自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

演愛回家Mandy的謝芷倫。自去年底離開《愛回家》拍其他劇,可是劇迷一直沒有再見到謝芷倫出現,原來她不幸「連中三元」,之前有份拍攝的的《堅離地愛堅離地》、《牛下女高音》、《法證先鋒IV》均受安心事件影響。不知是否謝芷倫有感成為了「地獄黑仔王」,她在昨天宣布改名
新名叫「謝㺭圻」,你識唔識點讀

伯爵府

2019新春慶豚圓

Audrey1999 發表於 19-6-21 09:49
演愛回家Mandy的謝芷倫。自去年底離開《愛回家》拍其他劇,可是劇迷一直沒有再見到謝芷倫出現,原來她不幸 ...

咁樣改名好出事,有點人識的名消失新名冇人記得,唔係個個都係王菲

大宅

2019勳章

都係叫佢Mandy 架啦

sotibal    發表於 19-6-21 15:42
la_source    發表於 19-6-21 10:17

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

點讀

我唔識

愛 我 就 別 傷 害 我

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

㺭圻<--讀"子恩"???

大宅

2019勳章

kitwong 發表於 19-6-21 09:57
點讀

我唔識

“子” “奇”

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

改個咁難讀ge 名,

男爵府

叫美香+mandy啦

珍珠宮

回覆樓主:

她在fb宣布讀'子琪'
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

珍珠宮

2019新春慶豚圓

叫返mandy最順口

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

改名好多餘,有幾多人改左名真係大紅大紫?你一係一入行已經改,唔係真係勁無謂

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

個相士靠害,佢呢個咁難讀嘅名,更難令人記得

象牙宮

回覆樓主:

究竟「㺭圻」讀「子淇」定「幾銀」?
㺭 讀音 zi2 子 或 gei2 幾
圻 讀音 kei4 淇 或 ngan2 銀

水晶宮

回覆 Audrey1999 的帖子

不如比佢返愛回家啦

男爵府

rayrayus 發表於 19-6-21 10:16
改名好多餘,有幾多人改左名真係大紅大紫?你一係一入行已經改,唔係真係勁無謂

...

歐陽震華,booby 好似改名之後紅。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

lakgarden 發表於 19-6-21 10:07
叫美香+mandy啦
林美香

子爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

改啲難讀嘅字,真係好多餘,而家啲改名師傅最鍾意用埋啲已經無人用嘅字黎扮勁,小朋友返學,好易俾人叫阿喂
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

改得咁騎呢, 想人記得都難。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

改到個名咁騎呢 觀眾好難記 一係改到吸多啲NOISE 例如好似"勁廢"咁

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊