自由講場

跳至

首頁
45678...14

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

如果去商場果D有幾個同學一齊我會比,如果海洋公園咁遠我覺得有個大人陪同好D

男爵府

陪月勳章

會俾去,但講明幾點返,電話要接聽。我女由11歲開始會同同學去打BALL跑步食野,只要有交代隨時聯絡到,我都會俾佢去。去同學屋企玩就一定要有對方家長係屋企,試過有次同同學一家去行街食野到夜晚10點,對方家長有同我聯絡咁我又覺得OK

男爵府

可以,為安全計會電話check location,但當然要阿囡同意

男爵府

回覆樓主:

唔放心米陪坐車,我點约返,接走

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

差不多中學我會比喇

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

BBLOVEMAMA 發表於 19-6-19 21:00
唔放心米陪坐車,我點约返,接走

咁不如直接唔準

男爵府

nortybunny 發表於 19-6-19 16:03
女要求同同學去海洋公園.....

想當年,我阿媽係用以下呢招:
可以去,但佢會跟埋去,不過唔會係隔離,大家各自玩到lunch time, 佢會book 園內餐廳,然後佢會請晒我同啲朋友食飯,食完又再各自玩,約定一個時間係門口集合,我媽會親自送返晒咁多個同學返屋企

男爵府

我啲同學好鍾意我媽架,又有免費午餐,又好似有自由度,遇到有啲位想有大人時又會立即出現

水晶宮

no

水晶宮

我女有,中學之後比呀!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

侯爵府

No

男爵府

1928mickey 發表於 19-6-19 21:05
咁不如直接唔準

因佢係屋企好悶,又考完試,可以同同學玩玩

大宅

babynetnet 發表於 19-6-19 16:34
依個洗乜問社工……
依個係父母對仔女既管制!

你誤會了,因我個仔成日想自己落街(佢有同班同學已經係)我唔想,所以想搵下有冇相關法例, 如果有容易搵理由,小朋友一知犯法就唔會強求,一查之下,原來冇!

醫院社工點解要check因為好多家長唔得閒帶小朋友去覆診,想小朋友自己去(高小)但醫院覺得始終唔係太好所在check下法例想用黎勸家長,一chevk 之下原來冇。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

a328 發表於 19-6-20 00:34
你誤會了,因我個仔成日想自己落街(佢有同班同學已經係)我唔想,所以想搵下有冇相關法例, 如果有容易搵 ...

哦,明白!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

12歲中一都唔可以同同學去玩

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得非常 ok

珍珠宮

我唔會!都覺得未有必要

子爵府

12歲可以啦

複式洋房

回覆樓主:

海洋公園ok啦,又有地鐵,怕佢識壞同學,定唔安全?

子爵府

我唔會

首頁
45678...14

尾頁

跳至