自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

大家身邊有無人發生不被世族接受的感情, 結果怎樣?

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

karenlohy 發表於 19-6-20 12:57

中學同學呀媽,有個情夫,細佬係同情夫生,老公啞忍多年。年老時同情夫分咗手。

ericafong2    發表於 19-6-24 15:10
rainbowchuuu3    發表於 19-6-24 10:20
FJmom    發表於 19-6-20 23:17
你若盛開, 蝴蝶便來!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有呀, 最後散左, 我同 EX就係 7 年了, 我同EX 成日係電話鬧交, 比阿媽聽到
我阿媽憎到佢死, 又窮又大男人, 又日話佢唔配同我一齊, 電影富家女同窮小子穚段 (我爸係做生意, 係屋企我真係萬千寵愛)

最初, 以為 錢唔係問題, 有愛情乜問題都可以克服...
宜家同 C6 一齊, 朋友同家人都話: 你跟本唔係挨得既人
有時諗, 如果我同 EX 一齊, 下場應該好慘

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

超級特務 發表於 19-6-20 12:59
中學同學呀媽,有個情夫,細佬係同情夫生,老公啞忍多年。年老時同情夫分咗手。
...
咁同學媽咪有無返回屋企?

珍珠宮

selinako^^ 發表於 19-6-20 13:12
有呀, 最後散左, 我同 EX就係 7 年了, 我同EX 成日係電話鬧交, 比阿媽聽到
我阿媽憎到佢死, 又窮又大男人, ...
又窮又大男人又真係難頂

rainbowchuuu3    發表於 19-6-24 10:21

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

karenlohy 發表於 19-6-20 13:16
咁同學媽咪有無返回屋企?

一直在家

ericafong2    發表於 19-6-24 15:12
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

朋友父母反對佢結婚,朋友吳聽,照結,依加生活幸福美滿,算吳算呀?

wcpcelia    發表於 19-6-25 15:47
la_source    發表於 19-6-20 14:15
karenlohy    發表於 19-6-20 13:37

象牙宮

回覆樓主:

我相信我係,暫時生活算ok囉!當初我爸話我太細結婚生仔架!
識個朋友就真係幸福喇,嫁個大十幾年既老公,唔使做有樓有車,佢男家家人初頭都唔鍾意佢架,因為個男人係再婚嘛,近年又無咩喎,仲話奶奶仲對佢好左好多添!

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

...

點知細佬係情夫?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

karenlohy 發表於 19-6-20 13:17
又窮又大男人又真係難頂

只可以講: 當局者迷
99 知我家底, 背境, 結婚咁耐都冇 乜點比面色我睇

擺酒果日, 我媽乜都唔識, 鬧我媽... 返到屋企係度喊,
第2朝, 我媽打電話叫我地返佢度, 我爸爸問C6 佢阿媽因乜事可以咁惡, 最後冇去99度
99 打比 C6 炸型, C6 講晒出黎, 最後 62 擺和頭酒, 叫我地原諒99

greenpea    發表於 19-6-23 20:03
karenlohy    發表於 19-6-20 13:40

複式洋房

身邊有,離婚收場⋯⋯十幾歲拍拖生仔,最終敗給時間同貧窮

karenlohy    發表於 19-6-20 13:38

珍珠宮

超級特務 發表於 19-6-20 13:18
一直在家
個爸爸好忍得

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

中學同學同阿sir拍拖
老師好似34歲
男女都轉校
最後分開,之後個男朋友都係比較大年紀啲
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

多年前長輩和一個妓女結婚,家族不接受,移民。到太太幾十年後病逝先搵返家人。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

識個女仔, 當時20歲 同個大16年嘅拍拖 家人反對 點知大咗肚 迫住結婚

3年後個女仔識個細佢5年嘅又一齊(派綠帽) 要離婚, 家人當然又反對啦!

個女仔唔理家人反對, 同大16年離婚, 同細5年果個註冊, 最終都係又離婚

帶住2個唔同姓嘅小朋友, 之後有無第3春就唔知了!

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

selinako^^ 發表於 19-6-20 13:12
我阿媽憎到佢死, 又窮又大男人, ...

你唔是我個女吧 講笑啫,我女未婚。
我個女個男友同你ex 一樣,又窮又大男人,其實窮唔係大問題,俗語都有話, 寧欺白鬚公 ,莫欺少年窮,大男人個下先攞命,同咪我個女都係唔捱得,我唔太睇好佢哋,不過我個女又係好愛咁,由佢囉!

翡翠宮

回覆樓主:

我好耐之前既舊老闆
佢未起家之前係間大廠打工做到manager
太子女入去做暑期工就此撻着
男既巳婚又家境普通
女既千金小姐
跟住女既被送去美國讀書
男既被炒
男既係香港離婚
追去美國
後來男既創業
女既一畢業就返香港結婚
雙方家庭完全反對叫佢地吾好返屋企
婚禮得3個人,新郎新娘新郎老死做証婚人
而家雙方巳接近60,有2個仔1個女,係澳洲生活,過得好好

(說故事的人係公司老臣子亦即係當年証婚人, 我見過故事中既一干人等感覺奇妙)

ericafong2    發表於 19-6-24 16:30
tansyneko    發表於 19-6-21 21:38

子爵府

girlbear 發表於 19-6-20 13:53
識個女仔, 當時20歲 同個大16年嘅拍拖 家人反對 點知大咗肚 迫住結婚

3年後個女仔識個細佢5年嘅又一齊(派 ...

苦了兩個小孩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

...

個老公一直都冇放棄? 養埋情夫個仔?

翡翠宮

aromama 發表於 19-6-20 13:53
你唔是我個女吧 講笑啫,我女未婚。
我個女個男友同你ex 一樣,又窮又大男人,其實窮唔係大問題 ...

佢會醒的, 放心
宜家D細路好識諗

首頁
12345...13

尾頁

跳至