懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最近有幾個2020年1月媽媽谷都遇到同一個心理唔平衡嘅媽媽,意見不合就不斷說話單打人、攻擊人,Chur住人唔放,仲私下Whatsapp騷擾人、侮辱人,講好多比粗口更難聽嘅說話,想逼到人地同佢道歉為止⋯⋯

大家素未謀面,但好似所有媽媽都欠咗佢咁,唔少媽媽都俾呢個人挑釁過,佢傷害咗唔少媽媽嘅心靈,所以我好想喺呢度出Post叫大家提防一下呢個人!

佢36歲,本身有個大約兩歲至四歲大嘅仔,平時喺Group多數都係講佢個仔,好少聽佢提及目前大肚嘅事,甚至連佢宜家係幾多週、預產期係幾時都冇人知⋯⋯話自己今胎會去浸會醫院生,但係又入咗廣華醫院Group!

而且佢好鐘意分享錯誤嘅懷孕資訊、誤導人地食啲容易滑胎嘅食物、慫恿啲未陀穩嘅媽媽去遊行示威!
好有可能佢依家唔係大緊肚,根本唔係一月預產期嘅媽媽!!

唔少媽媽都覺得呢個人心理有偏差,懷疑佢以前可能有唔愉快嘅經歷、造成心理陰影,所以成日好似想拖埋其他人落水咁,周圍撩交嗌搵人發洩,而且復仇心態好重,佢每日都好留意所有媽媽嘅言論,然後就惡意曲解,搵機會去雞蛋挑骨頭咒罵人地⋯⋯

大家要小心呢個不懷好意嘅人,真係唔想有其他媽媽受害,因為媽媽谷真係乜嘢人都入得,唔知對方係咪真係大緊肚,定係處心積慮別有用心想陷害其他媽媽!

此人電話 +852 9233-XXXX:POLLY

ericafong2    發表於 19-6-26 11:16

大宅

Y_A_N 發表於 19-6-20 02:32
最近有幾個2020年1月媽媽谷都遇到同一個心理唔平衡嘅媽媽,意見不合就不斷說話單打人、攻擊人,Chur住人唔 ...

最後係咪block咗佢

複式洋房

陶淵明 發表於 19-6-20 07:46
最後係咪block咗佢

係呀,仲唔止我一個
但佢宜家仲有喺其他群搞事

大宅

Y_A_N 發表於 19-6-20 07:51
係呀,仲唔止我一個
但佢宜家仲有喺其他群搞事

睇嚟佢真係好打得,周圍撩交嗌
你有冇通知埋其他group嗎,
不過睇你嘅內容佢應該有情緒病,
可能之前佢唔信讒言令到冇咗bb。

複式洋房

陶淵明 發表於 19-6-20 07:53

有呀,我前日同其他群嘅媽媽講完
呢個人第二日一早就即刻Whatsapp我,打咗一大篇嘢嚟鬧我⋯⋯
所以呢個人真係居心叵測

大宅

Y_A_N 發表於 19-6-20 08:03
有呀,我前日同其他群嘅媽媽講完
呢個人第二日一早就即刻Whatsapp我,打咗一大篇嘢嚟鬧我⋯⋯
所以呢個人 ...

pm 你

男爵府

我自己好少入D咩whatapps谷,好多假人賣野sell保險之類

複式洋房

臭Patpat小B 發表於 19-6-20 09:24
我自己好少入D咩whatapps谷,好多假人賣野sell保險之類

係呀,仲要唔知對方係男定女

子爵府

我見我宜家個2020年1月媽媽GROUP都有佢

複式洋房

laalalla 發表於 19-6-20 12:10
我見我宜家個2020年1月媽媽GROUP都有佢

千其唔好去惹呢個人,一講錯少少,佢就會Chur住你唔放

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

Amyfong121 發表於 19-6-20 12:29
咁恐怖???

佢平時喺其他群就好正常嘅,但一有機會就會發癲

禁止訪問

複式洋房

Amyfong121 發表於 19-6-20 12:41
咁係咩事令到佢發作先?

一有媽媽同佢意見不合,或者傾緊一啲佢唔想睇到嘅嘢,就開始發癲,仲會私下鬧人

洋房

我都怕怕佢, 所以有佢既谷我都退曬GROUP
佢曾經係某個一月谷教去到便便既媽媽食西梅同大蕉....我只係講太通便既食物都可能會有滑胎既危機叫其他媽媽小心忍下口先, 太TAKE RISK 既都唔好食住買個安心, 佢就一直就唔同既谷都話我居心有問題成日挑佢機
最好笑係佢話我同佢拗搞到佢無左FAMILY TIME好無禮貌WOR
其實佢大可放下電話唔再覆MESSAGE 既JER, 我真心覺得好無辜

複式洋房

王四月 發表於 19-6-20 13:48
我都怕怕佢, 所以有佢既谷我都退曬GROUP
佢曾經係某個一月谷教去到便便既媽媽食西梅同大蕉....我只係講太通 ...

估唔到佢得罪咁多人,呢個人真係好恐怖

洋房

回覆 Y_A_N 的帖子

我都唔係好明~~懷孕應該要保持心境開心, 佢周圍同人嘈交, 佢又唔開心, 又搞到人地唔開心, 仲影響谷文化.......就算係佢, OR 其他媽媽如果因為嘈交太激動影響BB, 大家都唔會想, 咁點解佢要成日嘈?
本來我都驚左佢想入多幾多谷睇下邊個無佢先講野, 不過好似個個谷佢都係到咁
我係新手媽媽, 我都驚吸收錯誤資訊

複式洋房

回覆樓主:

唔洗對lee d人咁上心,影響自己情緒唔值得。

複式洋房

yanka0916 發表於 19-6-20 14:09
唔洗對lee d人咁上心,影響自己情緒唔值得。

係呀,希望佢唔好再影響其他媽媽

大宅

陶淵明 發表於 19-6-20 07:53

不如大家睇下呢位親愛嘅樓主大人點樣係一個二百幾人嘅谷度咀咒我同另外一個媽媽,言語惡毒到令人嘩然⋯⋯
知我block左佢wts,第二日重要繼續用5毫子send sms黎繼續咀咒人
呢度嘅媽媽眼睛係雪亮,邊個有精神問題,應該一目瞭然.....

P.S.已經同左admin舉報呢個post

首頁

尾頁

跳至