懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

PhoebeChan333 發表於 19-6-24 12:26
我係淘寶淘左個迷你洗衣機,under$200

我都想要link,可唔可以比我?

複式洋房

半歲前手洗之後機洗。之前淘佐個細既洗衣機覺得仲煩過手洗。脫水唔掂最後都要手擰。 Bb衫細細件手洗都唔麻煩得去邊。

男爵府

2019新春慶豚圓

BerniceL 發表於 19-6-24 18:04
呢個topic我都思考左好耐...我都search過好多唔同既洗衣機, 包括迷你洗衣機, 但都係半自動, 即係係加水入去 ...

洗衣機可以用7年? 唔係經常用?我之前買洗衣機,店員話洗衣機通常3幾年就會壞(成日用的話),不過可能你業主嗰部係貴野所以耐用d

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆 pigpiglamlam 的帖子

我屋企個部都用左7 年, 未壞過, 唔係特別貴

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆 happywongbb 的帖子

其實手洗唔辛苦WOR, 洗衣機其實好多菌, BB 而家一歲, 佢所有衫, 毛巾同床上用品都係手洗

男爵府

2019新春慶豚圓

freshrose 發表於 19-6-25 14:31

我屋企個部都用左7 年, 未壞過, 唔係特別貴

你用咩牌子?之前嗰部用2年幾,我唔知佢哋之前用咗幾耐啦,不過我就用得好密,隔1,2日就要開機。
我有2個小朋友,唔用機洗唔掂,手洗未必過得清梘液,變相仲污糟

侯爵府

2019新春慶豚圓

我用西門子, 我隔日開機, 但真係用左7 年都無事, 不過真係有D 污糟, 所以只係洗我老公工人D 衫, 同自己的床上用品

男爵府

2019新春慶豚圓

freshrose 發表於 19-6-25 15:00

我用西門子, 我隔日開機, 但真係用左7 年都無事, 不過真係有D 污糟, 所以只係洗 ...

咁真係幾耐用wor,有冇定時洗下機?我每個月都會洗機1,2次

別墅

因為佢都係2個大人, 一個星期先洗一次最多兩次, 所以都冇壞過...

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

bb衫咁細件唔會辛苦喇,通常我就開盤水浸到夜晚等老公沖涼順便洗埋。講開洗衣機,我屋企個部都用左7 8年

男爵府

2019新春慶豚圓

BerniceL 發表於 19-6-25 15:39

因為佢都係2個大人, 一個星期先洗一次最多兩次, 所以都冇壞過... ...

可能我用嗰隻牌子平d又開得多,所以易壞

大宅

2019新春慶豚圓

期望可達到 發表於 19-6-25 12:49
我都想要link,可唔可以比我?

【白马电器专营店】https://m.tb.cn/h.eg7Ql8f?sm=a9b6eb 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥IWPpY5iVj0a¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

珍珠宮

2019新春慶豚圓

freshrose 發表於 19-6-25 14:33
回覆 happywongbb 的帖子

其實手洗唔辛苦WOR, 洗衣機其實好多菌, BB 而家一歲, 佢所有衫, 毛巾同床上用品 ...

我反而相信畀BB接觸下啲菌,先冇咁易病。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

由出世到而家都係機洗,但係就唔會同大人衫一齊, BB衫同埋抹身毛巾一機

大宅

2019新春慶豚圓

用洗衣機洗,因為自己一個湊佢,有時間就返嚟同佢玩下好過啦

男爵府

2019新春慶豚圓

redbus 發表於 19-6-26 11:07
用洗衣機洗,因為自己一個湊佢,有時間就返嚟同佢玩下好過啦

同意,有工人就另計啦

大宅

2019新春慶豚圓

pigpiglamlam 發表於 19-6-26 11:38
同意,有工人就另計啦

我覺得有啲人講到洗衣機有菌,咁點解唔直接換咗個洗衣機,或者去處理下佢,咁大人啲衫都會接觸到BB以咁嘅講法

男爵府

2019新春慶豚圓

redbus 發表於 19-6-26 11:48
我覺得有啲人講到洗衣機有菌,咁點解唔直接換咗個洗衣機,或者去處理下佢,咁大人啲衫都會接觸到BB以咁嘅 ...

我明,我意思係話冇工人就當然想以最快方法做家務,節省時間照顧bb。
向來都覺得小朋友衫比大人衫污糟,bb時期嘔奶爆屎,大d食野爬地一身污糟,去公園跑2個圈又要沖涼換衫,我哋成日抱小朋友d衫咪又係互相接觸,一齊洗有咩問題?

複式洋房

嗰啲迷你洗衣機我之前睇過,好似又要自己放水入去,又要搵地方排水,不如直接喺洗手盆洗算

珍珠宮

2019新春慶豚圓

pigpiglamlam 發表於 19-6-26 12:04
我明,我意思係話冇工人就當然想以最快方法做家務,節省時間照顧bb。
向來都覺得小朋友衫比大人衫污糟,bb ...

冇錯,細路仔真係好污糟。 大人出街識得避開污糟嘅嘢,細路仔。。。唔污糟都唔掂/玩/坐。點解成日覺得大人就點污糟點污糟?

個人覺得好多人太緊張了。其實全部嘢要無菌,根本冇咩可能,而且就算成日強調「殺菌」亦未必係好事反而有壞處。倒不如放鬆啲。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊