自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

複式洋房

spikenard 發表於 19-6-18 06:02
如果你讓了坐還有位子坐嗎?

有,但在山頂角位 ,本來我甘早入場,正中間也有位的,但竟然果日想坐高D,就換來一肚子氣了

複式洋房

我愛Corina 發表於 19-6-18 06:03
過左就算啦,下次睇清楚d囉

多謝,但真係冇人講我亦冇諗過有預留呢回事...所以真係勁唔開心呀!

大宅

2019新春慶豚圓

8899chan 發表於 19-6-18 05:58
最嬲係工作人員,如果佢地派飛時只說一句:留意返入面有預留席 ,根本完全不會有誤會,為什麼2次也說,排 ...

拿,我都攪過類似不設劃位的活動好多年,一樣會貼reserved notice, 就唔會入場前再提觀眾,人手不足,亦唔會有人欄住果幾行。坐錯就請觀眾坐第二度,冇辦法。

複式洋房

fmf903 發表於 19-6-18 06:19
拿,我都攪過類似不設劃位的活動好多年,一樣會貼reserved notice, 就唔會入場前再提觀眾,人手不足,亦唔 ...

所以我發誓以後不會看什麼優先場了...如果只得我坐錯,心甘命抵,但甘多人都坐錯之後要離開,我覺得好慘豬

複式洋房

fmf903 發表於 19-6-18 06:19
拿,我都攪過類似不設劃位的活動好多年,一樣會貼reserved notice, 就唔會入場前再提觀眾,人手不足,亦唔 ...

其實提醒一句並不困難,希望你們可以考慮一下多說一句,對於未看過優先場的人來說,你説入面坐位先到先得,便直接理解為坐位先到先得,入面又暗D人又不停行出行入,留意不到D字而引至爭拗真係好易發生

日月水火    發表於 19-6-18 17:30

大宅

2019勳章

錯就一定是坐錯的了(有貼字,只是人來人往自己看不到),而工作人員安排亦欠完善,我唯有讓番啲位出來,但就會覺得自己好唔抵,唔好唔開心了。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

8899chan 發表於 19-6-18 05:48
而且如果有工作人員在我們一坐下時便提醒我們,我們一定不會說什麼直接另外找位,但佢地係過左開場時間先 ...

無錯,但都會走,只怪自己唔好彩

大宅

8899chan 發表於 19-6-18 05:53
但如果餐廳職員講左2次“入面坐位先到先得”呢?而且Reserved係係椅枕上而不是枱面上呢?
...

似停車場,任泊自揀,但地下都預留有車牌位置唔淮泊一樣囉~你問職員佢都唔會講解先,入到場,見位置寫定就知唔泊得~

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

走,直情唔睇走人。

侯爵府

回覆樓主:

唔開心都冇辦法
會讓番出嚟
咁多樣嘢 工作人員唔會逐個提

複式洋房

嘉德莉澳 發表於 19-6-18 07:02

似停車場,任泊自揀,但地下都預留有車牌位置唔淮泊一樣囉 ...

停車場入得多,所以知道有固定位呢樣野,但戲院真係第一次

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

自己睇唔到,錯在自己。椅子已標示,人家沒口頭再提醒,沒問題。

大宅

我愛Corina 發表於 19-6-18 05:59
其實你搵緊人評理定搵人認同你呀?

好明顯啦!

複式洋房

mmya 發表於 19-6-18 07:09
唔開心都冇辦法
會讓番出嚟
咁多樣嘢 工作人員唔會逐個提

只係派飛時撘多一句“留意返入面有預留位”而已...因為唔係人人有睇過呢D優先場,會直接遵從工作人員指示的!

複式洋房

20162016 發表於 19-6-18 07:16
好明顯啦!

當然都希望有人認同,因為唔止我1人坐錯,如果只係我坐錯,就真係我自己的問題 ,但試過1次之後,就當學多1樣野啦

大宅

好媽媽勳章

唔係樣樣嘢都要人講,而且職員唔會知邊個第一次所以唔知,人哋又貼曬紙,所以都係自己起身啦,明白你會唔高興,但都無辦法
開心每一天

複式洋房

維仔媽媽 發表於 19-6-18 07:14
自己睇唔到,錯在自己。椅子已標示,人家沒口頭再提醒,沒問題。

係,事後想清楚,睇唔到係自己問題,但如果同場多人也沒留意到,其實工作人員係米可以再做好D呢?不是什麼責任也沒有吧?

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

樓主戲都睇完 又唔洗錢 仲咁屈結咪投訴囉
咪鬼師奶怨婦咁啦

大宅

8899chan 發表於 19-6-18 07:19
當然都希望有人認同,因為唔止我1人坐錯,如果只係我坐錯,就真係我自己的問題 ,但試過1次之後 ...

小事啫,何必咁耿耿於懷呢?!多多細胞都唔夠死呀

複式洋房

雪影 發表於 19-6-18 07:21
唔係樣樣嘢都要人講,而且職員唔會知邊個第一次所以唔知,人哋又貼曬紙,所以都係自己起身啦,明白你會唔高 ...

佢不是紙,係一個黑色枕頭套,同張椅顏色近似,所以留意不到,如果係白紙寫,甘清晰我一定睇到

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊