自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章

個女讀緊大學,佢手機由中學到而家一直用緊6GBplan
早排佢同我講話開始6GB唔夠用,一用曬6GB就上唔到網
我見SMT有個大專生無限Plan都唔係好貴
其實有冇必要同佢轉無限Plan?
同埋尼個plan有冇伏?

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

我自己都用無限plan
不過前5G 快,過左就會慢,慢都上到bk fb load 多幾秒
呢啲plan under 100蚊

珍珠宮

環保接龍勳章

我都想轉, 而家用中X動, $218/月, 10GB好似幾貴, 想轉無限

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

牛年勳章

happyb_happyb 發表於 19-6-20 17:23
我都想轉, 而家用中X動, $218/月, 10GB好似幾貴, 想轉無限
中移動黎個我睇過都幾好,不過我睇緊SMT黎個大專生plan22x仲要無限
唔知係咪得大專生先平成咁,我見佢其他無限都4xx

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 lamfung424 的帖子

我女用緊中X動 【學園4.5G全速本地服務計畫】 $128 10GB後就無限(最高384kps), 佢話OK

男爵府

牛年勳章

Jin2012 發表於 19-6-20 17:56

我女用緊中X動 【學園4.5G全速本地服務計畫】 $128 10GB後就無限(最高384kps), 佢 ...
中X動怕唔怕會收得唔好?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我女已用第二年, 佢話OK架, 係佢叫我續約

瑪瑙宮

lamfung424 發表於 19-6-20 17:10
個女讀緊大學,佢手機由中學到而家一直用緊6GBplan
早排佢同我講話開始6GB唔夠用,一用曬6GB就上唔到網
我 ...

我女用緊中國移動,20G,過左20G就慢速無限,168蚊。
留意下所有電訊商,有冇學生plan,應該平D抵D。通常暑假期間就會推出。

男爵府

牛年勳章

Jin2012 發表於 19-6-20 18:20

我女已用第二年, 佢話OK架, 係佢叫我續約
好,咁我睇睇先

大宅

咁抵,好耐之前問過價真無限要成$400架

wcpcelia    發表於 19-6-25 16:33

伯爵府

tablecloth 發表於 19-6-20 18:33

因為有幾間平台 速度唔足
“4g” plan用緊人地3G
出哂名 所以先有$400-600的plan

男爵府

牛年勳章

tablecloth 發表於 19-6-20 18:33
而家啲無限好平,我見88蚊都有

男爵府

牛年勳章

007~sa 發表於 19-6-20 18:45
因為有幾間平台 速度唔足
“4g” plan用緊人地3G
出哂名 所以先有$400-600的plan
黎啲太貴

禁止訪問

大宅

lamfung424 發表於 19-6-20 19:04
而家啲無限好平,我見88蚊都有

假架,過左xGB之後會慢到上唔到

侯爵府

我覺得最好係第一年可以只用12個月先, 唔使下下要綁兩年咁長時間

大宅

限速無限吾洗$100

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至