自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 koeyu 的帖子

Thank you so much.

別墅

vyvy 發表於 19-6-19 18:21
夠高, 10歲, 未換有相身份證, 可以嗎?

請問你最後可以用自助服務站申請特區護照嗎?謝謝!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我用郵寄方式 但攞証時一定要親身去
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

而家可以上網幫小朋友做,好方便,我8號做,10號收電郵 ,可以17取。取證時要帶小朋友。

wcpcelia    發表於 19-7-15 10:23

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

fishtaitai 發表於 19-7-11 15:54
而家可以上網幫小朋友做,好方便,我8號做,10號收電郵 ,可以17取。取證時要帶小朋友。
...

如果網上做 ,張相點樣畀佢呀?

大宅

jfk 發表於 19-6-19 13:40
請問你們會否用網上申請續證呢方便嗎? 或可上網預約到時親身交文件?謝謝 ...

未滿11歲,回港證下個月到期,要如果一直做特區護照可以用去深圳嗎?

子爵府

回覆 passionfruit 的帖子

仲未去攪

子爵府

回覆 Kittychan3802 的帖子

你好, 父或母要去因要簽 和用身份證 和簽名 。如11歲以下小朋友,要見埋職員和 出示證件正本。

wcpcelia    發表於 19-7-12 10:50
違規內容已被管理員刪除

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小漫頭 發表於 19-7-11 16:06
未滿11歲,回港證下個月到期,要如果一直做特區護照可以用去深圳嗎?

梗係可以喇
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-7-11 18:06
梗係可以喇

謝謝

別墅

klam19692004 發表於 19-7-11 15:57
如果網上做 ,張相點樣畀佢呀?

Upload 張相就可以

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

fishtaitai 發表於 19-7-11 21:58
Upload 張相就可以

Thanks.

男爵府

回覆 jfk 的帖子

thanks

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

提外話,請問特區只用作未滿11歲出入香港境,如大陸澳門,是否可用到最後一日?謝謝
Anson 大個仔喇,做哥哥要好好照顧細佬呀!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yan315 發表於 19-7-12 10:21
提外話,請問特區只用作未滿11歲出入香港境,如大陸澳門,是否可用到最後一日?謝謝
...

可以
放下自在

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 19-7-12 10:39
可以

謝謝
Anson 大個仔喇,做哥哥要好好照顧細佬呀!

侯爵府

mercurycc 發表於 19-6-19 13:59
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/326974/%E6%96%B0%E9%9B%BB%E5%AD%90%E8%AD%B ...

大宅

回覆 koeyu 的帖子

多謝哂!資料好有用!請問知道簽發日期是怎樣計算呢?是否好出証日=簽發日?謝謝謝!

大宅

用自助機好方便

首頁

尾頁

跳至