自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

睇緊Amway果隻同其他比較,花多眼亂 有冇需要買有調節酸鹼度果啲呢?

複式洋房

跑步機 發表於 19-6-19 19:21
睇緊Amway果隻同其他比較,花多眼亂 有冇需要買有調節酸鹼度果啲呢?
...

百老匯有隻韓國牌子過濾水壹,即時將水喉水過濾成接近礦泉水,酸鹼度是8-8.5

大宅

2019勳章

LadyBread 發表於 19-6-19 19:24
百老匯有隻韓國牌子過濾水壹,即時將水喉水過濾成接近礦泉水,酸鹼度是8-8.5
...

好用嗎?

大宅

回覆 跑步機 的帖子

用緊AMWay多年。覺得ok

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

3M 過濾左再煲黎飲

珍珠宮

Amway E spring 非常好用

伯爵府

回覆樓主:

可以參考選擇月刊

複式洋房

跑步機 發表於 19-6-20 01:03
好用嗎?

如果純飲水或者洗水果都ok(佢design for小家庭用),煮飯大量用水就不方便。
佢係好似馬桶設計,上面注水,直接過濾同經過礦物層,兩三杯水需時5分鐘左右。大濾心兩年換一次($700),小濾心就三個換一次(跟四個),不用電。最caring係佢有位較日期,記底邊日開始用。

複式洋房

馬桶式(emoji)設計

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

bobomia 發表於 19-6-20 13:05
可以參考選擇月刊

最科學的

男爵府

我都用緊amway 暫時都OK

大宅

2019勳章

wcandtt 發表於 19-6-20 12:47
Amway E spring 非常好用

請問可以講下點好用嗎?你裝係咩位置呀?你係開水就斟黎飲定都會煲左先呀?

珍珠宮

跑步機 發表於 19-6-21 01:09
請問可以講下點好用嗎?你裝係咩位置呀?你係開水就斟黎飲定都會煲左先呀?
...

唔洗煲水,佢有紫外光燈殺菌,我裝係廚櫃底,再駁條喉上廚房枱面。

大約10個月換一次濾芯,$1100左右,部機第一次買連芯大約$7000定$8000(忘記了)。

我用濾水器d水整 Sourdoughs, 完全冇問題,發得好好,所以我相d水都係安全的。

不過有人會唔放心煲下佢,安全d,但我唔會

大宅

2019勳章

wcandtt 發表於 19-6-21 05:36
唔洗煲水,佢有紫外光燈殺菌,我裝係廚櫃底,再駁條喉上廚房枱面。

大約10個月換一次濾芯,$1100左右,部 ...

ok thank you 你用左後有冇啲咩明顯改善呀?

珍珠宮

跑步機 發表於 19-6-21 17:34
ok thank you 你用左後有冇啲咩明顯改善呀?

明顯係唔洗㷛水only,絕對冇其他神奇效果

複式洋房

回覆樓主:

Dalton is a well-known brand too.

子爵府

2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

3M C-Complete

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裡潼關路。望西都,意踟躕。傷心秦漢經行處,宮闕萬間俱成土。興,百姓苦!亡,百姓苦!
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

大宅

2019勳章

wcandtt 發表於 19-6-21 17:51
明顯係唔洗㷛水only,絕對冇其他神奇效果

因為我見有啲人話飲左過濾水皮膚好左,可能因為水冇咁多雜質,同埋個人冇咁易攰

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊