親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

Luilui513 發表於 19-6-29 11:29
我18/7至23/7會出發峴港,會先住院2晚會安,之後住美溪附近。

住兩晚會安,會唔會悶?

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

chun媽 發表於 19-6-23 22:51
日期:17/7-21/7
17-18/7 住會安
18-21/7 住峴港

請問一下 你去邊度換錢架?

有人話唱美金過去換高d, 又有人話差唔多?我唔知係香港換好,定唱定美金過去換好呢?

謝謝各位回覆
日本の平安を祈ります

大宅

kk80400 發表於 19-7-17 10:28
請問一下 你去邊度換錢架?

有人話唱美金過去換高d, 又有人話差唔多?我唔知係香港換好,定唱定美金過去 ...

其實,换錢唔多,相差唔會會太多,所以我在長沙灣的銀x换了一萬港元,兌換價比飛x好

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

chun媽 發表於 19-7-17 10:30
其實,换錢唔多,相差唔會會太多,所以我在長沙灣的銀x换了一萬港元,兌換價比飛x好
...

唔該哂 我就係睇到佢而家換價係除唔到3.....見佢好似有d貴,因為大約會唱3萬港幣,同家人一齊去,5個大人夠用嗎?5大3小

日本の平安を祈ります

大宅

kk80400 發表於 19-7-17 11:12
唔該哂 我就係睇到佢而家換價係除唔到3.....見佢好似有d貴,因為大約會唱3萬港幣,同家人一齊去,5個大人 ...

我想應該夠,可以豪洗

大宅

mingaga 發表於 19-7-16 14:48
住兩晚會安,會唔會悶?

可漫遊,去參加會安的cooking class

男爵府

回覆 mingaga 的帖子

峴港我這兩年去左三次, 如果你喜歡慢活, 會安唔會悶. 在酒店游水, 去稻田搭單車, 去古城影相, 去沙灘玩浪. 每日去massage. 我下次打算四日只留

會安.

珍珠宮

chun媽 發表於 19-7-17 13:42
我想應該夠,可以豪洗

嗯 謝謝回覆
日本の平安を祈ります

大宅

一元 發表於 19-7-17 13:56
回覆 mingaga 的帖子

峴港我這兩年去左三次, 如果你喜歡慢活, 會安唔會悶. 在酒店游水, 去稻田搭單車, 去 ...

稻田即哪兒?今天下午到會安。
太好啦!你咁熟!

大宅

kk80400 發表於 19-7-17 11:12
唔該哂 我就係睇到佢而家換價係除唔到3.....見佢好似有d貴,因為大約會唱3萬港幣,同家人一齊去,5個大人 ...

酒店比晒錢?一個人5天駛費港幣1500咋,3萬好多

男爵府

回覆 chun媽 的帖子

你上 AGODA 找 Lasenta Boutique Hotel Hoian 可看到稻田位置,但你要熟練搭單車,因去稻條路都會多車多單車。現在的稻田應該是大片綠色,因我五月頭去農民剛在番土,

大宅

一元 發表於 19-7-17 23:15
回覆 chun媽 的帖子

你上 AGODA 找 Lasenta Boutique Hotel Hoian 可看到稻田位置,但你要熟練搭單車,因 ...

謝謝

珍珠宮

alpaca 發表於 19-7-17 20:19
酒店比晒錢?一個人5天駛費港幣1500咋,3萬好多

但係交通費同埋唸住會join local tour, 都唔洗1500?
日本の平安を祈ります

大宅

kk80400 發表於 19-7-18 07:52
但係交通費同埋唸住會join local tour, 都唔洗1500?

我無join local tour, 全程Grab 用信用卡比,實際越南盾我唱左1100左右,其餘碌卡。

珍珠宮

alpaca 發表於 19-7-18 10:49
我無join local tour, 全程Grab 用信用卡比,實際越南盾我唱左1100左右,其餘碌卡。
...

唔該哂你呀 我book咗車,但見果d交通費都幾貴下,係峴港到會安,都要成2xx,所以先唸住要多d錢,你甘講我就放心哂啦 謝謝
日本の平安を祈ります

男爵府

回覆 kk80400 的帖子

供你參考, 從會安去峴港搭grab, 4人車, HK$110.

珍珠宮

一元 發表於 19-7-18 13:31
回覆 kk80400 的帖子

供你參考, 從會安去峴港搭grab, 4人車, HK$110.

唔該晒 請問一下 你地都係先係香港dl grad 果apps?
日本の平安を祈ります

水晶宮

chun媽 發表於 19-7-17 10:30
...

請問是什麼地址呀,我以為百年有得唱越南盾,點知白行一趟,thanks

大宅

kk80400 發表於 19-7-18 16:00
唔該晒 請問一下 你地都係先係香港dl grad 果apps?

我係呀,去到當地再綁信用卡

珍珠宮

alpaca 發表於 19-7-18 17:46
我係呀,去到當地再綁信用卡

哦 係香港綁唔到架?
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至