自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

twodaughters 發表於 19-6-18 10:03
我囡口頭轉述(師姐在ig post佢與爸爸whatsapp對話),大約是:
16/6師姐要去遊行。爸爸只是叫個女吾好著黑色 ...

好明顯平時蹤慣晒啦

水晶宮

starrymama 發表於 19-6-18 11:17
但如果係我作為父母, 第一時間會反省自己咁多年的敎育
與其花時間傷心, 不如走進年青人的世界, 早d明白佢地 ...

有冇發覺反修例嗰班情緒都比較高漲

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

twodaughters 發表於 19-6-18 11:42
父母沒有不給她去,她ig一直有post自己反送中,16/6又不是第一天反送中,親友一早知道她立場,如果覺得失 ...
咁不如試下個日父母一六著黑色衫?
著黑色衫其實又唔代表咩, 我相信個日支唔支持的都有機會著黑色衫.
當係個日 father's day 的 dress code. 唔中意黑色衫太沉, 試下著d黑色底, 但有豐富圖案的衫都可以

子爵府

我身邊無人為政治而感煩惱,份工緊要過上街,唔返工即被炒,又唔係有幾億身家,無人會去理政治。

男爵府

MKma 發表於 19-6-18 09:12
我自問是一個樂天派,經歷過生離死別,負責照顧長期病患的雙親,一向都能很快恢復心情。

但自6月9號以來, ...

我呢排都有啲重要野停左唔做,無心情/動力去做.....

侯爵府

回覆樓主:

條街太多宣傳單張派了,已經被洗腦了,同法輪功派報紙洗腦無咩分別。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊