時政擂台

跳至

首頁
34567...10

尾頁

伯爵府

shelliemaymayma 發表於 19-6-18 21:35
有幾樣野想問你地:
1) 警察將已制服既示威者禁落地之餘再成班圍摳,無濫權?
2)成班警察拳打腳踢女示 ...

凡事有果必有因,2次大規模遊行,真正和平非暴力,有冇警察打人?

示威者暴力係擾亂秩序,警察暴力係維持秩序,點解你無譴責過示威者既暴力?唔通你覺得佢地啱?
你既例子無前無後,我地又唔係現場點評論? 要參予非法集結就要承擔後果,與人無由

大宅

瞓得好勳章

mingjan 發表於 19-6-19 01:11
等等先,呢張唔咪呢次6月事件,因為裡面啲人係長袖衫,

睇呢啲片

我都冇寫係今日,我話係豆腐啊!上次係豆腐今次都付豆腐,抛人唔痛

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

瞓得好勳章

心心魚 發表於 19-6-19 01:48
打警察既叫暴民係啱,咁不停用摧淚彈射無辜學生既,同埋5.6個警察圍住一個人黎打既又係咩?咩都係對等既, ...

摧淚彈係唔會淨係對一個或二個人黎射,係有一定範圍,唔想比摧淚彈煙到未唔好起咁前囉,點解好多人去遊行都冇比煙煙親,人哋未乖乖囉!5,6個警察圍一個暴民巳經小啦!美國係用真槍,你以後冇得講嘢!或者你想香港警察學美國?

珍珠宮

PacoMum 發表於 19-6-19 07:17
凡事有果必有因,2次大規模遊行,真正和平非暴力,有冇警察打人?

示威者暴力係擾亂秩序,警察暴力係維持 ...

認同,非法集結衝擊警方防線,用磚頭鐵枝襲擊警方,就預左要自己承擔所有責任,唔係小學雞輸打贏要!以為貼埋D爛片上來就可以成功煽動,呢度絶大部分jm好清醒,唔會浪費人生,要入來bk洗腦,可以慳返!

侯爵府

Connie0716 發表於 19-6-19 07:22
我都冇寫係今日,我話係豆腐啊!上次係豆腐今次都付豆腐,抛人唔痛

因為樓主話係今次, 但就post出果張相, 會誤會架

大宅

好媽媽勳章

newnew168 發表於 19-6-18 22:46
你哋唔沖警察會趕你,你哋唔霸佔馬路癱瘓交通,警察會理你,你當警察好得閒啊, 孩子請你記住,有因才有果 ...
你咁講,即系你著得咁少我就可以強姦你既理論冇分別囉

大宅

瞓得好勳章

mingjan 發表於 19-6-19 07:57
因為樓主話係今次, 但就post出果張相, 會誤會架

冇所謂啦!依家同佢哋我覺得唔好咁認真,唔係真係死好多細胞

禁止訪問

禁止訪問

別墅

shelliemaymayma 發表於 19-6-18 21:35
有幾樣野想問你地:

其實好多JM已經講到好好,但係我怕你都係唔明,所以我嘗試用下你的邏輯同你講,希望可以令你好明d
我個post topic係:支持遊行集會的入來
示威人士打到警察爆晒缸,唔係同僚救都起唔到身,但係仲俾人成支鐵通插埋來,唔違法唔暴力?
游游下行衝出去霸馬路,塞交通,係合法的?
衝擊警察防線,掉磚掉鐵通推鐵馬,係和平的?
朝早掘磚,係bb砌LEGO,理性的?
遊行過程中見到警察就豎中指問候人地家人,係文明的?
完全諗唔明發生以上的事點解仲有人撐暴徒,你解答到我嗎?
如果你都發覺我上面段嘢有問題,唔該你再好好審視你自己果段,在邏輯上來講,你至少犯了以偏概全,偷換概念的錯

男爵府

好媽媽勳章

babyhi 發表於 19-6-19 08:00
你咁講,即系你著得咁少我就可以強姦你既理論冇分別囉

強姦係香港係犯法,要受香港法律制裁 但你想合法強姦都唔係無辦法,你等陳同佳出獄約埋菜英文,一齊商量下如何有效地在台灣強姦殺人,再潛逃返香港,避過法律自裁 佢兩個熟手一定幫到你
●▽●●0●●﹏●●︿●

別墅

有幾樣野想問你地:

仲有,溫馨提示,唔好開口埋口話人毅進仔,低學歷攞份高人工,咁樣會暴露你的智商。唔好話好多散仔係大學攞一級榮譽畢業,高級d的更加唔洗講。再講毅進仔又如何,人地都叫上進,我衷心希望你真的只是個學生,仲可以返學學多d知識道理,提升下智商

珍珠宮

芮媽媽0815 發表於 19-6-19 08:58
其實好多JM已經講到好好,但係我怕你都係唔明,所以我嘗試用下你的邏輯同你講,希望可以令你好明d
我個pos ...

神回!

樓主真以為地球圍住佢轉!自以為是到一個點,連是非對錯都分唔淸!

大宅

好媽媽勳章

newnew168 發表於 19-6-19 09:04
強姦係香港係犯法,要受香港法律制裁 但你想合法強姦都唔係無辦法,你等陳同佳出獄約埋菜英文, ...
依家系你比喻有問題,台灣一直都話可以單一接收陳同佳,系我哋尼個特首唔肯。
公道d,如果當中有暴民同樣警察當中都有暴警啦。
磚頭好早已掘左出黎,有現場人仕問過警察點解唔去處理。
要驅散示威者要唔要前後包圍去放彈掟佢地?點解唔單一方向令佢地走?睇下中信條片先啦!
點錯都好,用返法治處理,一句警察都係人就可以開埋布袋彈?

大宅

bobosweet 發表於 19-6-19 07:50
認同,非法集結衝擊警方防線,用磚頭鐵枝襲擊警方,就預左要自己承擔所有責任,唔係小學雞輸打贏要!以為 ...

有片為証証據確鑿點樣煽情?仲有搞記者同無number 投訴呢

大宅

好媽媽勳章

MC媽 發表於 19-6-19 07:13
我冇屋企人親戚做警察, 我都係睇新聞, 睇住啲人點掟磚 點掟鐵通 ,我好支持和平遊行,因為呢個係我嚟香港 ...
唔好不停放大一位警察受傷事,系咪佢一個受傷就可以蓋哂對其他人無辜受傷既人?
女拔阿sir? 肺癌伯伯?佢地又做左咩事要俾警察咁對待?
系可以投訴,監警會主席由特首直接委任,要公平公正就應該獨立處理。

男爵府

好媽媽勳章

babyhi 發表於 19-6-19 09:18
依家系你比喻有問題,台灣一直都話可以單一接收陳同佳,系我哋尼個特首唔肯。
公道d,如果當中有暴民同樣警 ...

吓,有人買刀想殺人,你唔去追究買刀殺人個位,你追究警察唔即使收兇徒把刀

珍珠宮

shelliemaymayma 發表於 19-6-19 09:23
有片為証証據確鑿點樣煽情?仲有搞記者同無number 投訴呢

喂,段片係事實嘅全部?我想再睇前D,有無?我唔係幫片中唔show pass嘅警察,係想知整個完整過程先去評論誰是誰非!

理性分析你懂不懂?

引用返你地成日講嗰句,「你地到底明唔明架?」

大宅

好媽媽勳章

newnew168 發表於 19-6-19 09:33
吓,有人買刀想殺人,你唔去追究買刀殺人個位,你追究警察唔即使收兇徒把刀
...

你要打橫黎講隨便你,為拗而拗冇意思。
如果覺得警察啱哂既點解琴日唔去遊行撐警?用行動証明自己諗法冇錯吧!做鍵盤戰士有咩用?

男爵府

好媽媽勳章

babyhi 發表於 19-6-19 09:47
你要打橫黎講隨便你,為拗而拗冇意思。
如果覺得警察啱哂既點解琴日唔去遊行撐警?用行動証明自己諗法冇錯 ...

咁你唔好覆我啦,大家自由講幾好 我30號會去,多謝你提醒我

首頁
34567...10

尾頁

跳至