自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

no
新的一天...希望真的有新的希望吧...

珍珠宮

好媽媽勳章

想當年我12歲中一,個個同學都出得街去玩,得我媽問長問短然後唔比,我就用盡方法呃我媽,為既就只係同同學出去玩,呃我媽去公共圖書館溫書,自製學校通告呃我媽學校有活動,呀媽愈唔比我就愈反叛,最後反叛到一個點⋯

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我當年4年級已經自己出街

珍珠宮

2024年龍年勳章

海洋公園梗係得啦,你咪約定佢一齊去食晚飯。
去郊外就唔好啦。

大宅

nortybunny 發表於 19-6-19 16:03
女要求同同學去海洋公園.....

好奇問 如果係仔會唔會比?

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

回覆樓主:

我女當年小五已經同同學去街:山頂、尖沙咀....而家啲年輕人,一部裝咗乘車易嘅手機在手,一張充咗$200嘅八達通在手就唔駛驚返唔到屋企㗎啦。

珍珠宮

回覆樓主:

當年我自己12歲左右,會同朋友出尖咀同人逼睇聖誕燈飾。
如果平常個仔女做事妥當,我會比佢去,而家手機方便,好易聯絡,香港好細,交通好,都無咩話遠唔遠,我仔11歲,都經常自己搭車出入

子爵府

回覆樓主:

我就唔比。除非有一個家長陪同。
主要係有咩事都有大人係到。
提外話。昨日我睇新聞。一個12歲女仔。網上識左24歲地盤仔。網上傾左四小時。就答應做女朋友。之後约佢出街。係後梯半推半就比人上左。而家告緊男強姦。

男爵府

成大班人一齊就唔驚啦!最多叫佢定時打俾你報平安
想當年我6年級就已經自己一個人去紅館睇演唱會

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

唔會
⋆☆知足常樂

琥珀宮

以前反而冇而家咁危險

公爵府

唔俾!

仔或女都唔俾!

子爵府

以前覺得ok, 但現在時勢吾好,要清楚身邊朋友才考慮

大宅

回覆樓主:

呀囡中一已經話要同同學去圖書館溫書,考完試黎去OP
今年中二岩岩仲買埋全年通行程,會限佢時間返屋企,試過佢去OP,我見家長之後打比佢同佢講電話講足10mins,聽到佢隔離朋友仔係到講笑,亦會視象打比佢
試過話同學叫一齊去西九龍,我唔比話雜咁佢冇去
試過唔比佢去,佢會好唔開心
不過唔係成日出街,通常都係長假期先去

珍珠宮

虎到金來勳章

我記得我第一次同同學去街係六年級. 我覺得首要條件要知同咩人去, 講明幾點返, 電話要長開

翡翠宮

畀面勳章

我女小學和同學去迪迪尼,我陪佢入場,然後由得佢和同學自由活動,玩完call 我係門口接佢走。
日日是好日

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢個時勢...唔得

伯爵府

中一我會,但睇地方。海洋公園可以呀,因為點到點,去到報到下,走又報到下。

子爵府

日頭去,講明幾點返到屋企,我ok

首頁

尾頁

跳至