懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 cherron416 的帖子

攬攬,唔好失望,我覺得係緣份~雖然我係新手媽媽,但都幻想到仔女長大要放手let go 果種唔捨得既感覺

洋房

謝謝你分享享
身教真係好重要,如果要仔女成為一個咩人,先要自己成為咩人所以爸爸媽媽係好偉大
我都希望可以好似你咁成為你小朋友既好榜樣
我覺得你囡囡有你做家長好幸福

複式洋房

王四月 發表於 19-6-23 10:35

謝謝你分享享

相信你都一定係個好媽媽!
嗰個撩事鬥非嘅人,佢老公隨時都會食回頭草,我反而比較擔心佢個小朋友~
不過事不關己,己不勞心,可憐人必有可恨之處

洋房

無加入過任何whatsapp group,
但聽到咁,真係有啲怕。

其實新手媽媽們加入Group都係想分享分擔,惡意去散播錯誤嘅訊息真係好恐怖....

複式洋房

ahsin2321 發表於 19-6-30 21:57
無加入過任何whatsapp group,
但聽到咁,真係有啲怕。

呢個POLLY唔會同任何媽媽分擔,唔開解都算,踩多你兩腳,仲會話你係咁講負能量嘅嘢!

自從我開呢個Post後,有幾個媽媽睇唔過眼,話佢好積極扮緊好人,扮Nice,扮正常,仲Update返自己預產期,等人地覺得我冤枉佢~~~

在此我想提醒咁多位媽媽,以後見到呢個人,一句起兩句止就OK,無需同佢交心!

洋房

Y_A_N 發表於 19-7-1 07:51

呢個POLLY唔會同任何媽媽分擔,唔開解都算,踩多你兩腳,仲會 ...

謝謝你地嘅分享,
你都無需要為她動氣~
要開開心心咁迎接BB ❤️

複式洋房

ahsin2321 發表於 19-7-1 11:18
謝謝你地嘅分享,
你都無需要為她動氣~
要開開心心咁迎接BB ❤️

對呀,希望宜家冇媽媽再俾佢針對啦!
因為呢個人都幾黑心,睇人仆街心態~

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

pkh0207 發表於 19-6-23 08:42
Hello ,我地都係1月group , 不過係19年1月。
分享下小小,你地可以加人時要求下出示b照相呀,懷孕證明,相 ...

d男人咁鬼得閒,無聊成咁

別墅

2019勳章

回覆樓主:

其實d媽媽group咩人都有,大把心理不平衡既人,為免影響自己行為情緒,少入為妙。

大宅

Y_A_N 發表於 19-6-20 02:32
最近有幾個2020年1月媽媽谷都遇到同一個心理唔平衡嘅媽媽,意見不合就不斷說話單打人、攻擊人,Chur住人唔 ...

咁得人驚 ! 我都係1/2020 準媽媽!

複式洋房

咁恐怖

洋房

回覆 ahsin2321 的帖子

我都想share少少所有人地講既資訊都真係要仔細過濾
曾經有媽媽分享過懷孕之後有便秘困難
然後就有人衝出黎教人食西梅同大蕉
因為我陪月教我太滑腸通便既食物頭3個月唔食得,有機會滑胎
其實上網都好多人教呢個學說
我見有人有享太take risk既方法,於是講番我信果套,我都比下台階比教人食西梅同大蕉既媽媽話佢可能強壯,不過唔係人人受得
點知我就被教人果位媽媽係唔同既谷攻擊話我成日挑佢機阻住佢family time🤷🏻‍♀️

複式洋房

王四月 發表於 19-7-4 08:54
回覆 ahsin2321 的帖子

我都想share少少所有人地講既資訊都真係要仔細過濾

我同老公都笑緊佢~~
呢個人以前無理取鬧,閙過我好多嘢,但佢對住其他人就隻字不提,宜家有小貓三四隻幫佢,佢就扮無辜,扮清者自清。
老實講,如果我係屈佢,點解咁多人唔屈,偏偏要屈佢呢??
呢個世界真係好細,唔知有冇機會喺街見到佢呢,好想面對面同佢傾下計~~

首頁

尾頁

跳至
相關內容
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊