家庭理財

跳至
[家庭理財] ICBC 七日港元2.6xxxx%  

首頁
23456...13

尾頁

水晶宮

ayi1 發表於 19-7-4 01:53
多謝jm妳嘅推薦,我都做咗。2.5✘%存14日。我都係唔cut ICBC戶口喇!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

op360 發表於 19-7-3 23:48
請問用50-70萬做7日, 這金額是多或少?

做幾多錢睇自己,$1000以上都係同一個rate,利息照計
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

回覆樓主:

求先睇睇2.51%

男爵府

bmuimami 發表於 19-7-4 09:46

請問係咪講ICBC? 即第一次去分行開戶口做7日定期, 之後每次到期就用APP續期, 對嗎?

佢分行開戶耐唔耐? 每次續期個RATE係APP邊到睇到? 最低資金係幾多? thank you.

男爵府

突然7日3.34!
利申:支持祖國 反對移民

子爵府

剛剛ICBC ASIA 七日3.3457% 14日3.1286%

水晶宮

DFSON 發表於 19-7-4 11:40
請問係咪講ICBC? 即第一次去分行開戶口做7日定期, 之後每次到期就用APP續期, 對嗎?

佢分行開戶耐唔耐? ...

耐唔耐要視乎運氣
Rate可以喺app嘅豬仔圖案撳入去見到

水晶宮

bopomofo2405 發表於 19-7-4 12:08
剛剛ICBC ASIA 七日3.3457% 14日3.1286%

嘩正

男爵府

bopomofo2405 發表於 19-7-4 12:08

今朝同依家都係2.37x 同2.515左右。miss左佢突然升一升!

子爵府

kiufungb 發表於 19-7-4 12:28
今朝同依家都係2.37x 同2.515左右。miss左佢突然升一升!
又跌番

子爵府

bmuimami 發表於 19-7-4 12:13
嘩正
我七月二號已到期,但個rate 唔靚,冇續到。

今日見到咁靚rate,即做咗7日

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

超過3厘啦

別墅

回覆 tictactoe 的帖子

工行係咪玩嘢~?

伯爵府

牛年勳章

op360 發表於 19-7-4 13:22

工行係咪玩嘢~?

剛做了50萬14天, 30萬7天

伯爵府

牛年勳章

DFSON 發表於 19-7-4 11:40

佢分行開戶耐唔耐? ...

https://www.icbcasia.com/ICBC/%e6%b5%b7%e5%a4%96%e5%88%86%e8%a1%8c/%e5%b7%a5%e9%93%b6%e4%ba%9a%e6%b4%b2/TC/%e6%8a%95%e8%b3%87%e6%9c%8d%e5%8b%99/%e5%88%a9%e7%8e%87%e5%8f%8a%e5%8c%af%e7%8e%87%e6%9f%a5%e8%a9%a2/%e5%ad%98%e6%ac%be%e5%88%a9%e7%8e%87/default.htm

大宅

我都剛剛做左2weeks. 利息可以cover 哂書簿费

tictactoe    發表於 19-7-4 13:46

男爵府

Deepblue 發表於 19-6-26 00:06
最少$1000,只做7日,不需要新資金。

如果錢不急用,應該考慮其他銀行的2.6厘放幾個月。

$1000 7日 照計就是有 $0.5利息,唔知有冇計錯。

伯爵府

tictactoe 發表於 19-7-4 13:15
超過3厘啦

嘩!琴晚深夜都仲係2.5✘%

別墅

回覆 OhOh 的帖子

1000x3.34571/100x7/365=0.64

水晶宮

ayi1 發表於 19-7-4 13:45
嘩!琴晚深夜都仲係2.5✘%

每日中午1200refresh rate

首頁
23456...13

尾頁

跳至