時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

回覆樓主:

收貨,但要查清楚警方有否使用不必要武力,要將5個滋事分子繩之於法不能放過。

子爵府

MommyPanel勳章

無話收唔收貨,搞到香港咁,佢收拾成個爛攤子先好講

artroboy    發表於 19-6-19 09:53

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

jojo1234 發表於 19-6-19 09:09
黎到今朝呢個moment,200萬人當中有冇已肯收貨?

暫時可以放下,但希望收回暴動、暴徒說法。

200萬上街,傷我地既學生,年青人,除左林鄭、建制也有份做成,香港人一定唔可以比佢地溜走。
我們現在應該團結、集中火力,令建制係11月區選「血債票償」,洗佢地既票倉,拉佢地落台。

伯爵府

artroboy 發表於 19-6-19 09:15
未:

市民關注使用最大武力清場的「速龍小隊」身分辨識問題,另外有議員曾要求現場警員出示委任證遭拒絕。 ...

無number無委任證點投訴?
又係自己人查自己人

子爵府

減齡達人勳章

唔好唔好再拗啦! 我只想有一個寧靜和平的香港。 況且港府已經一而再,再而三的讓步!

子爵府

A_lcy 發表於 19-6-19 09:53
無number無委任證點投訴?
又係自己人查自己人

我唔想香港警隊走回六十年代。

別墅

收貨,冇左條例就ok

伯爵府

brother4 發表於 19-6-19 09:48
舊國民和新國民點分?

想知道舊JM既諗法,在送中期間開account既新國民請繞道

伯爵府

artroboy 發表於 19-6-19 09:17
https://www.facebook.com/178965725523592/posts/2279746398778837?sfns=mo

差d發生人踩人慘劇。催淚彈 ...

補充,果到係申請左不反對通知書,同有救護站架,過份

artroboy    發表於 19-6-19 09:55

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

唔收貨

特首損耗社會人力物力,100萬人上街當聽唔到,睇唔到,同香港人對賭,賭香港人唔團結,賭香港人政治冷感。
特首將警察同市民做政治籌碼,賭輸了,而家仲未肯撤回惡法
但市民(包括部份警員)就為特首錯誤的決定埋單!

而且仲有好多要跟進
過程中警方濫用暴力的情況
大批無委任證無警員編號人士自稱警察
仲有太多.....

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

算啦, 成日搞到香港立立亂, 你唔煩我都煩
唔想睇新聞, 但又想知宜家發生乜事
佢地以為, 為市民發聲..., 我地只係想平平靜靜唔係 好似暴動咁

豬肉貴到死, 市民冇屋住.. 咁多時間搞事, 不如比時間佢搞好民生仲好啦

子爵府

唔收貨
一日唔撤回逃犯條列,都唔收貨
今次睇清楚D乜官物官個個卸膊,將波一個推俾另一個
不過我完全唔想佢辭職
因為佢係一個逆向領袖,成功孤立自己,意外地令其他人團結,又令盟友割(emoji)

伯爵府

要撤回、同取消暴動!

而家警察咁樣偷資料拉人太可恥!

個個都推卸責任

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搞完事 臨開學前又話書薄費貴, 又叫政府資助啦
你估政府欠左佢地咩, 搞完事又要錢

咁有本事搞事, 就有骨氣D, 唔好要政府D錢

我咁多年都自己搞掂晒, 從冇要過政府資助
因為要做榜樣, 要乜都好..係自己努力, 唔好要人幫
人地冇義務要幫你

男爵府

正式 "撤回" 依幾個字有毒嗎? 為什麼昨日林鄭仍要不斷兜圈,其實我唔係好明

媽媽YAN    發表於 19-6-19 10:48

大宅

我覺得最緊要兩件事,某些警方使用不恰當暴力完全無後果,和醫管局無好好保障病人資料,呢兩件事仲未解決!

bopomofo2405    發表於 19-6-19 10:35

伯爵府

我唔需要佢道歉同落台,但要佢徹回條例,再成立調查小組查警察有無過份使用暴力,見到中信條片真係好恐怖,仲有新聞都播警察狂打班示威者,完全唔當係人命

男爵府

收貨了

伯爵府

MayJoeydd 發表於 19-6-19 10:26
正式 "撤回" 依幾個字有毒嗎? 為什麼昨日林鄭仍要不斷兜圈,其實我唔係好明 ...

我完全唔明尋日開記者會既目的,除非佢蠢到唔知佢出親黎都係火上加油

首頁
12345...8

尾頁

跳至