自由講場

跳至

首頁
45678...14

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

其實自己都有負責任,唔可以怪人地

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

複式洋房

來吧 發表於 19-6-18 08:44
其實好難想像戲院帶位會對觀眾爆粗 妳理論咗幾耐同埋語氣幾激烈音量幾大先會令人爆粗鬧妳呢?

妳(哋) ...

就係唔係特別小左人,我估有幾個VlP遲到,佢地先知冇左10個8個位,先再入來通知
我估佢地大部位已預早入左場,所以果幾行位同其他好位一樣很快坐滿人甘濟,唔係一望埋去特別冇人坐、甘顯眼的話我會留意到

侯爵府

陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

職員系話隨便坐,雖然無話有預留位,當買個教訓,下次坐之前睇清楚/入場前再問多句。

琥珀宮

8899chan 發表於 19-6-18 08:56
我明,但既然多人坐錯,坐到過曬開場時間職員提先知,其實是不是職員也要有改善地方呢?
...

凡事都可以改善,個個呢樣話做多d,果樣又話可以做更好,始終有限制,做得邊樣?呢到無乜人覺得好有需要入場前特別提醒有reserve 位,證明呢個改善priority 不高。

就算需要改善,也不是你在現場唔肯走跟人理論的借口

珍珠宮

我會揀2,坐山頂

你話個字不夠清楚,好多人看不到所以坐錯。充其量都係戲院做得唔夠好,但無做錯。但我覺得自己責任大d

工作人員無講我覺得完全無問題,佢意思係無需要預先劃位,但人地無講過所有位開放比你。無理由你一個簡單問題,佢要即時將你無問嘅其他資訊話比你講,邊度邊d其實唔坐得乜乜乜。

況且做咗人咁多年,自己醒爬執生啦!唔通你去商場揾廁所,管理員又要話埋比你知廁所內十格中邊格壞咗咩

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

8899chan 發表於 19-6-18 07:58
只餘最頭及最尾了

我係你,我唸即使幾無奈,我都會即刻起身去可以坐既位置就算,繼續睇戲。係唔好彩,但都冇辦法。

因為reserved左就是reserved,雖然對方冇提你是有疏忽,但位置的確唔可以比你坐。你再據理力爭都唔可以比你繼續坐。

欣賞電影要緊,我唔會比咁小事影響心情。而且睇完就算,仲評咩理?

複式洋房

makm 發表於 19-6-18 08:19
以事論事,正如朋友或同事中六合彩頭獎免費請飲,開席前你問過朋友或同事話隨便坐就ok,中間大堂有兩圍枱布唔 ...

甘食飯又唔同, 坐邊都一樣甘食

複式洋房

唔好煩我 發表於 19-6-18 09:06
我會揀2,坐山頂

你話個字不夠清楚,好多人看不到所以坐錯。充其量都係戲院做得唔夠好,但無做錯。但我覺 ...

佢有話坐位先到先得 甘樣誤導左

男爵府

攪一個活動要顧嘅嘢實在太多, 樣樣都要提? 已經貼左reserved label, 真係會諗住所有人都知係留座, 加上label不嬲都係貼椅枕, 方便人一嚟就見到, 加上, 就算貼喺椅背, 坐位上, 你係要見唔到就見唔到, 貼邊都死.
佢話不設劃位, 無話無留位, 要講唔啱, 大家都有錯
同埋嗰啲係貴寶席, 即係留比啲好重要嘅人, 你一句唔走, 好容易令到人無左份工架

複式洋房

唔好煩我 發表於 19-6-18 09:06
我會揀2,坐山頂

你話個字不夠清楚,好多人看不到所以坐錯。充其量都係戲院做得唔夠好,但無做錯。但我覺 ...

係多人都坐錯,所以只係加一句“除預留席其他坐位先到先得”真係甘難?

子爵府

男爵府

回覆 木土土 的帖子

你講得好啱, 乜都要改真係做死人.

依家打份工真係慘, 少少事, 仲要係免費飛, 都仲要比人話要改善

禁止訪問

子爵府

8899chan 發表於 19-6-18 07:16
只係派飛時撘多一句“留意返入面有預留位”而已...因為唔係人人有睇過呢D優先場,會直接遵 ...

你係觀眾就可能覺得人地講一句好容易,
如果你搞過event就會發覺唔係咁容易做到 。 我唔係話佢地唔可以再做好啲,但可能佢地覺得預留位係一直都有,亦都貼哂紙寫明預留位,無察覺到可能有人睇唔到或者唔知,好難乜都要講清講楚。

大宅

唯有下次類似事件就會醒目了
坐錯左都唔想
工作人員如果盡力有心嘅話之前提醒一下就更好

過左去就唔好諗了
希望下次你又中免費飛
唔好坐錯就是了☺️

wcpcelia    發表於 19-6-18 12:06

複式洋房

Pman1022 發表於 19-6-18 09:15
攪一個活動要顧嘅嘢實在太多, 樣樣都要提? 已經貼左reserved label, 真係會諗住所有人都知係留座, 加上lab ...

而家冷靜落黎當然明白 ,但果下期待,突然來一個衝擊,我真係忍唔住果刻就問返佢地點解拿飛、入場時冇通知,坐下時又不通知,到開場先講,結果有幾家人要立即另找位,我地嘈,然後其他人又嘈,弄得甘唔開心,絕不希望我們的遭遇其他人再遇到 希望那些優先場可做好些,稍稍多提示吧

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你好似唔係要大家評評理,你想要大家認同你多啲喎,個個都覺得應該起身,但你仲仍然堅持自己無錯,係人地錯,唔提你。你估你仲係小朋友咩,乜都要人提。如果你話俾我知,你係唔識字,唔識英文嘅,我就會覺得你真係好慘,但而家唔係嘛,係你自己唔睇嘢。
如果你有仔女,佢地考完試番嚟同你講,今次考試multiple choices 做錯哂無分,因為係要填滿空格,唔係圈住,老師無提,咁你點同阿仔/女講?唔通你又怪老師呀?你只可以教阿仔/女,下次記得睇完題目先做呀。吸取教訓,同自己錯一次,下次唔好再錯,做任何事都要睇清楚,睇戲事小,大件事,睇漏/錯就會好大鑊!
Minniemouse:-P

複式洋房

pigmummy 發表於 19-6-18 09:19
唯有下次類似事件就會醒目了
坐錯左都唔想
工作人員如果盡力有心嘅話之前提醒一下就更好

多謝,但我絕不再看優先場的了

男爵府

回覆 8899chan 的帖子

多人錯就代表嗰方啱?

首頁
45678...14