自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

其實我上次去睇A4都係呢D場
人地包場FREE俾你~
當然最靚果D位係留俾主辦機構
咁人地好聲好氣同你講 你咪行開去第2到坐

我上次去睇A4 又係先到先得~ 睇19:20 飯都唔敢食...
去排隊拎位

侯爵府

8899chan 發表於 19-6-18 07:52

好D啦,因為我果刻理論中,突然比人鬧,對方 ...

講粗口我投硬訴佢呀

寶石宮

2023年兔年勳章

8899chan 發表於 19-6-18 10:50
哇, 雖然不盡相同,我而家先知原來“予留坐”直情有文章寫過出來探討...
對呀,其實 ...

文中講一般有圍欄 可能係個别戲院問題?

複式洋房

cindyyu73 發表於 19-6-18 10:53
其實我上次去睇A4都係呢D場
人地包場FREE俾你~
當然最靚果D位係留俾主辦機構

如果我早知 ,我一定不會坐...而且我只係睇套卡通,真係冇考慮太多諗住入場睇就是了,梳忽左

珍珠宮

Poyau 發表於 19-6-18 10:41
相同情況 「影廳內沒有職員或圍欄放在留座的位置。這個做法在其他院線幾乎是「指定動作」,就連 ...

一D都唔係相同情況, 而你亦quote錯野誤導人,
"當觀眾眼見非預留位置已被坐滿後,在戲院沒職員協助情況下,便坐下預留的坐位。"

複式洋房

Poyau 發表於 19-6-18 10:55
文中講一般有圍欄 可能係個别戲院問題?

我睇果間就係冇

複式洋房

goat 發表於 19-6-18 10:56
一D都唔係相同情況, 而你亦quote錯野誤導人,
"當觀眾眼見非預留位置已被坐滿後,在戲院沒職員協助情況下 ...

佢指係第三項,一般呢D位會用圍欄欄住先

侯爵府

好媽媽勳章

Pianocake 發表於 19-6-18 10:29
你成日放大"已跟足指示"呢一part,縮細有寫明"預留"呢part, 將責任推俾人,根本成件事好小事,大多數 ...

算啦,佢唔係要人評理,係根本要人認同佢無錯,係職員錯曬,問心,佢到底同職員爭拗咗幾耐?要令旁邊鶴都講粗口鬧佢,講咗咁耐都仲堅持自己無問題
開心每一天

珍珠宮

8899chan 發表於 19-6-18 10:57
佢指係第三項,一般呢D位會用圍欄欄住先
咁你而家係唔係好開心?
人地篇文係講緊已滿座, 所以即使有圍住, 其他觀眾都坐VIP位,
而你嗰場係未滿座, 你唔夠小心坐錯位,
其實係兩回事

複式洋房

雪影 發表於 19-6-18 10:58
算啦,佢唔係要人評理,係根本要人認同佢無錯,係職員錯曬,問心,佢到底同職員爭拗咗幾耐?要令旁邊鶴都 ...

因為到過左5分鐘都未開場,奇怪為什麼還未開先有工作人員話坐錯予留席的人要走,我大慨講左8-10分鐘,因為果刻太嬲冇留意時間,對唔住左阻礙既其他人 呢點最唔岩,有咩之後先講

複式洋房

goat 發表於 19-6-18 10:59
咁你而家係唔係好開心?
人地篇文係講緊已滿座, 所以即使有圍住, 其他觀眾都坐VIP位,
而你嗰場係未滿座, 你 ...

我理解篇文係話本身呢D位應該欄住, 但我承認冇留意有予留坐呢樣野自己係有錯

子爵府

雪影 發表於 19-6-18 10:58
算啦,佢唔係要人評理,係根本要人認同佢無錯,係職員錯曬,問心,佢到底同職員爭拗咗幾耐?要令旁邊鶴都 ...

認同
唔好意思樓主,你嘅回覆只睇到你想人認同你無錯,你大意睇唔到,但職員應該預早提你免出錯。明白你唔開心,但你都有錯,不能只將責任推俾職員

珍珠宮

8899chan 發表於 19-6-18 11:03
我理解篇文係話本身呢D位應該欄住, 但我承認冇留意有予留坐呢樣野自己係有錯
...
唔好斷章取義, 篇文係講緊入場人數過多, 普通位滿座, 戲院亦冇點人數截龍, 以致有觀眾坐左VIP位後被趕, 係戲院安排不當, 重點唔係欄住, 我會鄧該場觀眾唔好彩。
而你個情況戲院由頭都尾都冇做錯

複式洋房

sandypink 發表於 19-6-18 11:06
認同
唔好意思樓主,你嘅回覆只睇到你想人認同你無錯,你大意睇唔到,但職員應該預早提你免出錯。明白你唔 ...

明白了

複式洋房

goat 發表於 19-6-18 11:07
唔好斷章取義, 篇文係講緊入場人數過多, 普通位滿座, 戲院亦冇點人數截龍, 以致有觀眾坐左VIP位後被趕, 係 ...

欄一欄、提一提真係甘困難?

珍珠宮

8899chan 發表於 19-6-18 11:09
欄一欄、提一提真係甘困難?
做人小心D真係咁難?

公爵府

其實樓主要人點講先明,咁多jm都同你解釋咗,人地主辦單位已貼咗留位,你睇唔到係你既事,點解一定要人地跟你諗果套做呢?為呢d小事唔開心一大輪值得咩?呢d唔係大事大非既野都咁執著,做人會好辛苦。不如放開懷抱,enjoy your life!

子爵府

8899chan 發表於 19-6-18 07:13
停車場入得多,所以知道有固定位呢樣野,但戲院真係第一次

當取經驗啦,大部分不設劃位的活動,例如首影,演唱會,講座都預留位置比VIP 。自己發雞盲睇吾到個 notice 冇得頼,唯有坐第度。

複式洋房

goat 發表於 19-6-18 11:12
做人小心D真係咁難?

我以後會呀,但總有人未試過,想些簡單辦法減輕誤會、減低其他人會犯錯機會,不好嗎? 因為真係唔止我睇唔到...

複式洋房

laiyuen 發表於 19-6-18 11:13
其實樓主要人點講先明,咁多jm都同你解釋咗,人地主辦單位已貼咗留位,你睇唔到係你既事,點解一定要人地跟 ...

明白

首頁

尾頁

跳至