夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

大家覺得愛妻號男人係如何煉成架呢?
愛妻號同非愛妻號表現差天共地
係天生 遺傳?
定因爲個女人令佢改變?
好似蕭正楠 陳小春 張智霖果啲
佢地嘅女人被寵得特別幸福 特別靚

男爵府

MeBeHe 發表於 19-6-18 22:29
係天生 遺傳?

佢唔係孝順仔,就係愛妻號基本條件……

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sumpo 發表於 19-6-18 22:47
佢唔係孝順仔,就係愛妻號基本條件……

唔愚孝就OK

有D就好仔兩頭瞞

大宅

原來大家對愛妻號嘅定義就係聽老婆話 唔聽阿媽話呀?

禁止訪問

珍珠宮

MeBeHe 發表於 19-6-18 23:10
原來大家對愛妻號嘅定義就係聽老婆話 唔聽阿媽話呀?

我個定義唔係咁喔。
我唔認為愛妻號係被老婆改變而成既。

我認為我先生係愛妻號。
我前夫都算係愛妻號,只是佢同我係錯配,佢愛妻既能力唔夠我用。
我先生既愛妻能力夠我用,但唔夠佢前妻用。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

858D 發表於 19-6-19 09:38
我個定義唔係咁喔。
我唔認為愛妻號係被老婆改變而成既。

咁你定義係點呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆 MeBeHe 的帖子

唔係愚孝就得

大宅

任何事都要有商有量, 唔可以亂發對方脾氣, 唔好做成邊個食住邊個呢 d 心態.

858D    發表於 19-6-19 12:16

瑪瑙宮

我覺得陳小春係真正愛妻號. 蕭正楠, 張智霖就唔肯定.

因為有次睇响大陸 d 節目, 佢睇住老婆同幾个大陸女演員去 Outing, 之類, 應采兒踩住條類似鋼線 ge 野要行過對面, 佢好驚, 驚到喊晒, 鏡頭影住另一邊 ge 春哥好心痛个樣, 即刻眼淚凝眶咁, 佢真係好愛好錫佢老婆.

大宅

最緊要兩公婆互相尊重
所有嘢都有商有量,懂得企係大家角度諗
唔會是但一方比較強勢
相親相愛就最PERFECT!

珍珠宮

MeBeHe 發表於 19-6-19 09:39
咁你定義係點呢?
回得咁快既。我呢頭編輯#6,你呢頭已經回覆我。

我既定義係 夫妻夾唔夾得來,有冇共識,懂唔懂搞人際關係,待人接物。夾得來既,有共識,就唔會有姻親間既衝突要調解。
我先生與佢前妻,好多我先生男家方面既姻親衝突要調解。
我前夫與我,好多我女家方面既姻親衝突要調解。

而家到我同我先生,我地一齊,完全冇姻親關係衝突要調解。我同我先生兩家受歡迎。大家都冇唔妥對方既親友。
兩家都歡欣,因為男家見到我先生有我比前妻對佢更好,女家見到我有我先生比我前夫對我更好。

我先生係愛妻號,佢對住邊個老婆(前妻又好,我又好)都係愛妻號。
我係愛夫號,我對住邊個老公 (前夫又好,我先生又好)都係愛夫號。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

858D 發表於 19-6-19 12:15
回得咁快既。我呢頭編輯#6,你呢頭已經回覆我。

我既定義係 夫妻夾唔夾得來,有冇共識,懂唔懂搞 ...

珍珠宮

MeBeHe 發表於 19-6-18 22:29
係天生 遺傳?
講到遺傳,可能係家庭文化語耳目染吧。
我先生係好愛妻號型。我觀察到62都係好愛妻號型。係幾個月前,我62同細99來住左10日,我觀察同感受到既。
但係愛妻號型男人要有個合適既妻子才可以彰顯到愛妻號型男人既光輝,如果錯配,會使個愛妻號男人憂鬱症而折壽。

大宅

858D 發表於 19-6-19 12:29
講到遺傳,可能係家庭文化語耳目染吧。
我先生係好愛妻號型。我觀察到62都係好愛妻號型。係幾個月前,我62 ...

咁嚴重

複式洋房

回覆 sumpo 的帖子

唉! 我老公唔孝順又唔係愛妻號..... 我可以點..... (哭了)

男爵府

Nancy20090615 發表於 19-6-19 10:04

因為有次睇响大陸 d 節目, 佢睇住老婆同幾个大陸 ...

大陸嗰啲節目唔好信晒囉

瑪瑙宮

mingmama 發表於 19-6-19 13:54
大陸嗰啲節目唔好信晒囉

果个係真人騷, 幾對明星夫婦分開男女兩組, 女人果組去左 Outing, 男人果組响廠裏面睇直播. 係睇春哥當時即時的面上表情變化而感到佢真係好愛好緊佢太太. 應采兒平時太癲大肺, 玩果个踏鋼索真係驚到喊行唔到 (畏高), 春哥睇住个老婆又慘又無助, 眼淚凝眶, 眼紅紅咁, 但鏡頭前又要控制住, 睇到我好感動, 我諗好多男人見老婆咁樣會响度笑囉.

男爵府

Nancy20090615 發表於 19-6-19 10:04

因為有次睇响大陸 d 節目, 佢睇住老婆同幾个大陸 ...

陳小春係應彩兒面前明顯係自卑啦,覺得自己老,又唔識英文,冇咩學識都娶得美人歸,更係要做愛妻號啦……

男明星藝人,真係諗唔到邊個係愛妻號,反而女明星啞忍小三介入都唔離婚嘅多的是……

別墅

我老公由細到大都係乖仔, 但不是無主見, 我以前問佢點解係都要我行前面, 佢殿後, 係後面保護我, 佢話無他既, 只係佢D男性朋友個個都係甘對自己D老婆, 返奶奶度食飯都係老爺剝曬蝦, 老爺奶奶甘多年都甘恩愛, 佢見慣左就覺得愛妻係理所當然既事, 我都好大先遇到佢, 執到寶

首頁
12345...7

尾頁

跳至