自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

MeBeHe 發表於 19-6-18 23:41
如果男人對女人好
個女人幸福開心 應該就會少啲不滿 少啲呼喝吧!

人心不足
有啲當咗自己係公主咁
如果遇到就要好好珍惜
月光很美麗☺

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

KTKTKT5 發表於 19-6-18 23:25
見到許志安單嘢, 愛妻號都係表面嗰浸

大宅

做個靚太 發表於 19-6-18 23:43

我又唔係好覺許志安係愛妻號

侯爵府

2019新春慶豚圓

MeBeHe 發表於 19-6-18 23:14
大家覺得愛妻號男人係如何煉成架呢?
愛妻號同非愛妻號表現差天共地
係天生 遺傳?

有啲男人真係天生會愛錫老婆嘅,無得煉番來。

紅麈幻象,一生營營役役,參不透四大皆空。 俗世紛擾,半生浮浮沉沉,倒不如兩袖清風。

大宅

Mrs.Luckycat 發表於 19-6-18 23:46
有啲男人真係天生會愛錫老婆嘅,無得煉番來。

係 就係天生先神奇
我見一個男仔 佢爸爸唔特別錫老婆嘅 唔算愛妻號
但佢自己就勁暖男 勁細心 勁錫老婆
依啲真係點解會天生識
你話交朋友或對待長輩果啲
讀書時都會教
但無一科係教拍拖 教結婚架嘛

男爵府

陳展鵬、陳豪、羅仲謙、張繼聰

以上男仕的太太永遠由心笑出嚟,睇得出係好幸福的笑容。

禁止訪問

大宅

yaumuimui 發表於 19-6-19 00:19
陳展鵬、陳豪、羅仲謙、張繼聰

以上男仕的太太永遠由心笑出嚟,睇得出係好幸福的笑容。

係呀
你係feel到佢地好幸福 好開心
特別靚 特別笑得甜架

大宅

2019勳章

回覆樓主

周杰倫呢?

別墅

2019勳章

crystal媽咪 發表於 19-6-18 23:32
有啲係天生性格係咁,好難有得練。佢鍾意老婆,老婆做乜都得。佢唔鍾意,呼吸都係錯
...

重點!! 世事被你看破

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

KTKTKT5 發表於 19-6-18 23:25
見到許志安單嘢, 愛妻號都係表面嗰浸

矛錯. 特別係要去賺人仔賺港幣既話, 點扮都要扮到出黎. 黃日華都係咁教王浩信啦...

梁朝偉都愛妻, 咁忍得...

男爵府

回覆樓主:

性格問題, 細心,關懷,包容,為對方著想,有感激之心, 對老婆好, 老婆會對佢好
多數男人婚後粗枝大葉, 媽寶,脾氣大,打機王。
愛自已,獨立, 生活充實, 佢識寶就回頭欣賞尊重你, 佢唔識就你值得更好

珍珠宮

2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

藝人同普通人一樣,好多都報喜不報憂,唔通個老婆十級難頂,個老公大男人,都周圍同人講,定擺上fb/IG講 !?

兩個人相處之道,互相包容,配合,尊重。人前要比面子老公,更要比面子自己。

侯爵府

我有時都會諗究竟呢d男人係咪真係堅愛妻愛到咁令人羨慕係咪真係唔會做其他男人傷害老婆嘅嘢

大宅

Rubik 發表於 19-6-19 06:53
我有時都會諗究竟呢d男人係咪真係堅愛妻愛到咁令人羨慕係咪真係唔會做其他男人傷害老婆嘅嘢
...

其實我覺得女人好簡單 都係想撒下嬌
男人一句說話 足以扭轉一個局勢 (激嬲老婆變嗌交定氹到老婆由嬲變笑)
有啲男人就好識依啲說話技巧
有啲就專撩交拗

子爵府

2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

我爺爺好錫嫲嫲
我爸爸、哥哥、大伯及阿叔都係
身教影響好大

大宅

losttoa 發表於 19-6-18 23:33
仲有任達華,周潤發,張家輝

黄日華,苗僑偉,梁家輝

大宅

papagirl 發表於 19-6-19 07:24
我爺爺好錫嫲嫲
我爸爸、哥哥、大伯及阿叔都係
身教影響好大

都係

兩睇
本身爸爸錫媽咪 會影響到阿仔識得點錫老婆
本身爸爸對媽咪唔好 都會成為阿仔反面教材 對老婆更加好

大宅

Rubik 發表於 19-6-19 06:53
...

有啲係人都覺得係恩愛夫妻嘅 男人對老婆勁好嘅
背後一樣係玩

子爵府

多謝有呢個POST , 令我反思老公係咩..佢係細心, 只要我提過吓嘅嘢, 佢會上心, 仲靜雞雞做埋. 屋企所有大事佢會負責, 唔洗我擔心. 跟佢咁多年都無過財政壓力, 唔同做女時, 成日月月清, 到月尾一定唔夠錢用. 另外去街後, 如佢精神都堅持會出來車我返屋企...除左我, 佢仲對我媽好好, 例如我媽之前跌穿頭之後, 有時傷口仍滲血, 佢會好細心咁幫我媽流傷口, 相反如果我一定唔會咁做, 咪攪我.....總結係感恩有佢嘅出現, 令我地一家都幸福, 我會好好珍惜!
愛妻號是如何煉成, 我覺得係佢之前愛情失敗過幾次, 所以最後知點去同人相處, 珍惜我呢個好老婆吧!

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊