親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

我18/7至23/7會出發峴港,會先住院2晚會安,之後住美溪附近。

大宅

Fishbbmama 發表於 19-6-28 11:27
岩岩覆左你了

請問是否在香港先唱錢?在哪兒唱錢?
還是到機場才唱錢?當地是否只收美金唱錢?
除機場外,還有哪兒可以唱錢?謝謝

大宅

chun媽 發表於 19-6-30 22:35
除機場外,還有哪兒可以唱錢? ...

我喺香港唱左少少先,諗住去到再唱

大宅

alpaca 發表於 19-7-1 12:28
我喺香港唱左少少先,諗住去到再唱

請問在哪兒唱?謝謝

子爵府

chun媽 發表於 19-6-30 22:35
除機場外,還有哪兒可以唱錢? ...

其實香港唱又得, 到左個邊唱又得, 駛費平唱唔多, 唔會差好遠
帶美金去唱
係個邊機場唱又得, 酒店都可唱, Han market 金鋪都唱得

大宅

chun媽 發表於 19-7-1 12:29
請問在哪兒唱?謝謝

荔枝角

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我8月中去6日, 未做VISA, 會住兩間酒店, 一間Pullman resort, 一間市中心Golden Bay, 行程都安排好晒. Basket Boat 打算報Klook, 但又想私人包車去, 重搵緊agency問價.

我唔去美山, 如果鐘意玩水, 可以考慮去呢度.

https://www.klook.com/zh-HK/acti ... EAAYASAAEgKt9fD_BwE

https://www.tripadvisor.com.hk/A ... g_Park-Da_Nang.html

明天會更好~~

珍珠宮

Fishbbmama 發表於 19-6-27 21:25
中午去my son好熱喎, 小心中暑, 戶外活動最好避開中午時間
椰子船資料我一陣pm你
如果你直去會安可call ...

pls pm 椰子船 details to me, 我想同KLOOK比較下, thx.
明天會更好~~

民房

回覆 chun媽 的帖子

香港唱美金 去到再唱抵啲ar

大宅

LongRyan 發表於
我8月中去6日, 未做VISA, 會住兩間酒店, 一間Pullman resort, 一間市中心Golden Bay, 行程都安排好晒. Bask ...

謝謝推介,我都無留意有溫泉玩!看來5日4夜唔夠玩。
請問basket Boat是什麼?即椰子船?
請問你的行程是什麼?可否參考參考?

大宅

我8月中去6日, 未做VISA, 會住兩間酒店, 一間Pullman resort, 一間市中心Golden Bay, 行程都安排好晒. Bask ...

klook有椰子船?唔多覺

大宅

marymamaa 發表於

香港唱美金 去到再唱抵啲ar

明白。我們一家4口,玩5日4夜,唱1萬港元,唔知夠唔夠?

子爵府

chun媽 發表於 19-7-3 11:44

有呀

https://www.klook.com/zh-TW/activity/16333-basket-boat-experience-and-cooking-class-chinese-speaking-guide-da-nang/

子爵府

pls pm 椰子船 details to me, 我想同KLOOK比較下, thx.

冇問題

大宅

Fishbbmama 發表於
有呀

謝謝,這個klxxk加入煮食,抵唔抵玩呢?$300多一人,也不便宜

珍珠宮

chun媽 發表於 19-7-3 11:44

Klook有架, 唔係煮食, 係包LUNCH, 如果唔食LUNCH, 其實玩一個鐘左右.

http://hoianecococonuttour.com/en/tours/27/Basket-Boat-Tours.html?#rs

https://www.klook.com/zh-HK/activity/16330-cam-thanh-water-coconut-village-day-tour-chinese-guide-da-nang/

明天會更好~~

珍珠宮

Fishbbmama 發表於 19-7-3 11:48
冇問題

收到, 唔該晒.
明天會更好~~

子爵府

以峴港消費黎講, 3百幾一個人我覺得貴囉玩椰子船幾十蚊之嘛

珍珠宮

chun媽 發表於 19-7-3 11:43
謝謝推介,我都無留意有溫泉玩!看來5日4夜唔夠玩。
請問basket Boat是什麼?即椰子船?
請問你的行程是什麼? ...

D1, D2resort都有D野玩下, 同埋第一日8點早機, 所以頭兩日都唔會去太多地方.

D1- 酒店游水, 踩單車, lunch@resort, Dinner – Be Man (seafood)

D2 – 1/2 day basket boat tour – Dinner buffet@ beach resort

D3 – to Hoi An after lunch

D4 - Nui Than Tai Hot spring (full day),dinner@French restaurant

D5 – Bana Hill (full day)

D6 – not yet planned

明天會更好~~

珍珠宮

Fishbbmama 發表於 19-7-3 12:22

以峴港消費黎講, 3百幾一個人我覺得貴囉玩椰子船幾十蚊之嘛

所以我搵緊包車自已去.
明天會更好~~

首頁
12345...6

尾頁