時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

fatpigfatpig 發表於 19-6-23 10:46
當年個仔沙士就死,都係生母救翻喎。其實咁唔鐘意,離家出走吧,去小三小四度,不要破壞家的安寧嘛!
...

個不孝子成日當小三同金絲貓係神咁拜,
一味想痴埋去,
都唔諗下人地想唔想接收你,
人地當你係棋子只係想利用你黎搞到大婆家無寧日咋
仲有呀小三幾年前娶新抱,
周圍大宴親朋,
你呢個過氣ai吔仔連帖都冇呀,
仲成日喺度攀關系,
你成日嘈嘈嘈話親生呀媽對你唔好,
小三最多咪叫呀蛋撻管家出黎講兩句,
唔通人地會打開家門歡迎你搬過去咩,
落閘都落唔切呀!
呢個敗家仔又唔去照下鏡,
自己生得同大婆一個餅印,
走去染金個頭同講洋文就當自己係小三親生架?
日日夜夜唱衰自己呀媽,
外人掩住半邊咀笑你個傻仔咋!

kamjjj    發表於 19-6-23 16:13
hungng    發表於 19-6-23 16:01

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

fatpigfatpig 發表於 19-6-23 10:40
呢個仔有嚴重被迫害妄想症,要看精神科了。
如果話阿仔被害妄想,話你知,阿媽才是全世界「被害妄想症」得最厲害的黨。
如果唔係,阿媽都唔會唔比阿仔享有宗教自由、言論自由、郁d就維隱。
咁阿仔學到阿媽玩佢果套,以其人之道還自其人之身,你應該明白吧。

hungng    發表於 19-6-23 16:01

禁止訪問

男爵府

tester5 發表於 19-6-23 11:05
如果話阿仔被害妄想,話你知,阿媽才是全世界「被害妄想症」得最厲害的黨。
如果唔係,阿媽都唔會唔比阿仔 ...
又賴人地,無得救。咁阿仔離家出走吧。我眼前阿仔有無限自由,做盡大逆不道的事,仍健在。

capricornbb    發表於 19-6-23 11:20

公爵府

Friday 發表於 19-6-23 11:01
讀下歷史,呀媽當年軟弱無助,所謂既養娘係要脅個親娘劃分個仔比佢架,衰仔
...

讀下歷史, 當年嘅阿媽死咗啦, 以前阿媽死前話一家親, 呢個新阿媽唔係幾接受家旅講第二啲話拜第二個神。況且小三養大個仔其間教導個仔要廉潔, 仲屢次教到個仔成績名列前茅, 個仔大個識睇嘢㗎

hungng    發表於 19-6-23 16:03

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

molasses 發表於 19-6-23 11:20
讀下歷史, 當年嘅阿媽死咗啦, 以前阿媽死前話一家親, 呢個新阿媽唔係幾接受家旅講第二啲話拜第二個神。況 ...
小三小四做d唔見得光嘅事,唔通又俾你睇咩

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

讀下歷史, 當年嘅阿媽死咗啦, 以前阿媽死前話一家親, 呢個新阿媽唔係幾接受家旅講第二啲話拜第二個神。況 ...

可惜高分低能呢

公爵府

Friday 發表於 19-6-23 11:27
可惜高分低能呢

其實對住啲可以一秒喊住跑去攬住親生阿媽大叫: "媽~~~"嘅人真係無話可說

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

molasses 發表於 19-6-23 11:29
其實對住啲可以一秒喊住跑去攬住親生阿媽大叫: "媽~~~"嘅人真係無話可說
...

鄧“手無寸鐵”既孩子可悲,我都 hallelujah 先

珍珠宮

好媽媽勳章

...

對住d牛龜咁大嘅人,黑社會咁戴晒囗罩、又曉封路又曉舉中指嘅人講「無辜嘅孩子呀!」我直頭想嘔

男爵府

笑鬼死,ko左樓主,消埋
連X可不可以找些好啲的文宣過來?
一係妹妹仔嘔心孩子懶親情post
一係傻x包小三post
連x仔不是以為自己好巴閉,可以隨便洗啲廢中,廢老,低智c9腦嗎?期望你們高質啲來洗我腦

伯爵府

點解當時阿仔名列前茅,家庭和平? 因為當時阿仔仲有親媽以前教落嘅良好修養,努力勤奮,肯做肯捱,尊重父母,守家規,那怕小三係後仔乸。 但而家個仔放洋回家後,自以為自己有毛有翼,可自立門戶,所以就成日同親母嘈嘈嘈,仲搞埋家暴,真係家無寧日。

最可悲係,個衰仔搞咁多嘢嘅同時,又成日貪戀生母提供嘅衣食住行喎,總之就一邊搞家暴,一邊食老母努力嘅成果。

hungng    發表於 19-6-23 16:05
tibetlee13    發表於 19-6-23 13:58
capricornbb    發表於 19-6-23 12:38

伯爵府

...
你都話 親生阿媽 啦… 唔叫阿媽叫咩? 總比d人 個小三後仔乸都唔要佢,仲要死lur人返嚟湊佢。 小三返唔到, 就去搵個戲子小四,咪仲想作嘔,有無腦? 有無自尊?

呢個仔咁唔要面,唔好搞臭成個家,有本事,自己走去小三小四度住,睇下人地收唔收留你。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

sukicloud 發表於 19-6-23 11:57
笑鬼死,ko左樓主,消埋
連X可不可以找些好啲的文宣過來?
一係妹妹仔嘔心孩子懶親情post
樓主應該仲發緊春秋大夢,諗緊點講故事,仲未起身

伯爵府

開心吸收勳章

kamjjj 發表於 19-6-23 08:49
最低能個以為正印講到老公咁衰,又死lur 唔離婚

怏d搵件鬼佬嫁啦,有人吼的話!

個老公唔衰,又唔離婚,咩玩法~

再嫁嫁唔到,唔係問題,自力更新law,但連自力更新能力都冇,這才是最大問題

作者結左婚未,係男人定女人,咁故仔都作得出,d冇分析能力,才會認同這些故仔……

kamjjj    發表於 19-6-23 16:12

伯爵府

capricornbb 發表於 19-6-23 02:59
個故事好似係咁

小三對得耐,當咗自己係正印老婆

別墅

tester5 發表於 19-6-23 08:58
其實阿仔20年黎都冇同小三有聯絡,小三都唔得鍚個仔呀,個仔都大啦,時時幫老媽子執屎,咁仲唔夠?仲要送把 ...

西藏仲有好多喇嘛喔,係好平和果種
其實阿媽唔係唔比人有宗教自由同言論自由,佢的底線係唔可以挑戰到佢的家長權,唔係就一秒變暴龍,係好恐怖嘎
西藏無識人,不過我讀U有同學係新疆維吾爾族人,佢同我講佢十零歲的時候新疆暴動係佢記憶中最恐怖的事,d極端宗教的人真係殺警察殺軍人放火搶嘢,佢地要宵禁,出街要幾個人一起,最恐怖的係一樣信穆斯林的但無佢地咁極端無著果套衫都會俾人打餐死,所以平到亂佢好感恩,大學的時候佢都係會讀可蘭經會齋戒,同埋佢地而家都係依傳統唔會同漢族通婚,真係唔覺有媒體講咁樣,今次香港咁我更加明點解人地要輿論封鎖,真係太多煽風點火

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

如果我係佢老婆,我會問:同小3唔搞搞震,咁要小3做乜?
唔好話我知佢想幫人養女!

btw 呢篇文章好差0 分,重作呀!唔該

珍珠宮

畀面勳章

tester5 發表於 19-6-23 08:19
阿仔唔係嫌老媽子冇文化,而是阿媽時時「喊打喊殺」,攪到個家「家不成家」,或者架把刀係阿仔頭上,根住話 ...

個仔成日都喺出面周圍唱衰阿媽, 成日叫人監視阿媽教仔方式。

唱咗阿媽幾十年,但阿媽對個仔點衰?個仔又冇乜事例講得出。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

見你作得咁開心,我又作黎玩下
有個中產家庭,一直男主外,女主內,2公婆一直由中產挨到去上流社會,生活富裕,仔女亦都上晒中學,父慈子孝,有一日,老婆買左一盞價值不菲既水晶吊燈,諗住放係偏廳,點知班細路發晒癲咁話唔比換,係屋企大肆破壞,阿媽百思不得其解,見孩子反應咁大,唯有暫緩放水晶燈入什物房
點知班孩子話唔得,要阿媽親手打爛佢,威脅要佔據廚房廁所,阿媽解釋話想令屋企更美觀,如果你地唔中意可以放什物房,孩子覺阿媽玩野,將行動升級,佔據主人房,並揚言佢地出街時會搵什物封鎖門口,等你餓死係入面

首頁

尾頁

跳至