時政擂台

跳至

首頁
45678...19

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

180 發表於 19-6-18 18:16
就呢件事,你咁講都比較正路, 我真係驚嗰d唔係香港真正嘅警察呀! 好彩已經有人對呢條片作出投訴。

有d ...

其實我係警察呢d環境都唔想 on duty, 有人真係會去扮!!?

如果有, 我都想知!

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:41
Sorry..我只係唔鍾意未查清楚說下結論

呢啲做人道理你可能唔明

你好似都開過兩個post講612㗎呵, 講咩未查清楚就吓定論丫, 唔見得你嗰兩個post有幾咁睇清楚成件事先post囉!
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

大宅

180 發表於 19-6-18 18:42
你大條道理想避開唔答,我明喎

獨裁就獨裁啦你

又係你自己話叫人比睇法...睇法比完你..就話人唔講邊個對錯

你不如搞清楚自己問咩先啦好冇

唔好係度哂時間搬籠門

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

littlecar 發表於 19-6-18 18:45
其實我係警察呢d環境都唔想 on duty, 有人真係會去扮!!?

如果有, 我都想知!

有人已作出投訴,查緊,希望有真相。

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:47
獨裁就獨裁啦你

又係你自己話叫人比睇法...睇法比完你..就話人唔講邊個對錯

搬嚟搬去嗰個係你囉!乜爛鬼藉口都出晒。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

180 發表於 19-6-18 18:47
有人已作出投訴,查緊,希望有真相。

係, 有疑問可以投訴!

大家等下!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:45
我係問你果日衝擊立法會既需唔需要自首

你答已經拉左5個啦..講真...你呢個叫問非所答...不過算...

因為你離左題嘛, 我開post係講懷疑有人冒充警察, 唔係講嗰日衝擊嘅人。 咪拉開話題避談啦!

大宅

180 發表於 19-6-18 18:46
你好似都開過兩個post講612㗎呵, 講咩未查清楚就吓定論丫, 唔見得你嗰兩個post有幾咁睇清楚成件事先post ...

玩到要抄舊post咁低裝呀

唔知你講咩鋪..我得一個鋪係講612..

你搵岩人未架....

想起底都搞清楚先啦

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:43
討論一定要回應你邊個岩邊個錯咩?

真係獨裁...你不如話你果條叫選擇題...叫人二選一

你唔回咪,咁你咪唔洗加入討論囉,你可以選擇唔睇架喎,冇人逼你喺我post回㗎。

大宅

180 發表於 19-6-18 18:51
因為你離左題嘛, 我開post係講懷疑有人冒充警察, 唔係講嗰日衝擊嘅人。 咪拉開話題避談啦!
...

我答左你我既睇法好耐啦

係你唔認同果啲叫睇法...

你都係番去諗清楚睇法係咩先...我唔想又重覆

再見

侯爵府

2019新春慶豚圓

littlecar 發表於 19-6-18 18:45

如果有, 我都想知!

問題唔係你想唔想開工,而係你開得工就要跟足守則,特別你是紀律部隊。
即使唔記得帶證件或剛剛遺失,遇到市民有疑慮也應該要講出自己名字及警員編號,最少市民可以打電話去就近警局查詢,或用作投訴或贊許他呢。警訊都有教導市民應該咁做啦。
難道作為一個警員要講自己的名字也有困難?還是你覺得他是完全合理?

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:53
玩到要抄舊post咁低裝呀

唔知你講咩鋪..我得一個鋪係講612..

是但你啦,唔敢答咪算囉! 好多人都唔敢答, 但人地選擇唔回唔討論唔出醜囉。

翡翠宮

Alex123 發表於 19-6-18 18:55
問題唔係你想唔想開工,而係你開得工就要跟足守則,特別你是紀律部隊。
即使唔記得帶證件或剛剛遺失,遇到 ...

我講咗覺得唔好!

侯爵府

2019新春慶豚圓

littlecar 發表於 19-6-18 18:50
係, 有疑問可以投訴!

大家等下!

無名無姓點投訴?
你一定要假設大家見到自稱警察的人就要拍定video?

大宅

180 發表於 19-6-18 18:53
你唔回咪,咁你咪唔洗加入討論囉,你可以選擇唔睇架喎,冇人逼你喺我post回㗎。 :u ...

同啲唔識閱讀理解既人真心難溝通

我回你我既睇法....你就話我唔答誰對誰錯...我答你查清楚先知誰對誰錯又唔得

係要人二選一叫人講對錯...你呢啲唔係叫討論...所以我話你獨裁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

你post 出黎都係入時政!

我post 另一條片, 個記者問佢地攞証件, 全部都吾敢出声. 個個都奇奇怪怪!! 但可惜一post 就被人投訴到变成違規文章.

大宅

180 發表於 19-6-18 18:56
是但你啦,唔敢答咪算囉! 好多人都唔敢答, 但人地選擇唔回唔討論唔出醜囉。
...

你真心好笑

係你抄我舊post話我開左兩個關於612鋪..我回應你我冇開兩個關於612鋪...叫你搞清楚對象先都叫唔答你

翡翠宮

Alex123 發表於 19-6-18 18:57
無名無姓點投訴?
你一定要假設大家見到自稱警察的人就要拍定video?
...

我講野你唔睇, 180講你又唔睇, 咁鬼激動做咩呢!!!???

I recaP 18O講,有人投訴咗喇!

別墅

其實即使SDU都冇編號喺制服
睇電視太多就諗CID會掛證上身
好多特別行動組都冇特別show證
行動中好多野要拎
張證攝銀包真係好正常
未必好易拎出黎
因為跌左仲大鑊呢

太多猜測
大家要查問
打1823填表問就得了

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 19:00
你真心好笑

係你抄我舊post話我開左兩個關於612鋪..我回應你我冇開兩個關於612鋪...叫你搞清楚對象先都叫 ...

老人家老花睇錯1個定2個而家犯法呀?

首頁
45678...19

尾頁

跳至
熱門主題
721遊行 ... 2 3 4 5 6 .. 8
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊