自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問你們會否用網上申請續證呢方便嗎? 或可上網預約到時親身交文件?謝謝
違規內容已被管理員刪除

男爵府

jfk 發表於 19-6-19 13:40
請問你們會否用網上申請續證呢方便嗎? 或可上網預約到時親身交文件?謝謝 ...

親身去自助機(要夠125cm,夠高自助機影到相先得)續,好快,昨日我在灣仔唔夠30分鐘已攪掂,走得,下次領證唔使小朋友去,大人去就得

象牙宮

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E ... 4%E5%BD%B1%E7%9B%B8
而家去用自助機好快6日就有証,又唔洗出去影相,影相錢都慳返。

男爵府

回覆 koeyu 的帖子

用自助機,是否不用預約及任何一間都有,謝。

男爵府

回覆 yeungmammy 的帖子

不用預約及任何一間都有

wcpcelia    發表於 19-6-19 16:40

水晶宮

只用 ID CARD, 唔洗其他証明文件?

子爵府

koeyu 發表於 19-6-19 13:52
親身去自助機(要夠125cm,夠高自助機影到相先得)續,好快,昨日我在灣仔唔夠30分鐘已攪掂,走得,下次領 ...

夠高, 10歲, 未換有相身份證, 可以嗎?

男爵府

vyvy 發表於 19-6-19 18:21

帶有相的學生手冊

子爵府

回覆 joeypong 的帖子

謝謝

公爵府

親身去自助機(要夠125cm,夠高自助機影到相先得)續,好快,昨日我在灣仔唔夠30分鐘已攪掂,走得,下次領 ...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

vyvy 發表於 19-6-19 18:21

要11歲
放下自在

子爵府

回覆 cattz288 的帖子

謝謝.

男爵府

vyvy 發表於 19-6-19 18:29
回覆 joeypong 的帖子

謝謝

這個

男爵府

熱血勳章 畀面勳章

many thx

子爵府

joeypong 發表於 19-6-19 21:06

這個

因為在 [size=19.125px]"申請手續"部分, 有以下提及 :

11 歲 以 下 兒 童 的 額 外 規 定

( 四 ) 須 出 示 學 校 證 件 ( 例 如 學 生 手 冊 , 手 冊 須 載 有 兒 童 的 姓 名 、 出 生 日 期 及 相 片 , 並 經 校 方 蓋 印 證 明 ) 或 其 他 身 份 證 明 。 如 無 法 提 供 該 等 學 校 證 明 文 件 或 身 份 證 明 , 則 應 遞 交 已 填 妥 的 副 署 事 項 表 格 ( ID 641 ) , 以 及 副 署 人 的 香 港 身 份 證 或 載 有 副 署 人 簽 名 的 有 效 旅 行 證 件 的 影 印 本 。

所以睇吓是否掃描入機就可以.

男爵府

vyvy 發表於 19-6-19 23:10
因為在 "申請手續"部分, 有以下提及 :

11 歲 以 下 兒 童 的 額 外 規 定

是的,左手邊有部scanner

子爵府

joeypong 發表於 19-6-19 23:15
是的,左手邊有部scanner

Thanks.

子爵府

Thank you so much for your information and sharing
違規內容已被管理員刪除

子爵府

Thank you so much for your information and sharing
違規內容已被管理員刪除

男爵府

你好!要帶父母的證件嗎?可以不是父母帶小朋友(12歲)去續?thanks.

首頁

尾頁

跳至