自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

又一單, B女好慘, 保母和其男友虐待死, 親生父母又唔理, 真係唔好生!

[p=28, null, left]今(20日)凌晨4時許,一名29歲女子,手抱一名22個月大女童往屯門醫院求醫。據了解,其時該名女童全身有多處瘀傷,且瘦骨嶙峋,已陷昏迷,只有微弱氣息,醫護人員隨即替她急救,惜其後證實不治。由於院方認為女童的情況有可疑,懷疑女童生前長期營養不良,亦曾遭不恰當對待,遂轉介警方跟進。

警方得悉陪同女童求診的女子,是女童的保母,經進一步調查後,將案件列作「對所看管兒童或少年人虐待或忽略」,保母及其男友涉案被捕,案件由新界北總區重案組跟進,正聯絡女童父母助查。警方稍後將安排法醫剖屍,以確定女童死因。

據了解,女童姓柯,涉案保母無業,有案底,與柯女生母相識,俱居住元朗屏山。女童自幼父母離異,跟隨母親生活,母親靠打散工為生,加上生活問題未能親自照顧女兒,遂將女兒交託給友人代為照顧。柯母沒有向「保母」支薪,只每月支付女兒生活費。至今日凌晨,保母聲稱發現女童呼吸急促,未幾陷入昏迷,遂帶她求診。

保母居住新生村。(張世洋

APIGMA    發表於 19-6-20 21:00

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

下.... 個呀媽交俾人睇無定時定侯接返去睇下個囡既咩???

痴鬼線架.... 22個月, 最得意最可愛既時候, 岩岩識行識走識講野
點解咁狠心架... 痴線 !!!!

水晶宮

唔想幫人湊,咪比番佢亞媽lor。打個小朋友做咩呢?關佢咩事?又唔係佢要理呢個世界,亦唔係佢要你照顧佢。

男爵府

而家好多阿媽都無點盡到媽媽責任,除左搵食外,有啲根本唔想湊覺得煩同負累。

bb好無辜

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

skyyyjun 發表於 19-6-20 16:09
而家好多阿媽都無點盡到媽媽責任,除左搵食外,有啲根本唔想湊覺得煩同負累。

bb好無辜 ...

以經死了,安息吧

男爵府

Jane1983 發表於 19-6-20 16:06
唔想幫人湊,咪比番佢亞媽lor。打個小朋友做咩呢?關佢咩事?又唔係佢要理呢個世界,亦唔係佢要你照顧佢。
...

唔係佢媽媽都覺得心酸心痛,唔明點解佢地會打得落,虐兒嘅人點解可以一啲人性都無架

珍珠宮

littlefunpig 發表於 19-6-20 16:03
下.... 個呀媽交俾人睇無定時定侯接返去睇下個囡既咩???

痴鬼線架.... 22個月, 最得意最可愛既時候, 岩岩 ...

真係5奇…我姊姊以前幫人湊個一男孩,24小時父母從不看他也不接回家(試過無糧出左半年,後來上一年級叫佢爺爺接返走乍(父母做酒樓的)

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

RIP

公爵府

牛年勳章

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

wuwucancan 發表於 19-6-20 16:16

真係5奇…我姊姊以前幫人湊個一男孩,24小時父母從不看 ...

其實你姐姐都好慘, 遇著呢啲父母, 唔理小朋友, 又唔出糧, 保母就算真心愛錫小朋友, 長貧難顧,
幫人湊小朋友, 都係想幫補家計, 冇糧出之餘, 仲要養埋個小朋友。

不過, 案中保母就衰格, 冇糧出, 唔想湊, 咪塞返俾佢fd (小朋友阿媽) 囉, 等佢自己諗辦法。
又唔俾小朋友食, 仲要虐待佢, 好可憐......

希望bb 來世, 可以搵到幸福家庭。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

199707100304 發表於 19-6-20 16:25
其實你姐姐都好慘, 遇著呢啲父母, 唔理小朋友, 又唔出糧, 保母就算真心愛錫小朋友, 長貧難顧,
幫人湊小 ...

就係以前姊的仔、女細所以幫人湊小孩幫補下……點知不過我姊當自己仔咁鍚嫁,個小朋友叫我姊做(媽媽)

大宅

希望bb安息

子爵府

回覆樓主:

bb好可憐,rip

珍珠宮

之前有單TB及其女友又係虐待c左…5知判左未呢!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

wuwucancan 發表於 19-6-20 16:28
就係以前姊的仔、女細所以幫人湊小孩幫補下……點知不過我姊當自己仔咁鍚嫁,個小朋 ...

俾返個父母, 其實好唔捨得, 唔知佢家人點對佢。
但冇收入, 唔俾都唔得.....
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

珍珠宮

199707100304 發表於 19-6-20 16:33
俾返個父母, 其實好唔捨得, 唔知佢家人點對佢。
但冇收入, 唔俾都唔得.....
...

是呀!

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

RIP

首頁

尾頁

跳至