自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

大家有試過嗎?對方執錯了另一件衫俾我,但又唔肯安排快遞來換,大家的經驗可以點處理?幾廿蚊可以算數,但其實商舖係咪應該負責?

水晶宮

畀面勳章

Horace_b 發表於 19-6-18 12:40
大家有試過嗎?對方執錯了另一件衫俾我,但又唔肯安排快遞來換,大家的經驗可以點處理?幾廿蚊可以算數,但 ...

退件返大陸運費好貴咖,一般都唔會換,當自己黑仔,好彩淘左咁多年都未試過收錯貨

侯爵府

大家有試過嗎?對方執錯了另一件衫俾我,但又唔肯安排快遞來換,大家的經驗可以點處理?幾廿蚊可以算數,但 ...

影相張相話佢知佢發錯,按退款,寄番比佢,郵費到付。

侯爵府

好媽媽勳章

嘈個店主話係佢發錯貨,件貨唔會退因運費貴,叫佢退貨價1/3當補償!

大宅

我一路都用集運,所以佢地都會再寄過,就好少換。除非自己買錯size 先會換,拎上深圳寄。你叫佢安排快遞黎香港換係唔得啦。

珍珠宮

通常同佢講叫佢寄過另一件來, 好的店鋪都會肯

wcpcelia    發表於 19-6-18 14:49

珍珠宮

首先,佢錯都只會包大陸運費,你一係返大陸寄俾佢,一係叫佢退返少少錢算數。

佢好嘅,會重記新的,但不一定

禁止訪問

侯爵府

聯絡對方睇下點處理
8-)

公爵府

係賣家發錯貨,定集運執錯貨俾你?
賣家發錯貨,佢有責任發返啱嘅俾你,但可能會要求你退返件錯嘅俾佢。
集運執錯貨,你原本件貨已經唔知去左邊,未必搵得返。

子爵府

佢發錯貨,責任在佢

影相,申請退貨退款(事先要用佢講運費順豐到付),然後等淘寶客服仲裁

男爵府

好媽媽勳章

littledot 發表於 19-6-18 13:27

係賣家發錯貨,定集運執錯貨俾你?

賣家發錯呀,佢肯換但一聽我在香港又話唔ok了。佢之後又話叫我墊支單號(我估係寄/速遞番俾佢),收到貨再退運費俾我
但一尼要我寄上去都要搞好煩,二尼我墊支完佢唔退俾我或嫌貴咁我咪仲得不償失?

珍珠宮

可能我買既都係平平地, 通常佢地都會再發一件岩既比我, 照樣發集運倉, 反正可以存一年, 咪等遲D又有野想買先一次過運落黎~
如果寄野返上去, 係香港比較麻煩同貴, 我就試過一次去福田口岸對面的中通寄件, 果次係我細佬買既野爛左, 佢有3年保修, 叫我寄返去換件新既比我(我都好驚訝, 百零蚊野3年內壞左可以換全新貨!), 8蚊人仔就寄到(好似係寄廣東省唔知邊度), 後來我有D野想快D拎到都可以寄到果間中通, 拎果陣比5蚊代收費就OK~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

公爵府

Horace_b 發表於 19-6-18 13:50
賣家發錯呀,佢肯換但一聽我在香港又話唔ok了。佢之後又話叫我墊支單號(我估係寄/速遞番俾佢),收到貨再 ...

賣家一般只會支付大陸運費,香港段只有自己硬食

首頁

尾頁

跳至