懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

由37週開始,已經成日有m痛,出街行兩步路就肚實實。
呢兩三日出現腰酸和成個肚在度痛的感覺,但不是陣痛。
分泌物多左啲。
去產檢摸肚啲姑娘話bb頭仔入左骨盆,隨時生得。
但還是沒動靜啊…

Bb幾時退房啊,好心急想和bb見面呀

大宅

健康蛋蛋 發表於 19-6-23 01:59
呢兩三日出現腰酸和成個肚在度痛的感覺,但不是陣痛。 ...

我39+都未有動靜,D大腿骨痛到爆,個肚又重又贅,睇怕都係要催生啦

別墅

好明白好想快D見到BB..我果陣都係..一到38周就勁想快D生,最後41周催生....放鬆心情..好快見到BB啦

別墅

我由35週開始痛,36入左盆,而家38週2都未有動靜呀

男爵府

仲早啊 起碼39週先!

複式洋房

係咪成好實..間唔時又覺得好似搞肚痛咁
寶寶郁嘅次數又少咗?

我成日好害怕佢喐少咗..但個肚有咁實
係唔正常(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

大宅

我已經39w1都係未有任何徵象,已經疊埋心水41週入院催生

男爵府

ching21 發表於 19-6-23 14:57

同路人,但我第二胎,今日39w4,未有任何徵象,已經日日食西瓜行樓梯

複式洋房

szecci 發表於 19-6-23 15:15
同路人,但我第二胎,今日39w4,未有任何徵象,已經日日食西瓜行樓梯
...
我都係

複式洋房

我都係呀,仲要37w時流左啡都仲未肯出世呀,
依家38w2d 肚又頂又痛好辛苦呀,訓又訓唔好呀。
都唔知點算啦我好驚催生呀。

複式洋房

...

隨時生喇假第二胎

大宅

我都係!今曰剛剛38週!但私家照話bb偏大!所以如果早一,兩週出世好D!我36週已經食西瓜!都冇聲氣!希望唔使搞十幾廿個鐘!

複式洋房

回覆 vnana 的帖子

我都係bb偏大..今日38+5都未有動靜..
好想佢快d出嚟!

大宅

Charcoalbean 發表於 19-6-23 10:38
我39+都未有動靜,D大腿骨痛到爆,個肚又重又贅,睇怕都係要催生啦
...

到後期真是很多痛症 我恥骨好痛,好唔想郁,唔郁又唔得

大宅

redyuen 發表於 19-6-23 11:20
好明白好想快D見到BB..我果陣都係..一到38周就勁想快D生,最後41周催生....放鬆心情..好快見到BB啦
...

等產兆的日子真是心急又緊張啊~

大宅

kim0909 發表於 19-6-23 12:12
我由35週開始痛,36入左盆,而家38週2都未有動靜呀

個肚位置低唔低?我聽我媽講話就來生果時個肚會變到好低
我今日起身發現低左好多,肚和個小腹快成90度角了,好集中咁向前和向下。
照鏡睇到後忍唔住笑左出來,因個形太奇怪了哈哈

大宅

...

我隔日食西瓜,不過是因為太熱了,消暑~
第二胎聽人地講會生得好快好突然,媽媽你小心啊,身邊要有人陪住哦!

大宅

ching21 發表於 19-6-23 14:57

可能今日就有產兆架喇!

大宅

kayer 發表於 19-6-23 14:30
仲早啊 起碼39週先!

都係既~
好緊張啊

大宅

PigpigCcc 發表於 19-6-23 14:38
係咪成好實..間唔時又覺得好似搞肚痛咁
寶寶郁嘅次數又少咗?

係啊,有時會m痛加少少肚痛想去大的feel。
不過呢個情況唔多,但好容易就成個肚實和硬哂
胎動無少過啊,bb照舊翻身、轉轉、R我肚皮。
媽媽你繼續留意胎動,如果有時覺得郁少左,左側訓在床度,數胎動。
如果兩個鐘內郁少過10次就入院檢查下啦

產檢時姑娘教我的~

首頁

尾頁

跳至