自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

有睇開我舊post既Jm都知道我呢排生活出左問題,好記得當年算命師傅有同我講會有呢一關仲話我會絕處逢生反彈,估唔到佢準成咁,最記得當年佢只係收咗我30蚊算命$, 當年細個唔信呢啲嘢, 不過一次又一次應驗,唔信唔得

大家唔好pm我呢位師傅係走鬼檔

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

~緣~ 發表於 19-6-19 13:35
有睇開我舊post既Jm都知道我呢排生活出左問題,好記得當年算命師傅有同我講會有呢一關仲話我會絕處逢生反彈 ...

可唔可以分享下
我都鍾意聽
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-19 13:35
可唔可以分享下
我都鍾意聽

當年得十八,九歲純粹跟朋友仔柴娃娃去求籤, 本身我相信命運在我手,就喺黃大仙廟臨走嘅時候,有位伯伯叫我「過黎睇下相,算過命」 佢唔止算到我,仲連我個仔都算到埋好犀利

日月水火    發表於 19-6-20 03:05

子爵府

Ya. More please

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

~緣~ 發表於 19-6-19 13:39
當年得十八,九歲純粹跟朋友仔柴娃娃去求籤, 本身我相信命運在我手,就喺黃大仙廟臨走嘅時候,有位伯伯叫 ...

我都遇過啲好有料
不過已經先遊
我都好多年冇去睇相、睇掌

# 各位不用pm介紹

男爵府

回覆樓主:

想聽

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

當年都有個算到我會喺外地識到我老公,老公嘅條件五樣中咗四樣(其中兩樣係只會中一個,其實即係中晒),仲話我有機會移民,其中一樣佢話我如果唔揀我老公,之後兩年會遇到另一個條件更好嘅,果然應驗。

我以前年年去黃大仙廟求簽,移民前果年求到一枝簽叫我唔好轉工,否則果年有機會俾人炒,當時我覺得冇可能,份工個老闆唔會炒我,點知果年我移民,當然係轉工啦,就喺農曆年最後果個月,我俾公司炒魷魚,因為公司財政有問題,果下想起之前黃大仙廟枝簽真係唔到我唔服。

** 唔駛PM我,我已移民十幾年。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珊瑚宮

回覆樓主:

我睇的都好準,2年都係家人睇時問聲家人情況問出來
第一年我有血光之災, 中
第二年要做手術, 中
之後我自己都睇吓, 當提醒自己小心事情。
註: 唔需要問我資料, 因為價錢一點都唔平, 排期時間長(以年計), 唔會介紹了。

琥珀宮

擔櫈仔,排排坐,等聽故

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-19 13:45

遇到師傅其實都係緣份

la_source    發表於 19-6-20 11:39

侯爵府

~緣~ 發表於 19-6-19 13:35
有睇開我舊post既Jm都知道我呢排生活出左問題,好記得當年算命師傅有同我講會有呢一關仲話我會絕處逢生反彈 ...

想當年我去車公廟求簽,喺門口求其揾檔解簽,個女c fu叫我加錢算埋命,離奇地100%準(大家都唔好問我邊檔,十幾年前已經忘記左)

子爵府

親子王國15週年勳章

rose-mag 發表於 19-6-19 14:24
當年都有個算到我會喺外地識到我老公,老公嘅條件五樣中咗四樣(其中兩樣係只會中一個,其實即係中晒),仲 ...
"其中一樣佢話我如果唔揀我老公,之後兩年會遇到另一個條件更好嘅,果然應驗。" 有無後悔?

子爵府

ninachu 發表於 19-6-19 14:34
想當年我去車公廟求簽,喺門口求其揾檔解簽,個女c fu叫我加錢算埋命,離奇地100%準(大家都唔好問我邊檔, ...

統計下 ,通常好準嗰啲都唔係擺死響嗰個位開檔

寶石宮

~緣~ 發表於 19-6-19 14:33
遇到師傅其實都係緣份

-
我會寫低佢講嘅說話,有準有唔準。不過準嘅比較多。算係好彩。

# 不用pm,不會介紹

用戶要求終止服務

當年係廟街有個都好準, 好惜已仙遊

侯爵府

~緣~ 發表於 19-6-19 14:36
統計下 ,通常好準嗰啲都唔係擺死響嗰個位開檔

我求過一次,見到咁準,以後唔敢求簽算命,準到我驚

算到我幾時識老公幾歲移民同埋轉邊一行,算嗰時未發生

子爵府

ninachu 發表於 19-6-19 14:38
我求過一次,見到咁準,以後唔敢求簽算命,準到我驚

算到我幾時識老公幾歲移民同埋轉邊一行,算嗰時未發 ...

咁又唔使驚嘅當未雨綢繆

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Jessie688 發表於 19-6-18 22:35
"其中一樣佢話我如果唔揀我老公,之後兩年會遇到另一個條件更好嘅,果然應驗。" 有無後悔?
...

冇,我記得我當時問過果個算命嘅,我問既然兩年後有個更好嘅,我係咪應該等,佢話點解要等?我如果覺得老公適合咪拍下拖,睇下適唔適合,就算兩年後果個條件更好唔代表我會鍾意或者夾到,佢講得出之前出現過條件好嘅男仔但我唔鍾意,又或者大家有緣無份,算命先生仲話如果我同老公感情好,就算兩年後出現一個更好條件嘅人,我地感情都唔會受影響。

果然係應驗,兩年後出現果個高大靚仔又有書卷味,同我粗線條嘅老公好唔同,但佢對我好,我同老公一齊覺得好幸福,只能說相逢恨晚,抱歉。

而家我同老公結婚十幾年啦,依然非常恩愛,我覺得當初冇揀錯,當然可能之後果個更好,但人生冇如果嘅,珍惜現狀就夠架啦。

ericafong2    發表於 19-6-24 17:45
ic34    發表於 19-6-20 11:12
ivory0915    發表於 19-6-20 09:07
Msolivialeung    發表於 19-6-20 07:27
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

siamsiam 發表於 19-6-19 14:37
當年係廟街有個都好準, 好惜已仙遊

帶眼鏡的,坐公園圍欄前,雀仔解簽附近那位?

首頁
12345...7

尾頁

跳至