親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

szelim 發表於 19-7-25 22:50
請問如果芭堤雅要揀兩間餐廳晚飯,會帶小朋友,住terminal 21,
1) 懸崖餐廳
2)Preecha

我剛去完都係住t21樓上 商場好多大品牌食店 如果帶小朋友其實可免搭車 係好選擇 仲有food court 內都有好多食店 我聽朋友和旅遊書老點 搭車去食張龍記和金媽媽芒果糯米飯 搵笨 糯米飯都唔夠t21 對面啲小攤檔好味 芒果唔甜 仲要貴啲 張龍記環境差 食物一般 價錢亦唔平 寧願樓下商場食 乾淨企理 車費來回都要二百幾泰銖

侯爵府

baby_Qoo 發表於 19-7-24 23:28
多謝推介preecha, 好吃(emoji)、抵食(emoji)(emoji)環境好(emoji),唯一是交通問題,來回的士費=晚餐費(em ...

請問preecha 多非海鮮類食物選擇嗎?
因同小朋友去,佢地唔係點食海鮮

所以唔知去preecha定懸堐餐廳啱d

複式洋房

Aidenlo 發表於 19-7-26 09:02
請問preecha 多非海鮮類食物選擇嗎?
因同小朋友去,佢地唔係點食海鮮

我只去過preecha, 沒有去過懸崖餐廳,所以無得比較;但去得preecha就似乎大部分都係海鮮,非海鮮類比較少選擇,但都會有嘅,你見到我的相片,有肉碎飯、菜、冬陰公湯都唔算辣,啲蝦好鮮甜,個蜆就一般般

大宅

無話可說 發表於 19-7-7 16:26
我機場包車去芭堤雅,私家車好似1300珠,車程大約1個半鐘,因為天氣好都開得快!我無司機直接電話,我都係 ...

pls pm me

珍珠宮

BABYKINGDOMMAMA 發表於 19-8-1 10:27
pls pm me

mr t $1100

象牙宮

BABYKINGDOMMAMA 發表於 19-8-1 10:27
pls pm me

唔介紹喇,去Facebook 泰旅froup搵啦!

大宅

畀面勳章

無話可說 發表於 19-7-7 16:26
我機場包車去芭堤雅,私家車好似1300珠,車程大約1個半鐘,因為天氣好都開得快!我無司機直接電話,我都係 ...

可以pm我嗎?

伯爵府

creambb 發表於 19-7-11 10:26
我都係去完cartoon network 會去preecha

去完cartoon 再去preecha 要幾耐車程?

珍珠宮

無話可說 發表於 19-7-7 16:28

懸崖餐廳只係景靚,食野普通,如果食海鮮大餐,可以去preec ...

請問PREECHA 係邊呀, 我BOOK 左信不信由你隔離個間酒店住

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

象牙宮

小詠 發表於 19-8-23 13:07
請問PREECHA 係邊呀, 我BOOK 左信不信由你隔離個間酒店住

南邊幾遠,要包車去先方便,可以睇google 地圖知位置!

珍珠宮

無話可說 發表於 19-8-23 13:20
南邊幾遠,要包車去先方便,可以睇google 地圖知位置!

thx
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

fanfan0582 發表於 19-8-10 16:52
去完cartoon 再去preecha 要幾耐車程?

好近 十分鐘車程

大宅

annawing 發表於 19-7-26 08:03
我剛去完都係住t21樓上 商場好多大品牌食店 如果帶小朋友其實可免搭車 係好選擇 仲有food court 內都有好 ...

請問如果去芭堤雅是否也要在曼谷機場轉車,香港是沒有飛機直往芭堤雅機場?

大宅

DOCTORGG 發表於 19-9-10 15:15
請問如果去芭堤雅是否也要在曼谷機場轉車,香港是沒有飛機直往芭堤雅機場?
...

香港冇直航去芭堤雅

複式洋房

回覆 maymycheung 的帖子

Support呀,thanks for sharing

大宅

annawing 發表於 19-9-10 15:31
香港冇直航去芭堤雅

Thanks, 我因為想玩四月份潑水節, 所以想在曼谷留一兩日才去芭堤雅玩。 請問芭提雅車是否一定要由曼谷機場開出。 我意思係喺曼谷市中心有冇車去芭堤雅呢? 唔使我特登走返去 曼谷 機場 坐車去芭提雅。

珍珠宮

DOCTORGG 發表於 19-9-10 16:23
Thanks, 我因為想玩四月份潑水節, 所以想在曼谷留一兩日才去芭堤雅玩。 請問芭提雅車是否一定要由曼谷機 ...

當然有啦,係 ekkamai bts

bus terminal 117b oneway

珍珠宮

annawing 發表於 19-9-10 15:31
香港冇直航去芭堤雅

冇,但冇必要直航到柴灣 mtr 吧

大宅

youhello507 發表於 19-9-10 17:07
當然有啦,係 ekkamai bts

bus terminal 117b oneway

Thanks! 係咪要預先買定車票, 沒有即場買的呢?

珍珠宮

DOCTORGG 發表於 19-9-10 17:20
Thanks! 係咪要預先買定車票, 沒有即場買的呢?

半小時一班的客車,就似觀塘去天水圍一樣,不用預先買的

首頁

尾頁

跳至