自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mohatman 發表於 19-6-20 15:39
今日收到一個消息, 一個無聯絡20多年的親人(父親), 入了ICU, 在手術後在ICU觀察.

在我地細個(小學)同二奶 ...

睇唔明! 即係喺icu果個係同左2奶一齊既父親?
放下自在

水晶宮

mohatman 發表於 19-6-20 15:47
亞媽知道, 亞媽黑了臉.

我會問媽媽意見,佢唔想我去就唔去,即使去亦冇感覺

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔去,無養過又無聯絡。我都唔想我個囝去見我PK前夫

男爵府

不會去,有病先搵你地,冇病冇痛時就唔見人

子爵府

唔會啦!
冇盡過父親責任,要我去盡子女責任?
No thx!

珍珠宮

youhello507 發表於 19-6-20 17:03
何苦? 感情冇分錯對

你未經歷過點會明白呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

唔會

子爵府

唔去, 反正咁多年無見..

珍珠宮

choco_soup 發表於 19-6-20 17:44
你未經歷過點會明白呢?

是的,不過一家不知一家事,3個人

男爵府

會去,當盡了女兒責任

伯爵府

wyl 發表於 19-6-20 15:56
我唔會,一個無感情嘅親人即係陌生人,佢係生係死與我無關。

我唔會去

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日收到一個消息, 一個無聯絡20多年的親人(父親), 入了ICU, 在手術後在ICU觀察.

想去就去
可能我會去
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

虎到金來勳章

隨心隨意,好像我依家咁我們8兄弟姊妹我媽無名無份,我爸一向玩女無數幾年前同左個大陸女人註冊結婚,佢最近有cancer身體好差個女人成日話咩都吾識吾知(其實吾想照顧佢)又話照顧佢好麻煩叫我哋D仔女請工人照顧佢喎再吾係送佢去老人院喎.

認真我吾會出果嗰一分一毫,當初是你拋妻棄子放棄呢個家,有事就搵番仔女來照顧 出得來行遲早都要還。

我只做到得閒就同佢覆診睇下醫生講咩,現在知道好轉了可能吾再陪佢,個女人成日叫我去話自己咩都吾識,果日真係忍唔住話佢,吾好成日搵藉口吾識咪學囉如果無左我你係咪吾駛做人呀
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

你會唔會好奇想知佢依家點?
會就去睇下佢
唔會就唔需要去
隨自己心意,唔洗俾「孝順」綁住自己

大宅

我同妳一樣類似經歷(不過不是icu,唔使做手術),我有去,我媽同妹都一齊去,我地一致認為,既然都無咩特別感覺(當年錯既又唔係我地),點解唔去睇下佢近況,反而當時去到醫院,佢女伴見到我地即刻話出走廊先,比我地傾幾句。探完後,我同我媽反而都安慰佢身邊有個女人照顧佢

男爵府

Noway

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

唔會
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

不會,要你媽一個人咁辛苦養大你。有二奶都可俾少少家用或久唔久来個電話及帶孩子出街敍一敍。

但他20年不聞不問,現在可能會死先求你原諒,等他死得安樂d或懺悔後可上天堂?

慳d啦。

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

maywong288 發表於 19-6-20 16:23
我試過一次 政府醫院打黎 想同我講 排期提早左
但搵我唔到 之後打左俾我細佬同我細佬講記得提我改左期

定係你填過細佬做緊急聯絡人?
醫院都試過搵我媽唔到就打比我,但我同媽不同住

子爵府

去唔去睇媽媽意願。

首頁

尾頁

跳至