自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

親戚個小朋友上星期開始感冒發燒,因為第二日難得係學校生日會,所以照帶小朋友返學,佢話:小朋友已經退左燒喇,唔想小朋友失望

點知去完生日會睇醫生先知小朋友係患左流感,要隔離

依家仲係隔離中,前2日佢老婆已經帶左細B返娘家暫住,避免傳染比細B,以為佢今日請假留係屋企照顧小朋友,點知佢大條道理帶埋小朋友返工,真係替佢d同事擔心同無奈

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tingting2200 發表於 19-6-24 15:25
親戚個小朋友上星期開始感冒發燒,因為第二日難得係學校生日會,所以照帶小朋友返學,佢話:小朋友已經退左 ...

……

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

回覆樓主:

好自私,個小朋友咁走嚟走去一定好辛苦

wcpcelia    發表於 19-6-25 11:03

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

好自私,唔自律真係冇佢辦法

水晶宮

2018復活節勳章

crystal媽咪 發表於 19-6-24 15:26
有啲幼稚園限定退咗燒 兩日之後先可以返學

但帶左個病小朋友返工

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

losttoa 發表於 19-6-24 15:34
但帶左個病小朋友返工

……

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-24 15:26
有啲幼稚園限定退咗燒 兩日之後先可以返學

佢小朋友果日有返學,但事先未必有同學校講

小朋友確診流感之後,佢話間學好多小朋友都患左流感,似係暗示自已小朋友都係比其他小朋友傳染

但係佢依家又帶小朋友返學,又返工,未又係傳播緊病毒

子爵府

anracing 發表於 19-6-24 15:29
好自私,個小朋友咁走嚟走去一定好辛苦

都係架,返工來回車程超過2個鐘

寶石宮

tingting2200 發表於 19-6-24 15:45

小朋友確診流感之後,佢話間學好多小朋友都患左流感,似係暗 ...

……

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

tingting2200 發表於 19-6-24 15:45

小朋友確診流感之後,佢話間學好多小朋友都患左流感,似係暗 ...

可以帶小朋友返工?幼師?

子爵府

Jnam 發表於 19-6-24 15:48
可以帶小朋友返工?幼師?

No, Office

男爵府

病左要休息先會好
何況係小朋友

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tingting2200 發表於 19-6-24 15:25
親戚個小朋友上星期開始感冒發燒,因為第二日難得係學校生日會,所以照帶小朋友返學,佢話:小朋友已經退左 ...

我仔學校考試,有同學出水痘都照去補習社、照返學考試,點知在補習社傳播病菌,有其他同學中招,有中招的同學仲要系5年級呈分試

水晶宮

katie0921 發表於 19-6-24 16:04
我仔學校考試,有同學出水痘都照去補習社、照返學考試,點知在補習社傳播病菌,有其他同學中招,有中招的 ...

水痘超離譜、口罩都頂唔住喎

侯爵府

好媽媽勳章

我仔學校考試,有同學出水痘都照去補習社、照返學考試,點知在補習社傳播病菌,有其他同學中招,有中招的 ...

5年級呈分試呢位同學真慘

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

luckybaby2011 發表於 19-6-24 16:10
水痘超離譜、口罩都頂唔住喎

家長仲要教小朋友著外套,唔好比學校老師睇到手、頸部有水痘。
系補習社仲要冇口罩,比補習老師發現咗有水痘,唔比佢返嚟,先揭發事件。

水晶宮

我都好唔開心、有人病左又唔出聲、而家仲返學話唔知係咪流感、原來一早發燒、但好精神唔似流感喎、醫生都要check啦、其實同班邊個先後中分別都唔大、但佢仲想惹多幾多人先驗呢

水晶宮

katie0921 發表於 19-6-24 16:14
家長仲要教小朋友著外套,唔好比學校老師睇到手、頸部有水痘。
系補習社仲要冇口罩,比補習老師發現咗有水 ...

痴線、而家愈來愈多人無公德心、幼稚園老師都話有傳染病要報、學校要消毒清潔、但好多人唔出聲、仲有人周圍去八邊個病先

子爵府

損人不利已

首頁

尾頁

跳至