:55
警察叫我哋揾中介,又唔會拉咗工人。宜家炒佢可能仲要俾一个月錢

佢而家偷野wor
點解警察唔可以拉佢?係咪警察唔想做野咋

男爵府

ConnieZhang 發表於 19-6-18 01:55

點解警察唔係拉佢, 而係叫你地找中介? 因為証明唔到個電話曾經係你的?

我覺得最pk係偷電話, 真係好多重要資料係個電話入面。而且啲人日日用電話, 一唔見左幾明顯 。仲要無啦啦係自已間屋唔見喎, 唔係工人仲有邊個?

複式洋房

mntabo 發表於 19-6-18 07:28
佢而家偷野wor
點解警察唔可以拉佢?係咪警察唔想做野咋

應該係唔想做野。警察話勞工法力係保障佢哋嘅,點都係要賠錢俾佢走

複式洋房

Solarflare 發表於 19-6-18 07:34
點解警察唔係拉佢, 而係叫你地找中介? 因為証明唔到個電話曾經係你的?

我覺得最pk係偷電話, 真係好多重要 ...

有證據噶,刪曬我啲相換咗張卡,就以為我認唔出個電話。佢好蠢!部機入面啲程式都係我裝的,仲喺度。如果唔係我都唔敢咁確定係我部電話。仲死口唔認叫我報警。我真係報警佢先承認,真係賤格!

大宅

ConnieZhang 發表於 19-6-18 07:49
應該係唔想做野。警察話勞工法力係保障佢哋嘅,點都係要賠錢俾佢走
...

比我會用返勞工法迫佢做野,勞工法都有話佢犯左罪定埋罪就可以唔駛一個月通知/賠一個月麻,定唔定罪就由法官話事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

有晒証據偷你個電話, 第一件事報警啦。

複式洋房

mntabo 發表於 19-6-18 08:14
比我會用返勞工法迫佢做野,勞工法都有話佢犯左罪定埋罪就可以唔駛一個月通知/賠一個月麻,定唔定罪就由法 ...

當時好嬲啊又唔知點做。揾咗中介,中介又叫我報警。警察又叫我唔好搞大件事,詬錢叫佢拿拿聲走,費事麻煩,又話法律保障佢地。半夜三更又有大女+bb要照顧,所以琴晚半晚就聽警察講送工人去中介度°

複式洋房

lily-of-valley 發表於 19-6-18 09:24
有晒証據偷你個電話, 第一件事報警啦。

報咗警,警察話最好叫我哋送佢去中介嗰度。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

ConnieZhang 發表於 19-6-18 09:46
報咗警,警察話最好叫我哋送佢去中介嗰度。
送去中介度係指唔好比件賊婆留在你屋企。 因佢地可能衰起上來攪事, 燒屋唔定, 呃自殺唔定。 警報咗就得。 若中介唔理, 賊婆有好多地方住,勵行會好出名幫工人。 屈僱主。

亦有人幫手屈到僱主2份分架。

複式洋房

lily-of-valley 發表於 19-6-18 10:03
送去中介度係指唔好比件賊婆留在你屋企。 因佢地可能衰起上來攪事, 燒屋唔定, 呃自殺唔定。 警報咗就得。 ...

我就係驚佢壞起上嚟屈返轉頭,衰起上嚟真係諗下都驚

象牙宮

ConnieZhang 發表於 19-6-18 10:37
我就係驚佢壞起上嚟屈返轉頭,衰起上嚟真係諗下都驚
最緊要定, 你唔係賊, 捉到個賊。 一切等上法庭啦。 千其唔好庭外和解呀,因証據足, 或者唔使坐, 但留案底, 耍即走。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

膽大妄為

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至