夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

shannon_fky4186 發表於 19-6-21 19:48

係呀。

係啊係啊 因為我都經歷過所以知道係會唔捨得走

下巴輕輕話一定要離婚個d一睇就知未經歷過第三者尼樣嘢

個男人要離開既痛係會蓋過曬佢出去滾尼樣嘢

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

仲以為你講嗰班係我識既人
大把呢D男人,
我識有D仲喺出面攪大人個肚要人落仔

個個都話錫老婆,
過時過節仲成班同老婆一齊出嚟慶祝,
賤男一班!

大宅

booop 發表於 19-6-21 21:22
係啊係啊 因為我都經歷過所以知道係會唔捨得走

下巴輕輕話一定要離婚個d一睇就知未經歷過第三者尼樣嘢

我係下巴輕輕會話走個個,初會唔捨得,但我唔想比機佢再傷我,回想自己咪值得咁等佢呀,佢唔值得

洋房

rodona333 發表於 19-6-22 10:17

我係下巴輕輕會話走個個,初會唔捨得,但我唔想比機佢再 ...

好欣賞你!堅

洋房

Nino 發表於 19-6-22 02:45
仲以為你講嗰班係我識既人
大把呢D男人,
我識有D仲喺出面攪 ...

事後有咩聚會我都吾想出 對佢地冇好感 勁假

翡翠宮

2019新春慶豚圓

男人根本唔會定落黎. 除非細佬有日唔識郁.

大宅

車喱龜頭痛 發表於 19-6-22 12:53
事後有咩聚會我都吾想出 對佢地冇好感 勁假

同老公傾下要佢都疏遠呢班人,明你不想去,但佢一個去仲危險,好容易拖佢去玩

男爵府

2019新春慶豚圓

車喱龜頭痛 發表於 19-6-21 18:29
如果佢除左叫雞 平時對你同仔女都好好呢?

好多女人都話情願老公叫雞而唔係有小三,因叫雞無落感情。但我真好唔接受另一半叫雞,感覺好污糟,所以老公叫雞,我諗未必接受到,但有小三,而佢肯斷,我9成會比機會同原諒。

dara1231    發表於 19-7-30 12:34
茶類愛好者    發表於 19-6-23 18:33

大宅

Nancy20090615 發表於 19-6-22 13:17

好好笑

洋房

Nancy20090615 發表於 19-6-22 13:17

下世真系好想投胎做男人

侯爵府

2019新春慶豚圓

rodona333 發表於 19-6-22 10:17

我係下巴輕輕會話走個個,初會唔捨得,但我唔想比機佢再 ...
好欣賞妳既自立,獨立能力。
我唸要經濟獨立,情感獨立,生理獨立到先可以蓋過同呢類男人一齊得到既好處 而捨得離開。
我情感上獨立,生理需要上亦好獨立,可惜我經濟獨立方面比較軟弱。雖然,我已經係一人搵錢撐起幾頭獨立既家居20年,而家我前夫同D女都係靠緊我既谷種過。但我就係唔鍾意經濟獨立,而家我經濟完全依靠緊我先生,我好享受。我唔鍾意同一D唔愛我既人打工,係我自願 be vulnerable 既出境,只為我先生一人「打工」。所以就算佢出去滾,我都唔會主動離婚。
我接受我先生最大考慮唔係佢會唔會出去滾,而係佢會唔會養我過世。人既擇偶目標,要求各有不同。我當初揀我前夫都係咁既要求。可惜,我審人既生計能力不準確,倒頭來係我養翻轉頭養佢過世。捱到我金精火眼,到我捱壞左我前夫都幫唔到我。我還養緊佢係因為我有義氣。
我前夫,同我先生都係D唔滾既人。

侯爵府

2019新春慶豚圓

車喱龜頭痛 發表於 19-6-23 10:20
下世真系好想投胎做男人
能理解妳此想法。
我生埋一邊,全部女。
我和前夫教女一致,指導佢地好好把握現代社會男女平等既條件;首先搞好自己 三自:
1,經濟獨立,2. 生理需要獨立,3. 感情需要獨立。
不要為以上三方面既需要而結婚。如果一時失足,未婚懷孕,個爸爸唔適合當爸爸,都唔需要奉子成婚。子女照生,生左出來,我地來教養,放個女自由獨立去打好她自己的經濟基礎。到時搵到個適合當爸爸既男人至考慮結婚。就算過左生育年齡都唔使為要生子女而結婚。可以年輕時先凍結自己既卵,幾老都可以拎出來懷孕。日後遇到個夾得來,容易搵到共識既男人才結婚。

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

喺度睇過有jm講,你身邊d朋友個個都講去淘寶,就算你點堅持都會心思思想去淘下野。

別墅

858D 發表於 19-6-21 10:45
我估計呢類人一生都唔會覺得玩夠。
另外,雞蟲 同 好爸爸 係可以共存既。
有D男人 結婚係想做個好爸爸,但 ...

謝謝你分享呢個想法,對我來說好啟發性,對夫婦關係有另一個層次的諗法!

侯爵府

2019新春慶豚圓

joyson 發表於 19-6-29 21:16
謝謝你分享呢個想法,對我來說好啟發性,對夫婦關係有另一個層次的諗法!
...
謝謝你能平心聆聽與你一向所聽或所持既想法唔一樣。
知道有差異的存在,到時要揀人結婚,就需要審清楚人選對婚姻所持既想法如何,心 志 力 的 資質 去追求自己既理想如何,才會為自己搵到匹配既長期伴侶。
我雖然從我前夫處得不到我理想既婚姻生活,但我從無後悔與他結婚,無悔地繼續養他過世。只是我捱到今時,情緒,精神,身體健康都全倒下了。
我感恩及時有我現先生 心,志,力 方面 都夠供應我,使我可以休養在他的愛裡 過些我理想的婚姻生活日子。

禁止訪問

大宅

2019新春慶豚圓

車喱龜頭痛 發表於 19-6-21 10:16
結婚前已經知老公有班friend由細玩到大
之前見佢地食飯全部都好錫老婆仔女絕對係好爸爸,佢地既仔女細則一 ...

佢地班老婆,可能就係隔離版話自己蠢蠢地,好幸福嗰堆。

禁止訪問

侯爵府

2019新春慶豚圓

dragonKK 發表於 19-7-3 21:59
笑左

我已經 「笑左」 先出果則post。
「人生百態」
「知己知彼,百戰百勝」

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊