自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我係月薪5k嘅兼職文員,以前未生b前搵16k,平時做野都有交帶同負責任,有時都想做多d當學多d,但d同事通常狗屎垃圾乜都塞俾我做,每個月見到户口出咁少人工,又唔太想理佢地

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

猫物語 發表於 19-6-24 09:27
我係月薪5k嘅兼職文員,以前未生b前搵16k,平時做野都有交帶同負責任,有時都想做多d當學多d,但d同事通常 ...

除非老細唔好
否則我唔會咁做
月光很美麗☺

翡翠宮

你做兼職咋喎,食豬頭骨好正常。如果覺得唔合理點解唔轉工或者搵全職?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

想請教一下,樓主份工點搵嫁?我計劃緊第時小朋友返學後都搵返份兼職,謝謝

大宅

vivibabyvivi 發表於 19-6-24 09:43
你做兼職咋喎,食豬頭骨好正常。如果覺得唔合理點解唔轉工或者搵全職?
...

其實我明,我唔係嫌佢地俾d豬頭骨我做,佢地有時都會俾d學到野嘅工作我,只係想表達搵少少人工想chur盡我姐

大宅

Angel_Rose 發表於 19-6-24 09:46
想請教一下,樓主份工點搵嫁?我計劃緊第時小朋友返學後都搵返份兼職,謝謝

都係JobsDB CT 呢d平台搵咋。

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

唔想轉長工,就不用咁 勤力。
話你好忙,推左佢

水晶宮

回覆 猫物語 的帖子

唔同架, 以工作類計, 我under paid 好多好多, 不過我冇所謂, 因為有權選擇/話事/唔做/唔OT.

男爵府

收呢份人工唔洗同佢急,正正常常準時放工,做唔晒都唔係你責任

子爵府

我係月薪5k嘅兼職文員,以前未生b前搵16k,平時做野都有交帶同負責任,有時都想做多d當學多d,但d同事通常 ...

工作態度同人工無關! 工作態度係對自己嘅交代 如果我返pt,都係因為時間就到,係唔ot情況底下,我都會盡力做

公爵府

回覆樓主:

$5k太少

男爵府

2019新春慶豚圓

只要唔ot,有咩job咪照做囉,照計做pt都晤會諗升職加薪掛。最緊要日日可以準時走。

大宅

不是態度,而是工作量,按人工而付出,懂得拒絕,準時收工,總之堅守自己原則,否則會愈來愈多下欄野俾你執

公爵府

vivibabyvivi 發表於 19-6-24 09:43
...

公爵府

猫物語 發表於 19-6-24 09:46

其實我明,我唔係嫌佢地俾d豬頭骨我做,佢地有時都會俾d學到 ...

要OT?返工時間內做野是正常。

大宅

Fishqqma 發表於 19-6-24 13:35
要OT?返工時間內做野是正常。

有ot,唔多,無補錢

翡翠宮

2019新春慶豚圓

豬頭骨一定係架喇. 我諗兼職文員工作量都有個譜吧, 加下加下你做左全職, 佢地咪好著數. 再唔啱就轉工, 5K 咁少.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

每月5k,係返半日4個鐘嗎?
我都認同唔係同工作態度掛勾,而係工作量。

男爵府

我覺得唔可以同工作態度掛鈎
只可以同工時
咪做到夠鐘0米停手
斷鐘計
Ot揾鬼才佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊