自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

早年北上搵食的魏駿傑,曾講過最大得著之一是娶到細他廿年 的重慶嫩妻張利華,結婚十一年,嫩妻依然芳華正茂,近年樣貌身 材突變 keep 住戰鬥格, 51 歲魏駿傑卻失修發福變中佬。即使張利華 曾被影到與前港隊單車手鄧宏業親密約會,魏駿傑繼續自欺欺 人,為力挽婚姻以 1,600 萬買獨立屋加埋老婆名。 箍得一時箍唔到一世,早已對魏駿傑有嫌隙兼有離心的張利 華,近年把老公與女兒都置之不理,化身無腳彩雀周圍飛,她不時在社交網晒外遊歎世界的照片,生活多姿多采如單身。本刊記者連 日只見魏駿傑與外傭姐姐同心協力照顧 8 歲的 Jessica ,張利華完全 絕跡西貢愛巢,可憐魏駿傑變成帶女洪郎,留港做湊仔公望妻歸。

魏駿傑重慶妻豪遊冇影

正所謂識時務者魏駿傑,家有相差廿載不安於室嫩妻,雖多次盛傳婚姻亮紅燈,但他拒絕接受事實。四年前老婆張利華被影到與前港隊單車手鄧宏業在街上表現親密,有指二人暗交一段時間,而當時張利華已拋下夫女,甚少返家。為留住張利華,魏駿傑用1,600萬買入西貢 獨立屋,為妻女打造一個五星級的家,兩年前他在西貢與友人合資搞泰國餐廳,兩公婆更公開 上演大龍鳳,魏駿傑仲話自從獨立屋加了老婆名,對方態度唔同晒:「老婆有嚟餐廳幫手,大 家都成長咗,華華(張利華)變好咗好多,佢嘅改變好大。不論對我嘅語氣,同對呢頭家嘅投入 感。」事實上,張利華也曾修心養性了一段小日子,不過很快又再故態復萌。

家醜不出外傳

最近,張利華又再拋低屋企頻頻出走,其行蹤遍布歐洲及東南亞各地,上載於社交網的照片多是穿上性感泳裝享受陽光與海灘,又或者置身友人飯敍及開派對,其生活非常富貴與寫意,但卻完全沒有與老公魏駿傑或女兒的合照,而原本五官與身材都平平無奇的張利華,好明顯已面目全非,穿上泳裝更展現豐滿上圍,與十一年前的結婚照相比,簡直是判若兩人。知情者透露:「傑仔(魏駿傑)早年為咗頭家喺大陸狂搵錢,初頭係忽略咗老婆同個女,不過近年佢都好努力去補救,錢佢大把,老婆要乜佢都盡量去滿足,但當個女人個心已經唔喺度,佢做乜都冇用,傑仔明知段婚姻有問題出現,但唔想去面對,佢繼續個個月畀錢老婆使,好似人肉提款機咁。張利華依家成日唔黐家,連個女都不聞不問,傑仔將所有時間同心機都畀晒個女,大陸啲生意都上晒軌道又有合夥人睇實,佢減少返大陸工作,想將工作基地移返香港。」

早前魏駿傑公開被問及婚姻狀況,當時他仍矢口否認與 老婆張利華聚少離多,還表示老婆忙於做其時裝生意,而他亦 不時要返內地工作,所以兩公婆要互相體諒及分工合作,輪流照顧8歲的女兒Jessica,不過事實上與他並肩作戰打理頭家的 卻是另有其人。

湊女親力親為

不經不覺,魏駿傑的8歲女兒Jessica已讀小學三年級,近 年沒有媽媽在身邊,除了爸爸魏駿傑,最親的人就是外傭姐姐。本刊記者連日在魏駿傑位於西貢的獨立屋愛巢等候,發現 平日都是魏駿傑車載外傭及女兒返學及放學,在67日端午節,外傭姐姐都冇假放,陪住魏駿傑父女外出游龍舟水,每次 出入都「一家三口」,而Jessica與外傭姐姐的關係亦非常密 切,泊好車後返家短短的幾分鐘路程都要翹到實黐住行。

據知情者透露:「老婆唔喺身邊,傑仔又要行開行埋打理 生意,所以外傭姐姐變咗佢嘅好幫手,最主要都係陪實同照顧 個女,始終屋企有個女人方便啲。不過傑仔亦唔想完全依賴外傭姐姐,佢對個女照顧係非常無微不至,兩父女放假可以全日 唔出街,傑仔亦會親手煮飯畀個女食,仲係餐餐唔同餸,一定唔重複。傑仔覺得老婆已經掉低頭家唔理,佢更加唔可以走咗去,盡可能都會日日親自湊女返學同放學,佢仲抱有一絲希 望,希望張利華玩夠會返屋企。」

覆水早已難收

魏駿傑為頭家付出甚大,現在更父兼母職,不過只有31歲的 張利華始終無動於衷,沉醉於吃喝玩樂繼續享受扮單身,可見夫妻生活亦早已名存實亡。據知當年嫁魏駿傑來港生活,張利華已 為自己定下明確目標,要向上爬過自己嚮往的人生,八年前生女 後,只在頭幾年有盡母親責任照顧女兒,近年她開始花錢為自己執靚個樣,打扮亦花枝招展,周身名牌與包包,而交友圈亦愈來愈廣。四年前張利華愛上踩單車,更與前港隊單車手鄧宏業傳婚外情,之後她仍然不避嫌,繼續參與友人的單車聚會及飯局,然而沒有一次是與老公魏駿傑同行。

近月,張利華的朋友圈就更加神秘,就連魏駿傑都不在其社交網朋友 之列,而她所拍的照片全是性感照及開P照,當中不乏與異性的親密合 照,更甚是張利華身穿兔女郎服飾意態撩人,左扭右擺夾在兩男中間。一個男人胸襟要有幾闊先可以容忍老婆在外夜夜笙歌唔黐家?今時今日,魏駿傑仲會唔會為覺得娶到張利華而自豪?錢又使咗不過老婆依然留唔 住,睇嚟最後都係同個女相依為命。

二千萬獨立屋留唔住

十一年婚姻多次傳婚變,不過魏駿傑仍 存希望,兩年前搞泰菜帶埋老婆張利華出來 當眾咀嘴晒恩愛,他更以為錢可以萬能,除咗全力賺錢養家,仲用1,600萬買入西貢獨 立屋(現市值已過二千萬),加埋老婆張利華個名,為妻女打造5千呎五星級的家,包食 包住包買名牌再包攬埋湊女工作,可惜老婆個人同個心,一樣都係留唔住。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

魏生月巴咗好多……

珍珠宮

Sorry, 離題,阿女個粉紅色背囊幾靚

子爵府

唔一定嘅
伏明霞細佢老公廿幾年
而家都係低調嘅賢妻良母

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

好快比人分身家
比我唔會落老婆名

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

小小馬奇朵 發表於 19-6-23 16:41
唔一定嘅
伏明霞細佢老公廿幾年
而家都係低調嘅賢妻良母

唔係傳離婚咩

子爵府

c.vieri 發表於 19-6-23 16:44
唔係傳離婚咩

吓,有啲咁事
跌眼鏡添

公爵府

回覆樓主:

佢個老婆,係後生,但唔靚,好娘

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

小小馬奇朵 發表於 19-6-23 16:45
吓,有啲咁事
跌眼鏡添

之前傳得好行

複式洋房

回覆樓主:

娶大陸老婆唔係唔得,但唔好有物業,唔好有公屋,唔好有錢起銀行,坐部寫晒阿媽名,錢放起阿媽度。
不過如果係咁,應該都冇大陸女人肯嫁

珍珠宮

回覆樓主:

個頭已變色
不如離婚改娶外傭姐姐好過

bertcat123    發表於 19-6-23 18:33

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sukisinsin 發表於 19-6-23 16:48
娶大陸老婆唔係唔得,但唔好有物業,唔好有公屋,唔好有錢起銀行,坐部寫晒阿媽名,錢放起阿媽度。
不過如 ...

應該系死都吾好申請單程證

翡翠宮

wannabe118 發表於 19-6-23 16:45
佢個老婆,係後生,但唔靚,好娘

人哋"進化"左喇

水晶宮

72leelily 發表於 19-6-23 16:53
個頭已變色
不如離婚改娶外傭姐姐好過

好提議
個女人又醜又惡唔知魏生貪佢咩

水晶宮

櫺囹桼 發表於 19-6-23 16:56

人哋"進化"左喇

哇、唔好話男人、親生女只係工具、都真係幾無恥兼戰鬥力驚人

伯爵府

回覆樓主:

自己揀0既,可以怪邊個呀

wynnehung    發表於 19-6-23 21:32

男爵府

回覆樓主:

唔知國貨城會步佢後塵

男爵府

櫺囹桼 發表於 19-6-23 16:21
早年北上搵食的魏駿傑,曾講過最大得著之一是娶到細他廿年 的重慶嫩妻張利華,結婚十一年,嫩妻依然芳華正 ...

個女有冇驗DNA?

珍珠宮

一直以來內地女人多是如此,自找的!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

個老婆係佢選,怪得誰
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至