時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

ngokwan 發表於 19-6-19 14:13
但至少有經濟發展

投泛民,到時冇飯開,社會會穩定嗎?

投泛民,佢哋會繼續拖政府後腳搞,到所有基建唔能夠繼續去, 屋照樣唔起, 建設亦都唔做, 樓價一樣都會繼續高企 ,社會中,勞動人口佔大多數, 搞到建築業都冇飯開, 然之後就會有人出嚟搞煽動勞動人口 ,搞到勞動階層就會將怨氣發洩政府, 到時大家就見到一個假象 就係香港嘅 司法界, 教育界,中產,商人, 勞工界, 每個界別都反政府, 推翻特區政府管治,港獨先至係佢地嘅真正嘅目標。

根本而家有某部份啲人投泛民,係諗住攬炒, 起碼我識嘅朋友係咁諗,我食唔到碗飯,要大家都冇得食咁就叫公平。

侯爵府

setrea 發表於 19-6-19 14:24
點講都好啦,總之屋企咁多票全投建制,因為泛民迫到我無得行

我嗰區有兩件民主派, 上次懶係好咁母親節喺度派花, 點知原來要收20, 好彩我冇攞

侯爵府

maomaofafa 發表於 19-6-19 14:26
我嗰區有兩件民主派, 上次懶係好咁母親節喺度派花, 點知原來要收20, 好彩我冇攞
...

過去2年,無咩捐款,窮到咁

侯爵府

MC媽 發表於 19-6-19 14:25
投泛民,佢哋會繼續拖政府後腳搞,到所有基建唔能夠繼續去, 屋照樣唔起, 建設亦都唔做, 樓價一樣都會繼 ...

所以上次佔中好多係無業既

子爵府

maomaofafa 發表於 19-6-19 14:25
我老豆話佢諗住投冇政黨嗰啲但其實係咪 實際上都係有?

是但啦,你老豆鍾意投乜投乜囉, 每個人都有自己自由同諗法㗎嘛, 你又唔可以阻止佢嘅

侯爵府

MC媽 發表於 19-6-19 14:31
是但啦,你老豆鍾意投乜投乜囉, 每個人都有自己自由同諗法㗎嘛, 你又唔可以阻止佢嘅
...

冇諗住阻止佢, 淨係想問清楚嗰啲人係咪真係獨立, 如果係我都會留意下

子爵府

maomaofafa 發表於 19-6-19 14:25
我老豆話佢諗住投冇政黨嗰啲但其實係咪 實際上都係有?

仲有, 表象係無政黨,實在係咪就真係唔知啦! 不過我唔會選一個冇政治經驗嘅人囉( 我自己意見咋 唔代表其他人)

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

好!香港人自生自滅,繼續自high

子爵府

maomaofafa 發表於 19-6-19 14:32
冇諗住阻止佢, 淨係想問清楚嗰啲人係咪真係獨立, 如果係我都會留意下

好難會睇得清, 以前立法會好似有幾個啱啱出嚟都係無政黨, 一選完之後都入咗其他黨派。

侯爵府

MC媽 發表於 19-6-19 14:34
好難會睇得清, 以前立法會好似有幾個啱啱出嚟都係無政黨, 一選完之後都入咗其他黨派。
...

haha 咁都得

侯爵府

MC媽 發表於 19-6-19 14:33
仲有, 表象係無政黨,實在係咪就真係唔知啦! 不過我唔會選一個冇政治經驗嘅人囉( 我自己意見咋 唔代表其 ...

唔怪得有時啲奇怪參選者都有人投, 因為d人兩邊都唔想投

侯爵府

setrea 發表於 19-6-19 14:30
所以上次佔中好多係無業既

今次都係, 唔係點樣可以隨時出動

setrea    發表於 19-6-19 14:48

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

tutik 發表於 19-6-19 08:37
泛民既勝利令中共放棄香港
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=16&tid=28293861

中共如你標題仰所講, 係香港700人福份, 要燒炮掌慶祝!

禁止訪問

珍珠宮

candytl 發表於 19-6-19 15:07
中共如你標題仰所講, 係香港700人福份, 要燒炮掌慶祝!

有什麼值得開心?

你不會天真的以為香港不靠中央可以生存?

侯爵府

MC媽 發表於 19-6-19 14:25
投泛民,佢哋會繼續拖政府後腳搞,到所有基建唔能夠繼續去, 屋照樣唔起, 建設亦都唔做, 樓價一樣都會繼 ...

施永青都講

反對派的全面動員下,林鄭政府終於受不住群眾壓力,決定暫緩《逃犯條例》的修例,暫時不再把條例草案拿上立法會二讀。今次反對派可謂大獲全勝;可是香港的建制派卻又一次受到嚴重的破壞;其引致的後果可能遠比人們想像中嚴重。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至