自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日幫襯樓下間藥房買尿片,因為佢獨市, 成村得佢一間, 勝在就腳所以一向 smiley]幫襯, 其實價錢唔算便宜, 今日返屋企發現pampers ichiban尿片上面張正貨貼紙比人摵走左, 好奇上網search原來藥房既promtion,摵貼紙減$15, 但呢間藥房沒有告訴我,照樣收我原價, 令我感覺佢很不老實各位大埔媽媽請小心, 呢間位於富善商場1樓既藥房!!

伯爵府

June1014 發表於 19-6-18 23:51
今日幫襯樓下間藥房買尿片,因為佢獨市, 成村得佢一間, 勝在就腳所以一向 smiley]幫襯, 其實價錢唔算 ...

可以再暗示佢shop名嗎?我不住大埔,但怕去錯佢分店

男爵府

回覆樓主:

呢間嘢我都中過蕉,28蚊1包流黃,其他地方唔過20蚊,不過唔想行,唯有比錢
以前樓下嗰間唔錯咖,不過裝修後無左

wcpcelia    發表於 19-6-19 10:54

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

起碼係正貨……

珍珠宮

tantanmama 發表於 19-6-19 00:37
起碼係正貨……

x 2

下次唔幫襯

大宅

我早幾日都係咁,我特登等做promo先去買,就係諗住平$30包(綠P拉拉褲)

去到同個promo姨姨講要1包,佢話因爲貼紙俾人撕走左,所以無得平$30俾我,要收我原價。

我話我就係知有promo減$30先來買,但要收我原價,有乜理由?即係有promo姨姨但做唔到promo。

後來姨姨幫我搵老闆娘傾,老闆娘話啲貼紙俾佢地撕晒,用來冚數,所以無得撕貼紙,無得平俾我。

真係嬲爆⋯

子爵府

今日幫襯樓下間藥房買尿片,因為佢獨市, 成村得佢一間, 勝在就腳所以一向 smiley]幫襯, 其實價錢唔算 ...

向代理投訴,好似係P&G

大宅

富善街市有另一間藥房㗎

珍珠宮

Au.Family 發表於 19-6-19 00:45
我早幾日都係咁,我特登等做promo先去買,就係諗住平$30包(綠P拉拉褲)

去到同個promo姨姨講要1包,佢話 ...

打去總代理投訴

公爵府

直接去藥房問呀?也許能退返15蚊俾返你? 你不去問就100%無機會,問左就有50%機會。

男爵府

減齡達人勳章

點解唔行去大埔中心買呢,下次唔好再幫佢買野喇

子爵府

親子王國15週年勳章

同代理投訴。

公爵府

2023年兔年勳章

tantanmama 發表於 19-6-19 00:37
起碼係正貨……

香港嘅藥房唔賣水貨、假貨已經好好。

唔老實經營只會被連鎖店淘汰,貴就係貴啲,阿仔嘅奶粉、尿片全部去大型連鎖店買。

男爵府

可以搵消委會了,再打去代理投訴

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

我都贊成去同代理投訴,因為藥房咁做係唔啱,代理知道後唔會比該藥房賣佢D貨

男爵府

BK Milk勳章

係我即刻唔買退$,無貼紙我點知佢D乜野貨

伯爵府

BK Milk勳章

好似不是所有的都優惠,比如超薄紙尿片就無

別墅

十五樓師奶 發表於 19-6-18 23:55

可以再暗示佢shop名嗎?我不住大埔,但怕去錯佢分店 :ha ...

富善中x藥行, 1樓只有佢一間.

別墅

下, 咩叫冚數, 唔老實就唔老實啦, 我事前唔知就話比佢呃啫, 你擺明去問佢都可以甘答你, 甘真係唔好再幫襯!!

別墅

crab586 發表於 19-6-19 05:39
富善街市有另一間藥房㗎

我有聽d 街坊講咩位置, 但就沒有去過幫襯, 是否新開無幾耐??

首頁

尾頁

跳至