自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

大家千萬不要上當!

Facebook看到這個「祖傳生髮配方-李媛媛」廣告,對方說自己是台灣的中醫,叫我在WeChat詳談。

還給了我她台灣診所的地址(雖然我網上是找不到她的有關資料的。)

他給了我很多所謂成功案例的對比圖片,我看她的moment也有很長的歷史,每天都有更新,所以不防有詐。

我拍了自己情形的圖片給他看,她看後說兩至三個月就會開始有改善,一個月是港幣$1260,他去找中藥做洗頭水然後快遞給我,貨到之後付款給快遞員。

我付了款之後,打開竟然發覺是廣州做的普通洗頭水,再發WeChat 詢問的時候,他已經把我在WeChat block了。

la_source    發表於 19-6-19 14:25

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ninahku 發表於 19-6-18 23:20
大家千萬不要上當😡😡在Facebook看到這個「祖傳生髮配方-李媛媛」廣告,對方說自己是台灣的 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

可舉報佢嗎

伯爵府

大家千萬不要上當!在Facebook看到這個「祖傳生髮配方-李媛媛」廣告,對方說自己是台灣的中醫,叫我在WeCh ...

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

報比東張

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大家千萬不要上當!在Facebook看到這個「祖傳生髮配方-李媛媛」廣告,對方說自己是台灣的中醫,叫我在WeCh ...

呢d廣告yahoo都有,小心

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

男爵府

公爵府

mandy108 發表於 19-6-19 00:12
報比東張
X2

琥珀宮

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

我老公都差D上當。
佢同呢個李媛媛message 傾咗好耐,對方好有耐性的問症同解說。我地都上網search 過但search 唔到任何李媛媛。都諗住俾錢試下啦。對方堅持要屋企地址,我就開始覺得有D怪,因為我上網買乜都可以順豐。我唔想俾屋企地址佢,亦因為屋企無人收貨,所以就試探下佢話不如上佢公司攞啦。跟住佢就完全唔睬我地喇。之前仲咁好耐性傾咗好耐。

伯爵府

BK Milk勳章

看看吳彥祖,威廉王子,就知道生髮產品一定是無用的

Astra00    發表於 20-8-25 19:34
Jasber    發表於 20-7-30 09:51
hellohelloruby    發表於 19-6-19 15:47

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

生髮&減肥廣告多數騙人

男爵府

我老公都差d比佢呃,好彩比我知道咗.
如果唔係無咗成千幾蚊~條友扮曬咩自己好心幫你調製秘方wor, 講到自己好勁咁。之後我同佢講咁好既藥方你慢慢留番比你啦。好心你就正正當當搵返份工唔好再騙人啦😂😂

洋房

我朋友介紹支防脫髮幾好用,意大利做而且唔算貴($3xx),未感覺到生髮,但真喺甩少咗。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

謝謝提醒

子爵府

我個件用左10皮...毛都冇一條出。晒氣!糸要比$人地洗,冇計。
一糸直髮,整假髪入毛囊。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

瑪瑙宮

回覆樓主:

台灣人用FACEBOOK 同line聯絡多,好少用wechat 。怕比大陸入侵手機資料。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至