自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

8899chan 發表於 19-6-18 12:34
果刻有甘諗,但已經差D打架,事後亦明白我地影響左人睇戲,甘樣做太自私
...

唔緊要啦,人誰無錯 唔好唔開心喇,知道左下次咪知囉

男爵府

8899chan 發表於 19-6-18 12:37
甘係佢唔岩,相同情況我只會求情,不行便算,因為講明/寫明左,都係果句,大吵大鬧影響別人便是錯
...

樓主,唔好唔開心喇~ 你冇去過優先場,唔清楚規矩唔奇。大家都係想俾你知,成件事雙方都可以做得好D。

睇場戲好小事,都明白你一早排隊但最後坐山頂會唔開心。但我好亞Q,我會諗,好彩山頂仲有位,如果要坐第一、二行仲惨啦。下次再有類似事件,停一停諗一諗,如果自己都有錯,就一人讓一步就算啦

男爵府

Ashleycorina 發表於 19-6-18 12:42
我仲有同以前同事聯絡,佢地話成日都有呢d人仲要大吵大鬧,侮辱工作人員,乜都講得出,格硬入都 ...

你知啲報紙雜誌、網站好多時會做joint promotion,有免費請睇戲。張飛寫明不設劃位,咁就先到先得㗎喇!7:30pm開場,啲人7:30pm先到,結果要坐頭兩行,又嘈,話一早知要坐咁前,就唔會嚟 然後又話自己放工放7pm,點樣早啲嚟排隊呀?你叫我請假嚟睇戲呀?仲話主辦單位嘅人有冇腦,安排得咁差,對啲晏放工嘅人唔公平⋯

亞姐,你玩遊戲之前已經有晒資料,邊度播戲,幾時幾日播。你收到飛,知道不設劃位。如果係知自己放工晏,可能要坐前排,而自己又唔鍾意,可以選擇唔去。

珍珠宮

王國教室勳章

barbielun 發表於 19-6-18 15:10
你知啲報紙雜誌、網站好多時會做joint promotion,有免費請睇戲。張飛寫明不設劃位,咁就先到先得㗎喇!7: ...

完美表演野蠻同地球圍住佢轉。
我朋友做小學,都叫熱門,小一簡介會好多人,講到明唔可以帶小朋友。個家長遲到,帶小朋友嚟,老師同佢講小朋友唔入得,可以去另一間課室玩,但家長發爛炸!話我想遲?我想無人睇個仔㗎?
點解唔入得?間間小學都話唔俾小朋友入最後咪又係入得!乜你地咁唔講道理

朋友話最後要佢個5歲小朋友去第二間課室玩住等,簡介會完左,個媽又走去再嘈,仲話唔使旨意佢申請呢間垃圾學校
超核突,大大聲嘈

子爵府

barbielun 發表於 19-6-18 12:34

我之前幫朋友做一個event (免費欣賞話劇)。咁張票面已寫 ...

然後上黎搵人評評理
同埋鬧點解之前唔提提佢
係咪提佢一句準時入場都咁難
提左佢咪會少d誤會囉

大宅

首頁

尾頁

跳至