自由講場

跳至
XX  

首頁

尾頁

男爵府

XX

fannytan    發表於 19-8-24 08:22
APIGMA    發表於 19-6-20 10:27

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我印象中移係會自動續約的,但合約到期之前佢會有sms通知你幾時到期,你要轉台絕對可以轉走
而你轉去唔使簽約的公司,可能你要在完約前通知返中移嗰邊唔續約先得?
btw你可以dl佢個apps有live chat問下客服,或者直接落舖問下

男爵府

回覆 瑤瑤~ 的帖子

謝謝回覆!

瑪瑙宮

大廚勳章

Calophane 發表於 19-6-18 19:02
我個約二月到咗期,之後轉左去一間唔使簽約嘅公司,但係中移X依家問我拎萬幾蚊掟煲費。真係離晒譜,又打唔 ...

二月到期咁你要取消你要直接同佢cut。。。之前我媽咪都要取消個戶口我係佢合約最後一個月專登落去佢counter然後佢有個電話直接一撳掣就有cs接聽然後你將個時同佢講佢就會取消。。

你唔同人講可能佢會自動續約仲會貴價

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

我個約二月到咗期,之後轉左去一間唔使簽約嘅公司,但係中移X依家問我拎萬幾蚊掟煲費。真係離晒譜,又打唔 ...

咩plan要萬幾蚊掟煲
8-)

男爵府

回覆樓主:

直接去消委會打投訴,否則佢死都要你賠。利申:我簽約時是完全唔知佢會同我自動繼約。

wcpcelia    發表於 19-6-19 11:29

伯爵府

回覆 Calophane 的帖子

我自己其中一號,到期前一個月,都有客服通知我續約與否等。
樓主試試,搵途徑投訴吧!希望你順利解決。

男爵府

以和為貴,打去客戶服務傾傾

象牙宮

佢會有電話及sms講明,
如果唔回覆就當續約的,如果要取消要去打去通知,好似幾間電訊都係咁做。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我個中移plan一向是以舊價自動續約,完約前有通知。你咩plan咁貴,要萬幾蚊分手費?

男爵府

回覆 seaheart88 的帖子

我已經上網睇左好多個案,個個都話要自己打上去話唔續約,其實呢樣野已經係違反咗消費者不公平條款,你可以到期自動續約,點解我唔可以到期自動解約,我一定投訴爆佢!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你而家係咪用緊舊電話號碼? 2月到期轉另一間公司, 理應新公司會幫係舊公司轉合約過嚟, 但你又無同新公司有約 咁佢點轉你啲嘢呢? 如果新公司無幫你搞, 咁你應該主動同中移動解約, 你無做, 人哋唔知你唔用, 可能到約後優惠到期, 咪收你正價囉!

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

我會嘈佢無人打過比我話續約就自動波幫我搞

再同佢地傾下

伯爵府

Calophane 發表於 19-6-18 21:04

我已經上網睇左好多個案,個個都話要自己打上去話唔續約,其實呢樣野已經係違反咗 ...

大部分(基本上全部)電訊公司都係自動續約,你簽contract時應該知道。

瑪瑙宮

大廚勳章

Calophane 發表於 19-6-18 21:04

我已經上網睇左好多個案,個個都話要自己打上去話唔續約,其實呢樣野已經係違反咗 ...

當初簽約時一定有講咗條款。。。覺得唔公平應該一開始唔好用。。

我都唔贊成自動續約
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

回覆 mercurycc 的帖子

佢完全冇比訊息提示,就算有訊息提示,都冇我親自同意,我一定去電訊管理局投訴!一個仙都唔會比!

男爵府

咁佢一開始呢個條款已經係錯誤,唔應該將呢樣野怪罪返消費者,其實間間電訊公司原來都玩緊呢樣野,唔好講到話自己唔清楚就唔應該簽約,根本呢個條款一開始就唔公平,我一定一個仙都唔會比!

公爵府

留毛
期待2019

男爵府

回覆 pumpumpurin 的帖子

以我經驗,我用過數碼通,上次都係响完約之後自己轉台,唔使自己打上去,件事就已經不了了之,但今次中移動係自己幫我renew contract,仲要追討返19至21年嘅款項,成萬幾蚊,我就覺得佢痴左線!

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔係喎,而家的約唔係唔可以自動續咩,好似通訊管理局有規管

首頁

尾頁

跳至