自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我只俾我女與同學在區內活動,幾個車站距離

禁止訪問

伯爵府

2019新春慶豚圓

我女12歲,去過無數次街,不過我有時間限制,同埋每個月都未必去到一次,但佢依家中一,放左學去邊我都控制唔到

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

Hbahk 發表於 19-6-20 12:05
好勁

以前d人單純d

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

water-lily 發表於 19-6-20 06:32
同感,係咪我細個時太過自由?
我都係小四開始已經和同學係區內四處逛,不過通常兩個小時左右就回家
如果 ...

我中一已可12點前回家了,見呢到JM話6點應該我太自由了

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我個13歲仔,佢要約同學出街,我都唔係次次批的
費事答應得佢太易,佢當左老馮。

大宅

可以去,不過早去早回

男爵府

呢排考完試早放,已自行放學,會有時约相熟同學去下街,我會叫佢幾點返來,亦會知佢去的地方。有時上家裏玩。
我地互相信任,升中前佢可以同咁傾的朋友更熟络,我叫佢要珍惜友誼。
海洋公園,我地上年帶佢地入場,跟着佢地自己去玩機動遊戲,约一齊中午後,佢地再自己玩,最後一齊參觀一兩樣,再一齊晚飯。

今年海洋公園是全级去。

子爵府

俾, 不過晚上七點前回到家
我印象中6年級畢業同班同學去大澳門BBQ

男爵府

不會

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

其實睇佢平時係點啦
識唔識搭車

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

當然會。若今年暑假都升中1 ,我都曾讓她跟幾個好同學去玩。之前都有去做Project 啦!

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

nortybunny 發表於 19-6-19 16:03
女要求同同學去海洋公園.....

我女同你女係咪同一學校佢早幾日同我講同班同學去海洋公園,我未答佢

男爵府

chole_bb 發表於 19-6-20 15:12
我女同你女係咪同一學校佢早幾日同我講同班同學去海洋公園,我未答佢
...

你女係咪今日唔使返學

男爵府

我由小四開始教佢撘車,主要地鐵沿線,小六佢開始自己番放學,九龍至港島。中一佢去唔同地方玩,我基本上都比,只要有交帶,去到打電話報平安,走之前都打俾我,同埋知係邊幾個朋友(我有佢地媽媽電話)。
我覺得係要教佢注意安全,因為無可能接送一世,但當然係因應小朋友既成熟程度。

希望可以教小朋友捉魚,唔係淨係食魚

男爵府

12 歲,可以了

子爵府

睇吓識唔識曬佢d朋友
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

伯爵府

2019新春慶豚圓

我讀小學嗰陣已經自己搭過海巴士返學放學

水晶宮