嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿仔扭計,刷完牙唔肯漱口,我同老公打又打過,講道理又講過,仲唔俾飯佢食,要佢漱咗口先有得食,佢一向最緊張食嘢,但喊晒咁都係唔肯漱口,又講唔出點解唔肯。估唔到佢咁硬頸,俾老豆打, 天寒地凍訓廁所, 四日冇食飯(我有俾奶佢飲)都唔屈服。我覺得佢未懂事,想等佢大少少識講道理嘅時候先再教過,但老公想再餓多佢一日

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

wingwong1102 發表於 19-6-21 13:42
阿仔扭計,刷完牙唔肯漱口,我同老公打又打過,講道理又講過,仲唔俾飯佢食,要佢漱咗口先有得食,佢一向最 ...

點解要用唔比佢食野黎懲罰?

大宅

2019勳章 育兒性格勳章

回覆樓主:

我囡那時用這個解決吐水問題

https://youtu.be/0kdGfte5ALc

不過, 這年歲少不免食牙膏同飲左啲水, 要用冷開水和食得的牙膏.

重點係要佢覺得刷牙好玩先會合作, 其實過了刷牙那關, 爹哋媽咪和小朋友已好叻了, 吐水慢慢黎, 反而小心一嗽到口, 連平時飲水都當嗽口, 我囡那時因為咁, 我也下了不少苦功.

加油!

至於飯, 若連餸都唔食. 會唔夠營養同難高。

大宅

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

趁老公行走咗俾返野佢食啦,小朋友黎架咋喎,睇到都覺得慘

別墅

2019勳章

回覆樓主:

樓主,你地咁樣要個三歲小朋友瞓廁所,咁多日冇比飯佢食,知唔知可以告你地虐兒?

男爵府

回覆樓主:

你兩公婆無病呀,要小朋友瞓廁所,又唔比野佢食,我地可以報警告你虐兒喎!版主有冇得介入,搵佢ip地址再報警喇,不配做人爸爸媽媽,唔洗教,搵社署教,簡直痴線

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你哋係咪無比飽飯個仔食?所以佢餓到牙膏當飯食?究竟個仔係咪你哋親生架?定係你哋冷血?點會天凍瞓厠所?仲要餓咁多日?係咪特登想整死個仔?唔要個仔可以送走比人領養!唔好咁無陰功害人!

男爵府

畀面勳章

wingwong1102 發表於 19-6-21 13:42
阿仔扭計,刷完牙唔肯漱口,我同老公打又打過,講道理又講過,仲唔俾飯佢食,要佢漱咗口先有得食,佢一向最 ...

唔肯漱口就4日唔俾小朋友食飯加瞓廁所?(emoji)(emoji)有冇諗過3歲小朋友未必識漱口?我個小朋友細個時我係俾煲過既室溫水佢漱口,初初佢唔識會漱漱下口吞左啲水冇吐,慢慢佢就會識漱完吐返啲水出嚟。

大宅

2019勳章

可唔可以報警小朋友嚟咋,你哋點解可以做得出

大宅

咁既問題都問得出?成年人三日唔食飯都唔得啦!何況3歲!請停止你的虐兒行為

男爵府

2019新春慶豚圓

你識唔識做人老母?你係人唔係?你老公叫你食屎唔食飯你有無咁聽話?你自己同你老公應該都唔使試下五日唔食嘢都淨飲水都知咩滋味呀下話?教仔係咁教?佢有咩唔跟唔聽話你用餓佢嚟迫佢就範?佢會更加憎做呢樣嘢兼俾你兩個弱智父母餓死囉

珍珠宮

回覆樓主:

教育小朋友唔可以咁執著㗎,基本生活需求係一定要有,點罰都唔可以挨餓挨凍。坐牢都有飯食啦!
個個人性格唔同,試試多種方法去教。而且佢唔漱口影響有幾大?點解要用危害身體方式去罰?仲有係人被人鬧都唔鍾意同反抗㗎啦!反思下自己吧

子爵府

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你有冇搞錯呀 虐兒呀???
大家好, 我是脾脾蟲  

複式洋房

小朋友可能曾經濁親或飲或飲左水,所以不敢漱口,你地咁教唔到仔,買D可以食的兒童牙膏,鼓勵和比D時間佢。

男爵府

2019新春慶豚圓

你地痴線架...唔係自己個仔都唔會咁對個小朋友啦!報警...告你虐兒

男爵府

回覆樓主:

只係漱口就冇得食4日野加瞓厠所,第時大啲點算

子爵府

究竟係唔係親生架?食物及睡眠係生活嘅基本需要,唔想要就送去寄養,你咁點做人父母?孩子好可憐

男爵府

如果你所講既係真實,你已經構成虐待兒童罪

大宅

2019勳章

係咪膠post!6月天寒地凍瞓廁所?Anyway,幾十歲人做父母既都唔知甘樣懲罰小朋友=虐兒,甘3歲小朋友刷牙唔肯吐水有咩甘出奇。千祈唔好為一時之氣而抱憾終生

子爵府

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主,你出黎回應下好喎
大家好, 我是脾脾蟲  

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊