婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 ky3890 的帖子

我堅怕血,堅怕痛,我肌瘤 20cm,也是拖了很多年,最後啲起心肝去年政府做手術,現在脱苦海了。

複式洋房

茄紅素 發表於 19-6-24 22:53
一般診症多少費用?要不要提前好多預約?
謝謝
祝早日康復!加油

岑醫生睇新症要提早1個朋book先有可能有期,我只係見左一次醫生就book做手術了,大約都係1個月,診金大約1600,有開藥俾我食,之前睇過其他婦科,做既檢查一樣,冇藥,都要2000,所以我覺得岑醫生收費係ok既

至於手術就大約7至9萬,傳統開刀

複式洋房

Miss_Yellow 發表於 19-6-24 23:06

我堅怕血,堅怕痛,我肌瘤 20cm,也是拖了很多年,最後啲起心肝去年政府做手術,現在 ...

做女人真係好辛苦呀

不過你好堅強,咁大既瘤,開刀真係好痛苦,捱過就好了

頭先同c6出去食左個飯,我而家心情都ok既,可能聽日臨做手術前會驚到腳震震

男爵府

回想,開刀又沒有想象中咁痛昵。

大宅

加油, 祝快快康復
我自己都係4月尾做左, 5月中已經活動自如, 不過我係做微創

男爵府

微創嗎?如果係基本上唔覺痛,我手術後第二日落床冇問題,行動自如,放心!

複式洋房

sumchanma 發表於 19-6-26 22:06
微創嗎?如果係基本上唔覺痛,我手術後第二日落床冇問題,行動自如,放心!
...

唔係呀,我係開刀呀

複式洋房

回覆樓主:

hello咁多位,我做完手術今日出院喇

係醫院住左4日3夜,做傳統開刀,傷口係頭3日比較痛,今日返屋企已經好d, 慢慢行係ok ge, 起身用力會痛

其實做手術前只見過岑醫生一次,覺得佢都幾cool,講野好簡短,同埋好直接,到做手術當日先係手術室再見到醫生,佢突然好nice咁同我講 [唔使驚呀,交俾我啦]之後痳醉完聽到醫生叫我起身,做完喇,個刻我覺得佢真係俾到好大既安全感同信心俾我

之後住院幾天,岑醫生每日都係最早(7am) 同最夜(8-9pm) 黎睇病人,雖然每次佢都來去匆匆,但係如果有問題佢都一定會答,而且仲會講下笑tim

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ky3890 發表於 19-6-28 15:14
hello咁多位,我做完手術今日出院喇

係醫院住左4日3夜,做傳統開刀,傷口係頭3日比較痛,今日返屋企已經好 ...

快d好返,要不要戒口?!
多休息
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-6-28 19:09
快d好返,要不要戒口?!
多休息

唔使點介口,係d行氣活血既中藥唔食得住,因為下面仲有血流緊

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ky3890 發表於 19-6-28 22:18
唔使點介口,係d行氣活血既中藥唔食得住,因為下面仲有血流緊

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

ky3890 發表於 19-6-24 23:58
岑醫生睇新症要提早1個朋book先有可能有期,我只係見左一次醫生就book做手術了,大約都係1個月,診金大約1 ...

我今日打去约岑醫生,我新症話8月中先有得睇,但佢地D姑娘好好,知我急症,話若我不怕坐喺度等得耐,佢攝個快期比我,而家约左7月中,希望一切順利啦!

複式洋房

kachunma 發表於 19-6-29 17:54
我今日打去约岑醫生,我新症話8月中先有得睇,但佢地D姑娘好好,知我急症,話若我不怕坐喺度等得耐,佢攝 ...

係呀,岑醫生好full, 去到都要等好耐,最緊要醫生好,幫到自己呀,加油呀

洋房

ky3890 發表於 19-6-24 02:53
我有2個肌瘤,1個5cm, 1個2cm, 另外有個5cm朱古力瘤,之前一直拖住唔想做手術,但係一路都不能成功懷孕,近 ...

可以介紹你的(E生俾我識)我也有類似這類病、折磨十幾年了。拜託

複式洋房

tiffanyjiang 發表於 19-6-30 02:06
可以介紹你的(E生俾我識)我也有類似這類病、折磨十幾年了。拜託

岑德強醫生

複式洋房

ky3890 發表於 19-6-24 02:53
我有2個肌瘤,1個5cm, 1個2cm, 另外有個5cm朱古力瘤,之前一直拖住唔想做手術,但係一路都不能成功懷孕,近 ...

你好。我都check到有朱古力瘤,舊年檢查有4.5cm ,今年已經有6.x cm ! 醫生建議做微創手術。想再搵個女醫生睇,請問有無女醫生介紹。
本身自己都有子宮肌瘤1.5cm . 始終第一次做手術都好驚(emoji)

複式洋房

Feifeiw 發表於 19-6-30 11:11
你好。我都check到有朱古力瘤,舊年檢查有4.5cm ,今年已經有6.x cm ! 醫生建議做微創手術。想再搵個女醫生 ...

我之前睇過既女醫生都痳痳地,所以都係唔介紹俾你了,幫我做手術係男醫生

洋房

ky3890 發表於 19-6-30 02:32
岑德強醫生

求地址,拜託了(emoji)

男爵府

tiffanyjiang 發表於 19-6-30 13:17
求地址,拜託了(emoji)

網上可查到的

複式洋房

ky3890 發表於 19-6-30 12:28
我之前睇過既女醫生都痳痳地,所以都係唔介紹俾你了,幫我做手術係男醫生
...

謝謝回覆。

首頁

尾頁

跳至